Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 06 Iulie
                   
 
 


» Dl. Liviu Pop și subtilitatea gugumăniei

Nu trece săptămâna fără un nou atac cu muci în fasole din partea dlui Pop, ministrul Educației. Ieri, la deschiderea anului universitar, dl. Pop a sforăit un discurs cațavencian despre datorie, oglindă (“eu, de exemplu, nu mă pot uita liniştit în oglindă până nu reuşesc să îmi duc misiunea până la capăt”), obiective și vise, pe care l-a încheiat cu nemuritorul panseu: “fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent”. Sunt sigur că măcar o parte din aplauzele care s-au auzit au fost, de fapt, palme de stupoare trase peste frunți. Colecția de gugumănii făcute sau [...] The post Dl. Liviu Pop și subtilitatea gugumăniei appeared first on Petreanu.ro.

» Viața, dimineața

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este cum reușesc să fiu atât de energic dimineața, în programul de la radio. Întrebarea asta vine cu un soi de mirare amuzată mai ales de la vechile cunoștințe, care mă știau drept tipul serios de la televizor, care nu râdea decât dacă scria în desfășurător. Când întreabă oameni care, ca și mine, încep lucrul foarte devreme, în subtext se mai adaugă și o notă de invidie – “ăsta de ce poate?” Înțeleg surpriza. Să mă explic (urmează un articol aproape utilitar). Sunt vreo trei lucruri care se combină pentru [...] The post Viața, dimineața appeared first on Petreanu.ro.

» Fiecare cu Catalonia lui

La începutul acestui an, în Monitorul Oficial a fost publicat textul unei inițiative legislative cetățenești privind autonomia Ținutului Secuiesc. Inițiativa legislativă prevede ca această “regiune istorică cu trecut aparte” din Transilvania să se organizeze ca regiune autonomă cu personalitate juridică, cu un președinte care beneficiază de imunitate în fața Justiției, cu un “Consiliu de Autoadministrare” ales de cetățeni și cu o “Comisie de Autoadministrare” cu membri desemnați, care aplică deciziile Consiliului. Orice act al statului român ar trebui adoptat și de Consiliul de Autoadministrare pentru a fi valabil. Cu un vot de 2/3, același Consiliu ar avea dreptul să solicite [...] The post Fiecare cu Catalonia lui appeared first on Petreanu.ro.

» Călin Popescu Antoinette Tăriceanu

Întrebată dacă s-a discutat în Consiliul de Coroană despre scumpirea pâinii ca urmare a introducerii supraaccizei, regina Maria Antoaneta a răspuns: “Institutul Regal de Statistică a spus că urmează, dar eu nu am văzut nicio scumpire la pâine. Știu că s-au întâmplat anumite majorări sau micșorări de prețuri. Nu știu dacă mâncați pâine, vă duceți la brutărie să cumpărați pâine? Nu. Păcat, eu mă duc. Sunt niște diferențe de preț foarte mari care pot să meargă până la 10% între prețurile practicate de diferite rețele de distribuție și între brutării care sunt de exemplu în Versailles, în alte zone din [...] The post Călin Popescu <em>Antoinette</em> Tăriceanu appeared first on Petreanu.ro.

» Scurtissime (#16)

135 de secretari de stat în guvernul Tudose, aproape dublu față de cei 73 ai guvernului Grindeanu (sursa). Franța are 39, la o populație de trei ori mai mare și pentru o țară de peste două ori mai întinsă, dar de ce ne-am compara cu Vestul? În turma asta de secretari de stat care-și face veacul prin Guvernul României găsești fripturiști, tovarăși cu interlopii sau interlopi de-a binelea, țuțări, pipițe botoase, fiecare cu șofer, cabinet, amploaiați, mașini, deplasări, totul pe banii contribuabililor. Principala caracteristică a politicii autohtone este parazitismul. **** Notiță mai veche, scrisă în telefon când pierdeam timpul în [...] The post Scurtissime (#16) appeared first on Petreanu.ro.

» Afacerea Belina: dl Dragnea minte de-ngheață balta

1. Dl. Liviu Dragnea, aseară, într-un interviu la un post tv, referindu-se la Afacerea Belina: “toate bălțile din România, 99% dintre ele, sunt închiriate la firme private, pentru a le exploata piscicol și așa o să fie și dupa aia. Dosarul (Belina) este o ficțiune.” Dl. Dragnea dă cu fum. Domeniul Belina nu este o baltă oarecare, ci face parte din albia minoră a Dunării și tocmai de aceea acuză DNA că s-a comis o ilegalitate la transferul domeniului la CJ Teleorman: “Fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina și Brațul Pavel fac parte din domeniul public al [...] The post Afacerea Belina: dl Dragnea minte de-ngheață balta appeared first on Petreanu.ro.

» România: ce ne ține în loc?

România: Cea mai mare mortalitate infantilă din UE (7,6 la mie). Cea mai mare rată de abandon școlar din UE (2 din 10). Primul loc la analfabetism funcțional în UE (42% dintre elevi). Cele mai mici cheltuieli pentru Sănătate (5,14%) și pentru Educație (2,99%) din UE (în 2014). Penultimul loc din UE la cheltuieli pentru cercetare-dezvoltare. Cei mai puțini km de autostradă din Europa, mai puțini chiar decât Bulgaria. Suntem pe locul 2 în UE ca număr de morți în accidente rutiere la milionul de locuitori. Rată dublă de mortalitate pe șosele față de media UE. Capitala României este al [...] The post România: ce ne ține în loc? appeared first on Petreanu.ro.

» Vijelia Gabi: totuși, prefer alerta falsă, surprizei

Se spune că românul este acela pe care dacă nu-l inviți, se supără, iar dacă-l inviți, nu vine. După ziua de ieri, aș parafraza: românul e acela pe care dacă nu-l avertizezi, se supără că nu i-ai zis, iar dacă-i spui, se enervează că l-ai deranjat. Pe Facebook, poporul bucureștean s-a revoltat împotriva primăriței: păi, madam, dacă ai spus că vine Apocalipsa, ține-te de cuvânt și livreaz-o! Iar minciuni? Ești neserioasă, la ora asta trebuia să fim deja morți. Suntem, deci, niște oameni paradoxali, care se-nfurie când norocul îi scapă de rău. Am ascultat ieri un specialist ANM vorbind despre [...] The post Vijelia Gabi: totuși, prefer alerta falsă, surprizei appeared first on Petreanu.ro.

» Scurtissime (#15)

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, face următoarea declarație – cu adevărat memorabilă – în susținerea candidaturii țării noastre pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente: “Eu cred că România merită să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului, suntem pregătiți pentru asta, avem o experiență de cel puțin 50 de ani în acest domeniu. România a asigurat de fiecare dată pentru cetățenii ei medicamente de calitate, aparatură medicală de calitate și dispozitive medicale de calitate, grație eforturilor și grație calificării specialiștilor noștri din domeniul Agenției Naționale a Medicamentului” (Agerpres). Încă o dată: “România a asigurat de fiecare dată pentru cetățenii ei [...] The post Scurtissime (#15) appeared first on Petreanu.ro.

» Mihai Tudose, țâfnă de ospătar obraznic

“Asta e. Ce să facem? Să dăm o lege să nu mai bată vântul?” – prim ministrul României, Mihai Tudose, comentând efectele vijeliei de la Timișoara, în urma căreia au murit 8 oameni și au fost răniți alți 67. Domnule prim-ministru, un pic mai multă empatie și considerație în această situație ar fi fost un semn măcar de bună creștere, dacă nu de inteligență. Țâfna asta de ospătar opărit că-i arăți musca din ciorbă e total nepotrivită pentru un șef de Guvern. The post Mihai Tudose, țâfnă de ospătar obraznic appeared first on Petreanu.ro.

» Cum să ne facem – singuri – traficul auto măcar suportabil

Azi a reînceput școala și, cu asta, și coșmarul numit trafic auto din București (și probabil și din alte orașe mari ale României). Vreau să vă arăt un scurt film – nimic important, de fapt, ba chiar e-o întâmplare obișnuită: un ambuteiaj de câțiva kilometri, joi după-amiază, la intrarea în București pe DN1. 15 minute în trafic, tăiate la 1.30, și un comentariu: Nu cert pe nimeni. De reparații e nevoie, n-am ce comenta. Dar puneți în loc de o intervenție la carosabil, care e necesară, o mașină parcată aiurea, care blochează o bandă, ca să înțelegeți cum efectul unui [...] The post Cum să ne facem – singuri – traficul auto măcar suportabil appeared first on Petreanu.ro.

» Mai puțini donatori de sânge, ieri, când toată lumea s-a angajat să doneze mai mult sânge

Întâmplarea de ieri, cu mass-mesajul* despre nevoia disperată de sânge pentru o fetiță aflată în pericol de moarte, are o concluzie cam descurajantă: “Reprezentanţii Centrului au declarat pentru MEDIAFAX că au primit peste 20 de telefoane privind acest subiect, însă bucureştenii nu au mers să doneze sânge. “În centru am avut colecta mai mică decât de obicei, 132 de pungi recoltate. Ei (donatori, n.m.) au venit cam 160, asta înseamnă o zi slabă pentru noi. Dacă se mobilizau pentru Alexandra, am fi avut o zi bună.” Adică juma’ de națiune s-a ambalat cu salvarea pe Facebook a unei fetițe de [...] The post Mai puțini donatori de sânge, ieri, când toată lumea s-a angajat să doneze mai mult sânge appeared first on Petreanu.ro.

» Deșteptarea, cel mai ascultat matinal de radio din orașele României. Mulțumim!

Din când în când vin audiențele radio. Uneori mai bune, alteori și mai bune, depinde de lucruri pe care nu le înțelege complet nimeni, că atunci n-ar mai fi niciun chichirez. Ultimul val de audiențe radio are cifre bune pentru Europa FM, inclusiv pentru programul Deșteptarea, pentru care mă trezesc zilnic în zori și pentru care trudesc uneori până târziu în noapte. Cifrele au fost traduse în următorul comunicat: “Mulțumim! Deșteptarea este cel mai ascultat program matinal din orașele țării, de luni până vineri, între orele 7 și 10, potrivit celui mai nou Studiu de Audiență Radio, desfășurat în perioada [...] The post Deșteptarea, cel mai ascultat matinal de radio din orașele României. Mulțumim! appeared first on Petreanu.ro.

» 🎧 Dl. Tăriceanu, prins cu minciuna: firmele românești, nu cele străine, câștigă practic toate contractele de lucrări publice

Într-o ieșire cu retorica unei crize de nervi, Dl. Călin Popescu Tăriceanu a acuzat deunăzi ambasadorii străini în România că promovează interesele firmelor internaționale pe o piață unde “toate firmele româneşti au fost decapitate” de către DNA. Ambasadorii s-ar fi aliat cu procurorii anticorupție (“ambasadele străine au văzut că nu există aliat mai bun în acest demers al lor de a-şi promova firmele şi interesele lor decât DNA-ul”) și, drept rezultat, “toţi au fost trimişi la plimbare, nu mai există o firmă importantă de lucrări publice românească… toate contractele de lucrări publice sunt câştigate de firmele străine.” D. Tăriceanu, vă [...] The post 🎧 Dl. Tăriceanu, prins cu minciuna: firmele românești, nu cele străine, câștigă practic toate contractele de lucrări publice appeared first on Petreanu.ro.

» 🎧 Referendumul PSD, după rețeta hoțului de buzunare

Decizia PSD de organizare a referendumului pentru modificarea Constituției potrivit propunerii CpF este un mare semnal de alarmă. Trebuie să fim îngrijorați și foarte atenți la ce vrea cu adevărat să facă PSD în spatele acestei foarte înecăcioase perdele de fum. Dl. Dragnea orchestrează toamna asta o mare diversiune națională, pornind de la rețeta simplă a hoțului de buzunare de pe stradă: îmbrâncește victima și șutește-i portofelul cât își caută echilibrul. Scopul PSD nu este modificarea Constituției. E prea complicat, și procedural, și organizatoric. Declanșarea propriu-zisă a referendumului trebuie votată în Senat cu 2/3. Sigur că acest vot e posibil, [...] The post 🎧 Referendumul PSD, după rețeta hoțului de buzunare appeared first on Petreanu.ro.

» 🎧 După 7 ani, tot nefumător

Am terminat de citit puțin după miezul nopții. Am închis cartea și am făcut ce-mi cerea ultima pagină: mi-am aprins o țigară și, de data asta, nu doar am fumat-o; am degustat-o. Am degustat-o așa cum faci cu un pahar de vin: am privit atent fumul care se ridica din vârful incandescent și mi-am imaginat drumul lui prin gura mea, pe gât în jos, prin laringe, esofag și trahee până în plămâni, unde umple bronhiile și stă acolo una-două secunde, cât să aibă timp nicotina și restul toxinelor să treacă în sânge. Apoi am tras fumul, simțind tot ce tocmai [...] The post 🎧 După 7 ani, tot nefumător appeared first on Petreanu.ro.

» Debarcaderul Verde de pe Dâmbovița, pentru întâlniri cu prietenii și pentru noi prietenii

Prin mijlocul Bucureștiului trece un râu pe care toată lumea se străduiește să-l ignore. Dar Dâmbovița-cea-urâtă poate fi și fermecătoare, și romantică, și frumoasă. De exemplu, așa: Sau așa, dacă vreți: Vara asta, pe Dâmbovița, în fața Bibliotecii Naționale, au apărut un debarcader și, în mijlocul luciului de apă, un plaur și o insulă plutitoare cu arbori: Pe mal, Strongbow a amenajat un spațiu pentru happeninguri urbane: petreceri, concerte, ateliere de fotografie, proiecții de filme, competiții nautice – una peste alta, un loc de socializare pentru bucureșteni, pentru întâlniri cu prietenii și pentru noi prietenii la apusul soarelui, când e [...] The post Debarcaderul Verde de pe Dâmbovița, pentru întâlniri cu prietenii și pentru noi prietenii appeared first on Petreanu.ro.

» Traversare cu escaladare pe DN1

Rugăminte: dacă ar putea să-mi explice și mie cineva care este procesul de gândire al domnilor și doamnelor care se apucă să traverseze DN1, prin Otopeni, în plin trafic, chiar pe sub pasarela de traversare și chiar dacă pentru asta trebuie să escaladeze despărțitoarele de sens de pe mijloc. Adică așa: Pe bune, ce e în mintea cuiva care apucă de-a curmezișul a 6 benzi de circulație pe care vuiesc în mare viteză zeci de mașini pe minut? Ce se gândește pietonul, “hai că pot”? OK, poate că-ți iese, domnule, dar DACĂ NU? The post Traversare cu escaladare pe DN1 appeared first on Petreanu.ro.

» Școala ajutătoare a vedetelor

O întâmplare stranie, sâmbătă seară, la un mic eveniment în aer liber din București, unde avea loc o proiecție de scurt metraje. Înaintea începerii proiecțiilor, o echipă tv se plimba printre spectatori, încercând să ia vox-uri. Reporterița, scundă și blondă (adică blondă la propriu, nu altceva) se tot lovea de refuzuri, așa cum se întâmplă mai mereu, că românii-s timizi când e să-și spună părerea la cameră. M-am gândit s-o ajut, colegial, așa că, atunci când a trecut pe lângă mine, m-am aplecat și i-am șoptit: – Nu-i mai întreba dacă vor să vorbească sau nu, că 90% o să [...] The post Școala ajutătoare a vedetelor appeared first on Petreanu.ro.

» Protecția Time Machine de la Bitdefender, pentru prudenți înțelepți

Dacă prudența e mama înțelepciunii, atunci mintea românului de pe urmă ar trebui să fie tatăl cam hăbăuc, care a plecat într-o zi să cumpere lapte și s-a întors după 20 de ani, mirat că s-a mutat toată lumea de la adresă în timp ce lui i-a trecut viața. Mintea românului de pe urmă e un soi de călătorie virtuală în timp, amorsată de o palmă răsunătoare peste frunte: ptiu! dac-aș fi știut, altfel aș fi făcut! Deșteptarea tardivă e felul oportunității ratate de a-ți da cu tifla în timp ce zboară pe lângă tine. Scriu glumele astea în timp [...] The post Protecția Time Machine de la Bitdefender, pentru prudenți înțelepți appeared first on Petreanu.ro.

» Budapesta: mici diferențe care descriu și explică

Început de august la Budapesta. E caniculă. Turiștii asudă amarnic pe străzile orașului. În piațeta din fața Parlamentului ungar (piața Kossuth Lajos), câțiva cască gura la arcadele, înfloriturile și leii fațadei. Doi soldați patrulează mai mult plictisiți decât solemni în jurul drapelului ridicat pe catarg. Într-o parte, un grup de adolescenți, probabil localnici, s-au așezat direct pe piatră, într-o zonă cu umbră, și stau de vorbă. Mai departe, spre monumentul lui Kossuth, alții încearcă, moale, sărituri cu skate-urile. Deodată, rumoare. Din caldarâmul gri ies aburi răcoroși. Oamenii se îndreaptă spre caroiajul de duze. Bucuria copiilor, care aleargă printre jeturile de [...] The post Budapesta: mici diferențe care descriu și explică appeared first on Petreanu.ro.

» La ce “randament” se referă, de fapt, dl. Mihai Tudose, prim ministru

Când îl auzi pe Mihai Tudose vorbind despre “randamentul” fondului public de pensii¹, tentația e să crezi că ai de-a face cu un idiot ajuns nu se știe cum în fața microfoanelor. Domnul acesta cu o față ca de sugativă mototolită, care debitează cu o seriozitate de comic pișicher o asemenea enormitate, nu poate fi prim-ministrul României, nu? E doar o poantă de cabană, o farsă de cămin, care trebuie să continue cu hohote de râs groase, “ce-ai făcut, coae, hă-hăăă, ai pus botu’?” Deficitul Fondului de Pensii e în creștere constantă și a ajuns deja la valori incredibile. În [...] The post La ce “randament” se referă, de fapt, dl. Mihai Tudose, prim ministru appeared first on Petreanu.ro.

» O bandă de tâlhari a ocupat România. Rezistența e o datorie patriotică!

Țineți minte: singurul obiectiv al bandei de tâlhari care a pus mâna pe putere în România este să mutileze legile Justiției, mai ales cele anti-corupție, în așa fel încât să-și asigure impunitatea pentru infracțiunile comise și pentru cele pe care urmează să le comită. Nu doar teama de pușcărie îi animă, ci mai ales hotărârea implacabilă de a-și păstra accesul la putere și la resursele țării, pe care să le spolieze în continuare în propriul beneficiu. Pentru a-și atinge obiectivul de a mutila Justiția, au nevoie măcar de tăcerea complice a societății, dacă nu pot obține colaborarea ei. De aceea, [...] The post O bandă de tâlhari a ocupat România. Rezistența e o datorie patriotică! appeared first on Petreanu.ro.

» În Varșovia reconstruită

Se împlinesc luna aceasta 73 de ani de la Insurecția din Varșovia. O bună ocazie să ne amintim de ce rușii nu sunt prea iubiți prin partea asta de lume și, de asemenea, să observăm, încă o dată, cât de crudă poate deveni istoria când intră pe mâna demenților. Pe scurt: la 1 august 1944, când Armata Roșie se afla la doar câțiva kilometri Varșovia ocupată de armata germană, rezistența poloneză a declanșat o insurecție anti-nazistă. Polonezii s-au ridicat împotriva ocupației inclusiv la îndemnul rușilor, care transmiteau insistent apeluri în acest sens prin Radio Moscova. Insurecția trebuia să dureze doar [...] The post În Varșovia reconstruită appeared first on Petreanu.ro.

» Traversarea României cu mașina, un calvar

Vara asta am decis să facem o vacanță în câteva orașe din Europa, iar varianta economică a fost, evident, să plecăm cu mașina noastră. Știam că va fi greu să traversăm România, pentru că am mai plecat așa, hai-hui, și în alți ani, dar trecuse ceva timp de la ultima vacanță urbană de acest gen și ne-am imaginat că acum va fi un pic mai bine – în fond, în ultimii ani au apărut câteva tronsoane de autostradă spre Vest și s-au dat în folosință niște centuri ocolitoare, pe ici, pe colo, deci am estimat că vom putea tranzita România [...] The post Traversarea României cu mașina, un calvar appeared first on Petreanu.ro.

» Chef-monstru pe plajă pentru miliardarul Ioan Niculae; sute de turiști ținuți treji toată noaptea

Țara baronilor. O petrecere ținută pe plaja din fața hotelurilor Inter și Afrodita din Venus a deranjat sute de turiști în noaptea de miercuri spre joi. Lăutarii tocmiți de sărbătorit au folosit o stație de amplificare de mare putere. Pe la 5 dimineața, situația era următoarea: Era petrecerea lui Ioan Niculae, patronul hotelului Inter – nu o zi onomastică, așa cum mi s-a spus în prima fază, ci chiar ziua lui de naștere, pe care ar fi sărbătorit-o în parcare, printre blocuri, dacă n-ar fi fost miliardar și proprietar de hotel cu plajă adiacentă. Vedeți? Gherțoismul transcende bogăția. Mititei fripți [...] The post Chef-monstru pe plajă pentru miliardarul Ioan Niculae; sute de turiști ținuți treji toată noaptea appeared first on Petreanu.ro.

» Bitdefender Total Security 2018: noutăți, constatări și câteva licențe gratuite pentru pachetul complet

Bitdefender, compania românească de cybersecurity cu notorietate mondială, a lansat noua versiune a principalului său program anti-virus: Bitdefender Total Security 2018. Nu se numește întâmplător “Total Security”, pentru că este vorba de un pachet complex de securitate informatică ce asigură protecție pentru multiple dispozitive, fie ele desktop sau mobile, Windows, Android, Mac OS sau, în premieră anul acesta, și Bitdefender Mobile Security pentru iOS (revin mai jos asupra acestei noutăți). Actualizarea la versiunea 2018 se face gratuit pentru cei care au instalate versiuni anterioare – altfel, pachetul de protecție pentru până la 5 dispozitive, timp de un an, este de [...] The post Bitdefender Total Security 2018: noutăți, constatări și câteva licențe gratuite pentru pachetul complet appeared first on Petreanu.ro.

» ? Chef-monstru pe plajă pentru miliardarul Ioan Niculae; sute de turiști ținuți treji toată noaptea

Țara baronilor. O petrecere ținută pe plaja din fața hotelurilor Inter și Afrodita din Venus a deranjat sute de turiști în noaptea de miercuri spre joi. Lăutarii tocmiți de sărbătorit au folosit o stație de amplificare de mare putere. Pe la 5 dimineața, situația era următoarea: Era petrecerea lui Ioan Niculae, patronul hotelului Inter – nu o zi onomastică, așa cum mi s-a spus în prima fază, ci chiar ziua lui de naștere, pe care ar fi sărbătorit-o în parcare, printre blocuri, dacă n-ar fi fost miliardar și proprietar de hotel cu plajă adiacentă. Vedeți? Gherțoismul transcende bogăția. Mititei fripți [...] The post ? Chef-monstru pe plajă pentru miliardarul Ioan Niculae; sute de turiști ținuți treji toată noaptea appeared first on Petreanu.ro.

» 🎧 Chef-monstru pe plajă pentru miliardarul Ioan Niculae; sute de turiști ținuți treji toată noaptea

Țara baronilor. O petrecere ținută pe plaja din fața hotelurilor Inter și Afrodita din Venus a deranjat sute de turiști în noaptea de miercuri spre joi. Lăutarii tocmiți de sărbătorit au folosit o stație de amplificare de mare putere. Pe la 5 dimineața, situația era următoarea: Era petrecerea lui Ioan Niculae, patronul hotelului Inter – nu o zi onomastică, așa cum mi s-a spus în prima fază, ci chiar ziua lui de naștere, pe care ar fi sărbătorit-o în parcare, printre blocuri, dacă n-ar fi fost miliardar și proprietar de hotel cu plajă adiacentă. Vedeți? Gherțoismul transcende bogăția. Mititei fripți [...] The post 🎧 Chef-monstru pe plajă pentru miliardarul Ioan Niculae; sute de turiști ținuți treji toată noaptea appeared first on Petreanu.ro.

» Vara asta apare o insulă artificială pe Dâmbovița

Orașele frumoase au râuri care le traversează, care le dau personalitate, atmosferă și ritm. Gândiți-vă la Paris și la locul său de naștere de pe Sena, Île de la Cité. Gândiți-vă la Tamisa londoneză, în care se oglindește parlamentul britanic, Palatul Westminster, replicat cvasi-identic 1.500 de km mai la est, în Parlamentul Ungar, care se reflectă lar rândul său în apele Dunării. Gândiți-vă la Tibrul Romei, pe malul căruia împăratul Adrian și-a construit mausoleul circular pe care-l știm azi sub numele de Castel Sant’Angelo, la Spree-ul berlinez ce mărginește cel mai mare parc dintr-o capitală europeană, Tiergarten, la fortăreața belgrădeană [...] The post Vara asta apare o insulă artificială pe Dâmbovița appeared first on Petreanu.ro.

» Care sunt faptele?

Am o nedumerire: care sunt faptele pe care le invocă dl. Dragnea atunci când spune că “totul pleacă de la Soros”? Care sunt faptele când acuză “o chestiune foarte organizată” în “răul pe care (George Soros – n.m.) vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară”? Și, mai ales, cum de prind astfel de elucubrații la mase? Să nu ne imaginăm că nu prind. Dl. Dragnea agită momeala la popor la indicațiile unor consultanți care știu prea bine ce fac. În plus, năuceala cu Soros nici măcar nu e ceva propriu României. Priviți ce se petrece [...] The post Care sunt faptele? appeared first on Petreanu.ro.

» Toți oamenii lui Daddy

Știți ce este ancheta Rise Project? Descrierea mecanismului prin care o rețea mafiotă a luat în stăpânire statul român. Știți ce este cu adevărat înfricoșător? Că structurile de apărare a statului (servicii secrete, instituții de anchetă, organisme politice) știu cum funcționează acest mecanism și cum acționează rețeaua mafiotă. E același mecanism din 1990 încoace, folosit cu mai mult sau mai puțin succes de diferite facțiuni politice ale aceluiași mare grup infracțional organizat denumit, generic, “clasa politică” din România. Se mai schimbă între ei, dar tuturor le vine rândul, mai devreme sau mai târziu. Știu, deci, cum funcționează mecanismul, dar au [...] The post Toți oamenii lui Daddy appeared first on Petreanu.ro.

» Premierul francez: 11 vaccinuri vor deveni obligatorii

Prim ministrul francez a anunțat că, din 2018, vaccinarea copiilor va deveni obligatorie în Franța. În discursul de prezentare a programului de guvernare, ținut în fața Adunării Naționale, Edouard Phillipe a spus că este “inacceptabil” că încă mai mor copii de pojar într-o țară în care au fost descoperite și perfecționate vaccinurile. Prim ministrul s-a referit, evident, la Louis Pasteur, marele biolog francez care a cercetat și dezvoltat primele vaccinuri anti-antrax și anti-turbare în secolul XIX. Revenind la prezent – în Franța, 3 vaccinuri pentru copii sunt și acum obligatorii: cel pentru difterie, cel pentru tetanos și cel împotriva poliomielitei, [...] The post Premierul francez: 11 vaccinuri vor deveni obligatorii appeared first on Petreanu.ro.

» Cum am obținut compensația pentru zborul întârziat

O concluzie la povestea cu întârzierea zborului Berlin – București de săptămâna trecută: am primit confirmarea că voi fi despăgubit – mai jos detalierea întâmplării și câteva sfaturi pentru cei care pățesc la fel. Carevasăzică, a fost vorba de un zbor Ryanair Berlin-București. Ar fi trebuit să decoleze duminică la 16.35 de pe Schonefeld către Henri Coandă. Boardingul s-a făcut cu o oarecare întârziere, dar nimic neobișnuit, apoi am așteptat pe pistă un timp, după care căpitanul a deschis intercomunicația și a explicat că unul din sistemele aeronavei (degivrarea) dă o eroare și nu i se permite decolarea. Am rămas [...] The post Cum am obținut compensația pentru zborul întârziat appeared first on Petreanu.ro.

» Smart Design Challenge – un concurs pentru creatori de obiecte frumoase

Orange încearcă vara aceasta un concept nou de interacțiune cu clienții, prin organizarea unei serii de evenimente în smart-shop-urile sale din 13 orașe. Aceste magazine devin “un hub de comunicare, un rezervor de inspirație, unde oricine poate intra în contact cu tehnologiile de ultimă generație”, promite compania. Am scris săptămâna trecută despre programul propriu zis al campaniei Tech a Break și despre componentele sale, Fast SuperCoders, Smart Parents, Părinți la școală și Smart Design Challenge, amănuntele sunt aici. Acum, detalii despre concursul de design la care sunt invitați să se înscrie studenții sau absolvenții unei universități cu profil tehnic sau [...] The post Smart Design Challenge – un concurs pentru creatori de obiecte frumoase appeared first on Petreanu.ro.

» Bitdefender oferă un scanner gratuit de rețea wi-fi pentru ceva mai mult confort personal

Amicul Julius mi-a promis un set de tricouri de la magazinul lui online și de două săptămâni tot aștept livrarea – ceea ce-mi amintește de vremurile în care așteptam, la fel, cu săptămânile, să livreze câte un reportaj. În general, Julică nimerește calitatea, ritmicitatea e aia care-i dă bătăi de cap. Azi, mi-a dat mesaj: “scuze pentru intarzierea cu tricourile, s-a epuizat stocul de modal si n-a ajuns inca comanda din Belgia, fiindca TNT a sistat livrarile in toata Europa, au fost victimele atacului cibernetic”. Modal e un material textil. TNT e o firmă de curierat. Atacul cibernetic este, probabil, [...] The post Bitdefender oferă un scanner gratuit de rețea wi-fi pentru ceva mai mult confort personal appeared first on Petreanu.ro.

» Cum se spune “vrăjeală” în ungurește?

Am un coleg care tot insistă de câteva zile că nu trece guvernul Tudose. Nu-i dau numele, că nimeni nu merită să fie ironizat pentru un gen atât de înduioșător de optimism. Guvernul Tudose va trece azi fără nicio emoție. O să fie o formalitate, pentru că UDMR a bătut palma cu PSD și va sprijini votul de învestitură. Ce a primit UDMR în schimbul susținerii? “Plenul Senatului a adoptat marți două proiecte de lege privind Legea educației cu revendicari importante pentru cei de la UDMR, principala prevedere fiind ca examenele de evaluare națională și de bacalaureat să fie diferențiate, [...] The post Cum se spune “vrăjeală” în ungurește? appeared first on Petreanu.ro.

» Mihai Tudose și cârtița rătăcită

Trei chestii despre dl. Mihai Tudose, premierul desemnat. Prima: toată lumea vorbește despre posibilele sale legături cu serviciile, dar eu sunt mai preocupat de totala sa lipsă de experiență profesională propriu-zisă. Vă rog să remarcați că în CV-ul dlui Tudose figurează un singur an lucrat la o firmă privată (consilier juridic la Farex Brăila). Înainte de asta a fost “șef de birou senatorial”, după asta a devenit consilier județean, apoi deputat, deputat, deputat… 5 mandate la rând, cât să uite cu totul cum e-n lumea reală. Acum, eu sunt de acord că o funcție politică e foarte diferită de managementul [...] The post Mihai Tudose și cârtița rătăcită appeared first on Petreanu.ro.

» Orange Tech a Break, o platformă pentru educație, joacă și creație

Sub presiunea vânzărilor on-line în creștere, magazinele propriu-zise (brick-and-mortar) sunt obligate să evolueze. Experiența de cumpărare devine, poate, la fel de importantă ca tranzacția în sine, deoarece competiția nu mai este doar peste drum, ci chiar în buzunarul clientului, într-un smartphone care-i deschide întreaga lume. Cum vor fi magazinele viitorului? Vor fi, probabil, personalizate pentru fiecare potențial client care intră pe ușă, pe baza amprentei digitale pe care o vom purta peste tot cu noi – la fel ca în magazinele on-line, dar oferind, în plus, experiența interacțiunii directe cu vânzători umani. Cu cât vor deveni mai răspândite vânzările on-line, [...] The post Orange Tech a Break, o platformă pentru educație, joacă și creație appeared first on Petreanu.ro.

» Băieții de țigări ai dlui Dragnea

Am citit undeva o mărturie despre felul în care Liviu Dragnea își selectează colaboratorii: îi trimite după țigări – la propriu. Dacă simte vreo ezitare, dacă omul nu se execută imediat, fără întrebări, înseamnă că nu e potrivit și nu va fi învestit cu încredere. Am privit cu o oarecare suspiciune povestea asta, dar acum mi se pare perfect plauzibilă, după întâmplarea cu retragerea demisiilor de către 20 de miniștri. Ceva mai penibil nu există. Li s-a trimis tuturor același un text cu greșeli de la partid și un ordin, semnează aici și fă-te de căcat, iar ei s-au executat [...] The post Băieții de țigări ai dlui Dragnea appeared first on Petreanu.ro.

» Sondaj: dac-ai fi pentru o zi președinte?

Ehei, păi dac-am fi noi președinte… Să fie acu’ domnu’ Dragnea la mâna noastră, cu desemnarea premierului, ce l-am mai frige, ce l-am mai fierbe! Traian Băsescu îi dă cu sete: “președintele Iohannis are obligația să ofere guvernarea altui partid, deoarece PSD este inapt pentru guvernare. Ce facem dacă pe dl. Dragnea iar îl apucă hachițele și vrea să-și dărâme guvernul?” Ne place sau nu dl. Băsescu, dar de data asta le spune pe bune. N-avem nicio garanție că următorul prim-ministru PSD va rămâne limba de pantofi a dlui Dragnea. Poate se-ncordează emanciparea și în următorul, mai știi? Hachițele dlui [...] The post Sondaj: dac-ai fi pentru o zi președinte? appeared first on Petreanu.ro.

» Sands of Therme: plaja exotică a Bucureștiului

S-a deschis cea mai mare plajă urbană din Europa, Sands of Therme, în nordul Bucureștiului. Arată foarte bine și se simte chill. E un spațiu amplu în care găsești piscine azurii cu zone de hidromasaj, beach-baruri specializate pe cocktailuri sau vinuri și pool-bar cu banchete și șezlonguri scufundate, gelaterie, beach barbecue, terenuri de fotbal și volei, sute de arbori exotici, palmieri și măslini, clădiri eco din lemn și stuf, perne colorate pe care poți lenevi la soare sau la umbră în timp ce un playlist lounge umple discret aerul. Accesul spre Sands of Therme se face din zona Palm – [...] The post Sands of Therme: plaja exotică a Bucureștiului appeared first on Petreanu.ro.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 88 | utilizatori online 32