Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Sambata, 27 Mai
                   
 
 


» Discurs în cadrul lucrărilor Forumului de cooperare Balcani – Marea Neagră

A început sesiunea de dezbateri referitoare la infrastructură, interconectări și transport maritim în cadrul Forumului de cooperare Balcani – Marea Neagră. The post Discurs în cadrul lucrărilor Forumului de cooperare Balcani – Marea Neagră appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Dunărea și Marea Neagră trebuie puse în valoare pentru dezvoltarea transportului european de mărfuri

Ana Birchall: Dunărea și Marea Neagră trebuie puse în valoare pentru dezvoltarea transportului european de mărfuri COMUNICAT DE PRESĂ   Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a participat astăzi, 26 mai a.c., la Forumul de cooperare Balcani – Marea Neagră, care a avut loc la  Serres, în Grecia. Cu această ocazie, oficialul român a […] The post Ana Birchall: Dunărea și Marea Neagră trebuie puse în valoare pentru dezvoltarea transportului european de mărfuri appeared first on Ana Birchall.

» Deschiderea Forumului de Afaceri India-România

Am fost onorată să particip în această seară la evenimentul de lansare a Forumului de Afaceri India-România, organizat de Ambasada Republicii India la București. În discursul susținut în deschiderea manifestării am evidențiat interesul comun al României și Indiei, atât la nivelul autorităților, cât și al comunităților de afaceri, pentru avansarea și consolidarea cooperării bilaterale pe […] The post Deschiderea Forumului de Afaceri India-România appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE portughez

Am avut o întrevedere astăzi cu doamna Margarida Marques, secretarul de stat pentru afaceri europene din Portugalia. A fost un dialog constructiv pe teme de prim-plan la nivel european precum viitorul UE, dimensiunea socială a Europei, Brexit, pregătirile României pentru preluarea Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019, Cadrul Financiar Multianual post-2020 şi viitorul […] The post Întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE portughez appeared first on Ana Birchall.

» Înălțarea Domnului – praznicul mutării noastre la ceruri

La 40 de zile după Învierea Domnului, Biserica prăznuiește Sfântul Praznic al Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos cu trupul la cer. Numit în popor Ispas, Praznicul Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos la ceruri simbolizează biruinţa omului asupra vesniciei morţii şi reprezintă un moment de înălţare spirituală pentru fiecare dintre noi. Marea sărbătoare creștină de astăzi […] The post Înălțarea Domnului – praznicul mutării noastre la ceruri appeared first on Ana Birchall.

» A început întrevederea cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene din Grecia

A început întrevederea cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene din Grecia, domnul Georgios Katrougkalos, pe agenda discuțiilor aflându-se teme de actualitate europeană și aspecte legate de cooperarea în domeniul afacerilor europene. The post A început întrevederea cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene din Grecia appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall, după întâlnirea cu omologul elen: România în Schengen – un câștig pentru Uniunea Europeană

Ana Birchall, după întâlnirea cu omologul elen: România în Schengen – un câștig pentru Uniunea Europeană COMUNICAT DE PRESĂ   Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întâlnire, astăzi, 25 mai a.c., la Atena, cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene din Grecia, Georgios Katrougkalos, în cadrul căreia au fost abordate aspecte prioritare […] The post Ana Birchall, după întâlnirea cu omologul elen: România în Schengen – un câștig pentru Uniunea Europeană appeared first on Ana Birchall.

» Investiții pentru infrastructura de transport din România

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi o Hotărâre prin care se declanșează procedurile de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al coridorului de autostradă Sebeș – Turda. Această decizie vine în completarea altor măsuri adoptate de Guvern anul acesta, prin care am reușit să lansăm licitații pentru construirea unor noi tronsoane de […] The post Investiții pentru infrastructura de transport din România appeared first on Ana Birchall.

» Declarațiile de presă ale premierului Sorin Grindeanu și ale premierul Estoniei, Jüri Ratas

The post Declarațiile de presă ale premierului Sorin Grindeanu și ale premierul Estoniei, Jüri Ratas appeared first on Ana Birchall.

» Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la „Forumul de cooperare Balcani – Marea Neagră” din Grecia

  Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la „Forumul de cooperare Balcani – Marea Neagră” din Grecia ANUNȚ DE PRESĂ    Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua, în perioada 24-26 mai 2017, o vizită de lucru în Republica Elenă, în cadrul căreia va avea consultări cu omologul elen, Georgios Katrougkalos. […] The post Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la „Forumul de cooperare Balcani – Marea Neagră” din Grecia appeared first on Ana Birchall.

» Atentatul de pe Arena Manchester este un act barbar!

În aceste clipe dificile, gândurile mele merg spre familiile victimelor și îmi exprim întreaga solidaritate cu prietenii noștri britanici. Multă sănătate și însănătoșire grabnică celor răniți! The post Atentatul de pe Arena Manchester este un act barbar! appeared first on Ana Birchall.

» A început conferința „Modelul economic românesc în cadrul UE”

A început conferința „Modelul economic românesc în cadrul UE”, organizată de Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES), împreună cu Asociația Generală a Economiștilor din România (AGER), Academia de Studii Economice (ASE) și România Durabilă, în care vom discuta despre o temă foarte importantă: cum poate fi România un actor mai influent la nivel regional […] The post A început conferința „Modelul economic românesc în cadrul UE” appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Trebuie să avem curajul să modificăm ADN-ul economic românesc și să promovăm politici care să asigure creștere economică și echitate socială

Ana Birchall: Trebuie să avem curajul să modificăm ADN-ul economic românesc și să promovăm politici care să asigure creștere economică și echitate socială COMUNICAT DE PRESĂ   Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a participat marți, 23 mai a.c., la conferința “Modelul economic românesc în cadrul UE: provocări, oportunități, priorități”, organizată sub patronajul Senatului […] The post Ana Birchall: Trebuie să avem curajul să modificăm ADN-ul economic românesc și să promovăm politici care să asigure creștere economică și echitate socială appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania

Am avut o întâlnire de lucru cu E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România. Ne-am consultat pe teme de actualitate aflate pe agenda europeană și am stabilit modalități de consolidare a dialogului dintre țările noastre în domeniul afacerilor europene. The post Întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu ambasadorul Olandei în România

Am avut o întrevedere cu E.S. Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei în România. Am avut o discuție pe teme de actualitate europeană, în perspectiva vizitei de lucru pe care o voi efectua la Haga, pe 31 mai. The post Întrevedere cu ambasadorul Olandei în România appeared first on Ana Birchall.

» 158 de ani de la nașterea scriitorului Arthur Conan Doyle

Pe 22 mai 1859 se năștea la Edinburgh, în Scoția, Arthur Conan Doyle, unul dintre cei mai îndrăgiți romancieri britanici din toate timpurile, cu aproape 200 de opere publicate – povestiri scurte, romane, poezii, cărți istorice. Doyle este cel care i-a dat viață celebrului personaj Sherlock Holmes, cel mai popular detectiv fictiv din istorie, un […] The post 158 de ani de la nașterea scriitorului Arthur Conan Doyle appeared first on Ana Birchall.

» A început reuniunea Consiliului Afaceri Generale art.50

A început reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) art. 50, în format UE27, la Bruxelles, referitoare la deschiderea negocierilor pentru un acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. The post A început reuniunea Consiliului Afaceri Generale art.50 appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Pentru România, cheia negocierilor privind Brexit o reprezintă protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie

Ana Birchall: Pentru România, cheia negocierilor privind Brexit o reprezintă protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie COMUNICAT DE PRESĂ   „România salută stabilirea acordului politic în cadrul UE27 în privința directivelor de negociere care vor urmări cu prioritate asigurarea protejării drepturilor cetățenilor europeni care locuiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie, precum și ale membrilor […] The post Ana Birchall: Pentru România, cheia negocierilor privind Brexit o reprezintă protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: România și Estonia au viziuni similare pe extinderea UE și Parteneriatul Estic

Ana Birchall: România și Estonia au viziuni similare pe extinderea UE și Parteneriatul Estic COMUNICAT DE PRESĂ   În marja participării la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) art. 50, din 22 mai a.c., ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întrevedere cu Matti Maasikas, vice-ministru pentru afaceri europene în cadrul MAE eston. […] The post Ana Birchall: România și Estonia au viziuni similare pe extinderea UE și Parteneriatul Estic appeared first on Ana Birchall.

» Sfinții Împărați Constantin și Elena

Astăzi, 21 mai, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, numiți și cei întocmai cu apostolii pentru contribuția lor la răspîndireea Creștinismului în lume. Cei doi sfinți din sinaxarul Bisericii noastre sunt cinstiți de către toți creștinii pentru că ei sunt cei care au oferit credinței noastre libertatea de exprimare, strălucirea de […] The post Sfinții Împărați Constantin și Elena appeared first on Ana Birchall.

» Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale în format UE27

  Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale în format UE27 ANUNȚ DE PRESĂ    Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) art. 50, în format UE27, care se va desfășura în data de 22 mai 2017 la Bruxelles. Cu acest […] The post Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale în format UE27 appeared first on Ana Birchall.

» 218 ani de la nașterea lui Honoré de Balzac

Născut la 20 mai 1799 în localitatea Tours din Franța, Honoré de Balzac reprezintă unul dintre cei mai mari scriitori francezi în domeniul romanului realist și creatorul curentului literar numit balzacianismul, consacrat și în literatura noastră de către una dintre cele mai proeminente personalități enciclopedice ale culturii și literaturii române, George Călinescu. Balzac a reușit […]

» A 4-a reuniune a Comisiei interguvernamentale România – Republica Moldova pentru integrare europeană

Au început lucrările celei de-a patra reuniuni a Comisiei interguvernamentale România – Republica Moldova pentru integrare europeană, care se desfășoară la Chișinău, în continuarea obiectivelor stabilite în cadrul ședinței comune a celor două guverne de la Piatra Neamț, din 23 martie 2017. România oferă în continuare sprijin Republicii Moldova pentru împlinirea destinului său european, prin […]

» A început întrevederea bilaterală cu doamna Daniela Morari

A început întrevederea bilaterală cu doamna Daniela Morari, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, pe agenda căreia se află evoluțiile în planul angajamentului profund și de durată al Republicii Moldova pe parcursul european, atât în contextul Acordului de Asociere și al Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, cât și al Parteneriatului […]

» Vizită la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova din Chișinău

Am avut plăcerea de a vizita, astăzi, centrul Dadiani al Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova din Chișinău, o adevărată carte de vizită pentru Republica Moldova. Edificiul, monument arhitectural și istoric construit între 1899 și 1901 a fost renovat cu sprijinul României, care a contribuit cu 1.000.000 de euro la reconstrucția și redeschiderea muzeului […]

» Conferinţa de presă a copreşedinţilor Comisiei interguvernamentale Republica Moldova–România pentru Integrare Europeană

Vă invit să urmăriți în direct conferința de presă comună cu doamna Daniela Morari, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, dedicată celei de-a IV–a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova–România pentru Integrare Europeană:

» Întrevedere cu domnul Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova

În cadrul întrevederii cu domnul Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, am discutat despre prioritățile de acțiune în relația bilaterală, precum și despre reperele agendei europene a Chișinăului, cu accent pe implementarea Acordului de Asociere. I-am transmis premierului Pavel Filip că relansarea reformelor în Republica Moldova a fost apreciată la București și că România rămâne cel […]

» Ana Birchall: România rămâne cel mai puternic partener al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană

Ana Birchall: România rămâne cel mai puternic partener al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană COMUNICAT DE PRESĂ   Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a prezidat împreună cu viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republicii Moldova, Daniela Morari, lucrările celei de-a patra reuniuni a Comisiei interguvernamentale România – Republica Moldova pentru […]

» Comisia interguvernamentală România-Republica Moldova pentru integrare europeană se reunește vineri la Chișinău

Comisia interguvernamentală România-Republica Moldova pentru integrare europeană se reunește vineri la Chișinău ANUNȚ DE PRESĂ   Vineri, 19 mai a.c., la Chișinău, va avea loc cea de-a patra sesiune a Comisiei interguvernamentale România-Republica Moldova pentru integrare europeană. Ultima reuniune interguvernamentală România-Republica Moldova a fost organizată în martie 2015, la București. Sesiunea comisiei va fi co-prezidată […]

» Măsuri în sprijinul iubitorilor de sport din România adoptate astăzi de Guvern

În ședința de astăzi, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul iubitorilor de sport din România, fie că vorbim despre sportivi de performanță sau amatori. Prin ordonanța adoptată se aduc modificări Legii educației fizice și sportului, necesare pentru a crea un context adecvat în vederea bunei organizări și a finanțării sportului […]

» Întrevederea miniștrilor pentru afaceri europene membri ai Partidului Socialiștilor Europeni (PES)

În cadrul întrevederii miniștrilor pentru afaceri europene membri ai Partidului Socialiștilor Europeni (PES), desfășurată înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles, am discutat despre teme de actualitate europeană, cu accent pe recentele alegeri prezidențiale din Franța. Victoria lui Emmanuel Macron a fost primită cu entuziasm la nivel european fiindcă noul președinte ales al Franței […]

» A început reuniunea Consiliului Afaceri Generale la Bruxelles

A început reuniunea Consiliului Afaceri Generale la Bruxelles pentru pregătirea viitorului Consiliu European din 22-23 iunie, pe agenda căreia se află puncte importante referitoare la ocuparea forței de muncă, creștere și competitivitate, migrație, securitate și apărare, precum și relații externe.

» Ana Birchall: Susținem măsurile care urmăresc consolidarea pieței unice, deoarece numai în acest fel putem asigura coeziunea socială, creșterea economică pe termen lung și bunăstarea europenilor

Ana Birchall: Susținem măsurile care urmăresc consolidarea pieței unice, deoarece numai în acest fel putem asigura coeziunea socială, creșterea economică pe termen lung și bunăstarea europenilor COMUNICAT DE PRESĂ   Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a participat, în data de 16 mai 2017, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG). Principalul punct […]

» 15 mai – Ziua Internaţională a Familiilor

În fiecare an, pe 15 mai, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite, este sărbătorită Ziua Internaţională a Familiilor, în semn de preţuire faţă de familiile din întreaga lume. Totodată, cu ocazia zilei de 15 mai, ONU doreşte să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă familiile la nivel mondial. Tema din acest an este “Familii, […]

» Întâlnire cu reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la instituțiile europene

Astăzi, am avut bucuria de a mă întâlni cu un om special, dăruit de Dumnezeu cu har și cu iubire față de păstoriții săi, părintele Sorin Șelaru de la parohia Sfântul Nicolae din Bruxelles. Dincolo de misiunea sa pastorală, părintele Șelaru este reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la instituțiile europene și, în acest context, am discutat […]

» Întrevedere cu doamna Ilze Juhansone, secretarul general adjunct al Comisiei Europene

Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu doamna Ilze Juhansone, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, în care am evidențiat cele mai recente demersuri derulate în pregătirea preluării Președinției Consiliului UE de către România în 2019 și am discutat despre intensificarea dialogului cu serviciile specializate ale Comisiei Europene în scopul accelerării procesului de pregătire. […]

» Întrevedere cu domnul Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretarul general al Consiliului UE

Am avut astăzi o întrevedere deosebit de utilă cu Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretarul general al Consiliului UE. Am discutat, în principal, despre organizarea Președinției române la Consiliul UE și despre procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. În cadrul întâlnirii, am reafirmat dorința României de a acționa ca un mediator onest la momentul preluării […]

» Ziua tatălui în România

Ziua Tatălui se sărbătoreşte în mod oficial în România, începând din 2010, în a doua duminică din luna mai. Cred că această sărbătoare ne face conştienţi de rolul deosebit de important al Tatălui în familie şi de ceea ce reprezintă pentru fiecare dintre noi modelul patern în viaţă. Vreau să transmit multă sănătate, toate gândurile […]

» Ziua naţională a portului tradiţional din România

Ziua Naţională a portului tradiţional din România este aniversată, începând cu anul 2015, în a doua duminică a lunii mai. Este un moment de sărbătoare, de redescoperire a minunatelor tradiţii româneşti, a bogăţiei inestimabile a patrimoniului nostru cultural. Portul tradiţional românesc, care ni se revelează in fiecare zonă a ţării într-o diversitate de motive româneşti, […]

» Guvernul dă undă verde pentru sediul Reprezentanței României din Bruxelles pe perioada Președinției Consiliului UE

Guvernul dă undă verde pentru sediul Reprezentanței României din Bruxelles pe perioada Președinției Consiliului UE COMUNICAT DE PRESĂ   Guvernul României a adoptat, joi, 11 mai a.c., Memorandumul prin care a validat soluția identificată și propusă de comisia special constituită în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și a mandatat Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea […]

» Întâlnire cu Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România

Am avut astăzi plăcerea de a mă întâlni cu Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România. Gabriela este un om extraordinar, implicat în numeroase proiecte sociale și dedicat activității de sprijinire și ajutorare a copiilor proveniți din medii defavorizate. Am felicitat-o pentru pasiunea pe care o pune în toate cauzele în care se […]

» Întâlnire cu cea mai nouă generație parte a Corpului diplomatic și consular al României

  Am avut plăcerea să mă întâlnesc astăzi cu tinerii care fac parte din cea mai nouă generație a Corpului diplomatic și consular al României, după susținerea probelor de concurs în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și care lucrează acum în structurile ce au în gestiune procesul Brexit, pregătirile pentru Președinția română a Consiliului UE, precum și […]
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 377 | utilizatori online 24