Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Miercuri, 21 August
                   
 
 


» 15 august – Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei

Ziua de 15 august este una cu dublă semnificație pentru români, fiind cea în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și celebrăm una dintre cele mai nobile meserii, cu ocazia Zilei Marinei Române. Ziua Marinei Române s-a sărbătorit pentru prima dată în 1902, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Adormirii Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea marinarilor […] The post 15 august – Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei appeared first on Ana Birchall.

» Ziua internaţională a tineretului – 12 august

Pe 12 august este marcată, conform deciziei ONU, Ziua internaţională a tineretului, dată la care trebuie să reflectăm asupra eforturilor tinerilor pentru creşterea gradului de conştientizare cu privire la provocările cu care ne confruntăm, precum şi pentru promovarea păcii, a drepturilor și libertăților omului și a solidarității. Personal, am luptat tot timpul pentru ca viitoarele […] The post Ziua internaţională a tineretului – 12 august appeared first on Ana Birchall.

» Întâlnire cu tinerii înscriși în Programul Oficial de Internship al Guvernului României

A fost o bucurie pentru mine şi de data aceasta să particip la o discuţie cu tinerii înscrişi în ediţia de anul acesta a Programului Oficial de Internship al Guvernului României. Sper ca experiența în Programul de Internship al Guvernului să îi ajute pe aceştia să aibă o înţelegere mai bună din interior a funcţionării […] The post Întâlnire cu tinerii înscriși în Programul Oficial de Internship al Guvernului României appeared first on Ana Birchall.

» 5 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei de la Istanbul

Astăzi se împlinesc 5 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, cunoscută sub denumirea de Convenţia de la Istanbul. În calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, semnarea de către România […] The post 5 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei de la Istanbul appeared first on Ana Birchall.

» Ministrul justiţiei le-a urat succes notarilor publici numiţi în funcţie în urma promovării examenului de definitivat, la ceremonia de depunere a jurământului

COMUNICAT DE PRESĂ Ministrul justiției, Ana Birchall, a participat, joi, 1 august 2019, la ceremonia de depunere a jurământului de către 41 de notari publici, numiţi în funcţie în urma promovării examenului de definitivat pentru notarii stagiari, organizat de Institutul Notarial Român în zilele de 2 şi 4 aprilie 2019. La eveniment au mai participat […] The post Ministrul justiţiei le-a urat succes notarilor publici numiţi în funcţie în urma promovării examenului de definitivat, la ceremonia de depunere a jurământului appeared first on Ana Birchall.

» Ședința Comitetului Executiv al PSD Vaslui

Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip astăzi, împreună cu președintele PSD, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, la ședința Comitetului Executiv al PSD Vaslui. A fost prima vizită într-o organizaţie judeţeană a preşedintelui Partidului Social Democrat, alături de preşedintele executiv, Eugen Teodorovici şi secretarul general, Mihai Fifor, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale de la […] The post Ședința Comitetului Executiv al PSD Vaslui appeared first on Ana Birchall.

» Raport de activitate pe scurt – viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice

A fost o onoare pentru mine să reprezint și să promovez interesele României și ale românilor în calitate de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice în Guvernul României, începând din 29 ianuarie 2018. Mulțumesc tuturor celor alături de care am lucrat în această perioadă pentru sprijinul acordat cu înalt profesionalism și seriozitate. A fost o onoare […] The post Raport de activitate pe scurt – viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice appeared first on Ana Birchall.

» 20 iulie – Sfântul Ilie

Astăzi Biserica prăznuieşte un înger în trup care a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide şi de a închide cerurile, pe Sfântul şi Măritul Prooroc Ilie Tesviteanul. Sfântul Ilie este pentru poporul nostru creştin ocrotitorul aviatorilor şi eroilor aerului, astfel încât sărbătoarea lui capătă şi o semnificaţie naţională. Tuturor creştinilor ce îşi serbează […] The post 20 iulie – Sfântul Ilie appeared first on Ana Birchall.

» A început reuniunea JAI de la Helsinki

Au început lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de la Helsinki – o dezbatere deosebit de importantă privind teme de interes la nivelul UE din domeniul justiției și al cooperării judiciare, prima organizată de Președinția finlandeză a Consiliului UE! The post A început reuniunea JAI de la Helsinki appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Mult succes Președinției finlandeze la Consiliul UE în continuarea discuțiilor inițiate de Președinția română în domeniul cooperării judiciare în materie penală

COMUNICAT DE PRESĂ Ministrul justiției, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, Ana Birchall, a participat, în perioada 18 – 19 iulie 2019, la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de la Helsinki. În cadrul reuniunii, prima organizată de președinția finlandeză a Consiliului UE, au fost dezbătute teme de interes […] The post Ana Birchall: Mult succes Președinției finlandeze la Consiliul UE în continuarea discuțiilor inițiate de Președinția română în domeniul cooperării judiciare în materie penală appeared first on Ana Birchall.

» Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la reuniunea informală a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale UE în cadrul Consiliului JAI, Helsinki, 18-19 iulie 2019

ANUNȚ DE PRESĂ Ministrul justiției, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, Ana Birchall, va participa în perioada 18 – 19 iulie 2019, la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată la Helsinki. Aceasta este prima reuniune a miniștrilor justiției și afacerilor interne sub Președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene. […] The post Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la reuniunea informală a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale UE în cadrul Consiliului JAI, Helsinki, 18-19 iulie 2019 appeared first on Ana Birchall.

» Reuniunea intermediară a Dialogului Strategic România-SUA

Am fost onorată să particip astăzi, în calitate de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, la reuniunea intermediară a Dialogului Strategic România-SUA, alături de reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii, precum și de reprezentanții ministerelor și ai agențiilor de profil din România. Parteneriatul Strategic cu SUA este fundamental pentru România, având rol de pilon în […] The post Reuniunea intermediară a Dialogului Strategic România-SUA appeared first on Ana Birchall.

» 14 iulie – Ziua națională a Franței

14 iulie este Ziua Naţională a Franţei, dată la care este celebrată Căderea Bastiliei din 1789, eveniment de referinţă al Revoluţiei Franceze. Revoluţia Franceză şi motto-ul ei devenit celebru (Liberté, Égalité, Fratenité) marchează un moment de răscruce nu doar pentru poporul francez, ci o adevărată piatră de temelie pentru democraţiile moderne care îşi trag seva […] The post 14 iulie – Ziua națională a Franței appeared first on Ana Birchall.

» Video – Președinția României la Consiliul UE

The post Video – Președinția României la Consiliul UE appeared first on Ana Birchall.

» Recepție cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

Sunt onorată să particip astăzi la recepția oferită de E.S. doamna ambasador Michèle Ramis cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Franța este un partener strategic al României, iar relația privilegiată dintre țările noastre va fi în continuare cultivată atât în plan bilateral, cât şi în cadrul UE, pentru un viitor al Uniunii Europene şi o […] The post Recepție cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei appeared first on Ana Birchall.

» 22 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România și SUA

Astăzi, 11 iulie, se împlinesc 22 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România și SUA, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui S.U.A., Bill Clinton. Tot în acest an, pe 13 septembrie, se împlinesc opt ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale […] The post 22 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România și SUA appeared first on Ana Birchall.

» Ministerul Justiției

The post Ministerul Justiției appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Justiției, la a 25-a aniversare. Ana Birchall: Încrederea și respectul cetățenilor trebuie recâștigate

Astăzi întregul sistem judiciar sărbătorește Ziua Justiției. Instituită în urmă cu 25 de ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 364/1994, Ziua Justiției se organizează anual, în prima duminică a lunii iulie. Ministrul Justiției, Ana Birchall: Theodore Roosevelt spunea că ”dreptatea nu constă în a fi neutru între bine și rău, ci în găsirea dreptății și susținerea […] The post Ziua Justiției, la a 25-a aniversare. Ana Birchall: Încrederea și respectul cetățenilor trebuie recâștigate appeared first on Ana Birchall.

» Ziua comunei Ștefan cel Mare

A fost o onoare și o placere să particip la Ziua comunei Ștefan cel Mare din județul Vaslui. Vasluiul ocupă un loc aparte în sufletul meu, este a doua mea casă. Am cunoscut în Vaslui oameni cu o minunată bogăție interioară, oameni harnici, credincioși, păstrători ai culturii noastre românești. Frumusețea locurilor, valorile și tradițiile promovate […] The post Ziua comunei Ștefan cel Mare appeared first on Ana Birchall.

» Ziua comunei Poienești din județul Vaslui

Ca întotdeauna, m-am simțit extraordinar alături de vasluieni, la ziua comunei Poienești.Felicitări domnului primar Manole Nelu Caragata și autorităților locale pentru organizarea excelentă a evenimentului. The post Ziua comunei Poienești din județul Vaslui appeared first on Ana Birchall.

» Festivitățile militare organizate în memoria lui Ștefan cel Mare

În acest an, pe 2 iulie, au fost marcați 515 ani de la moartea marelui nostru domnitor, Ștefan cel Mare. Am fost cu adevărat onorată să particip la festivitățile militare organizate în memoria marelui domnitor moldovean și la depunerea de coroane la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare de la Băcăoani, în județul Vaslui. […] The post Festivitățile militare organizate în memoria lui Ștefan cel Mare appeared first on Ana Birchall.

» 4 iulie – Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii

Astăzi, cetăţenii americani de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, eveniment care marchează, în acest an, împlinirea a 243 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă din 1776, un text ale cărui idei sunt universal valabile și la fel de actuale pentru orice stat democratic. Pentru România, Statele Unite ale Americii […] The post 4 iulie – Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii appeared first on Ana Birchall.

» Raportul GRECO va fi publicat pe 9 iulie

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ”Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România” și  ”Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România”. Urmare a propunerii GRECO, s-a convenit […] The post Raportul GRECO va fi publicat pe 9 iulie appeared first on Ana Birchall.

» Recepția cu ocazia Zilei Naționale a SUA

La mulţi ani, Statele Unite ale Americii! Happy 4th of July! The post Recepția cu ocazia Zilei Naționale a SUA appeared first on Ana Birchall.

» Ursula von der Leyen, nominalizată pentru preşedinţia Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, actualul ministru german al Apărării, este nominalizată pentru preşedinţia Comisiei Europene.Am avut ocazia să o întâlnesc pe Ursula în mai multe rânduri, cel mai recent la Forumul Economic Mondial de la Davos, din luna ianuarie a acestui an. Ursula este un politician capabil și sunt convinsă că va avea un mandat […] The post Ursula von der Leyen, nominalizată pentru preşedinţia Comisiei Europene appeared first on Ana Birchall.

» A început întrevederea cu delegația UE privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, în cadrul primei misiuni de evaluare organizate în România în anul 2019

The post A început întrevederea cu delegația UE privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, în cadrul primei misiuni de evaluare organizate în România în anul 2019 appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Autoritățile române vor continua dialogul instituțional și transparent cu reprezentanții Comisiei pe marginea recomandărilor din cadrul MCV

COMUNICAT DE PRESĂ Ministrul justiției, Ana Birchall, a primit, marți, 2 iulie 2019, la sediul Ministerului Justiției, o delegație din partea Uniunii Europene în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), în cadrul primei misiuni de evaluare organizate în România în anul 2019. Misiunea de evaluare desfășurată în România reprezintă o continuare a discuțiilor informale […] The post Ana Birchall: Autoritățile române vor continua dialogul instituțional și transparent cu reprezentanții Comisiei pe marginea recomandărilor din cadrul MCV appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Recuperarea prejudiciilor și a produsului infracțiunii reprezintă o prioritate pentru agenda publică

COMUNICAT DE PRESĂ Ministrul justiției, Ana Birchall, a participat, luni, 1 iulie 2019, la Sinaia, la Conferința națională anuală organizată, în perioada 1-4 iulie, în cadrul proiectului „Consolidarea și eficientizarea sistemului național de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni”, implementat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în parteneriat cu […] The post Ana Birchall: Recuperarea prejudiciilor și a produsului infracțiunii reprezintă o prioritate pentru agenda publică appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu

Excelentă întrevedere astăzi cu domnul Nicolae Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, în contextul vizitei pe care acesta o efectuează la București, la invitația Ministerului român al Afacerilor Externe. Cu această ocazie, am subliniat faptul că România a susținut în mod constant Republica Moldova în eforturile de avansare a obiectivelor sale […] The post Întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu appeared first on Ana Birchall.

» Sfinții Apostoli Petru și Pavel – 29 iunie

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, prăznuiți de Biserica Ortodoxă pe 29 iunie, doi dintre cei mai importanți apostoli ai creștinismului, reprezintă simbolul universalismului mesajului creştin, pentru că predica, misiunea și martirajul lor au reprezentat începuturile Bisericii creștine și răspândirea învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos în toată lumea, iar multe biserici au astăzi ca ocrotitori pe cei […] The post Sfinții Apostoli Petru și Pavel – 29 iunie appeared first on Ana Birchall.

» Ziua personalului din sistemul administraţiei penitenciare – 29 iunie

Angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sărbătoresc astăzi, 29 iunie, Ziua personalului din sistemul administraţiei penitenciare, eveniment marcat anual odată cu sărbătoarea religioasă a Sfinților Petru și Pavel. Cu acest prilej, aş dori să transmit încă o dată cele mai calde urări tuturor lucrătorilor din administrația penitenciarelor și felicitări pentru activitatea lor, asigurându-i în acelaşi timp […] The post Ziua personalului din sistemul administraţiei penitenciare – 29 iunie appeared first on Ana Birchall.

» Felicitări noii echipe de conducere a PSD!

The post Felicitări noii echipe de conducere a PSD! appeared first on Ana Birchall.

» Cea de-a 22-a Adunare Generală a Rețelei Europene de Formare Judiciară

Am avut privilegiul astăzi să deschid lucrările celei de-a 22-a Adunări Generale a Rețelei Europene de Formare Judiciară, unul din organismele europene care aduce o contribuție semnificativă în construcția spațiului comun european, și care, prin activitățile sale, modelează în mod continuu profilul magistratului european, conferindu-i conținut și valoare. Este un moment deosebit acesta în care […] The post Cea de-a 22-a Adunare Generală a Rețelei Europene de Formare Judiciară appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Rețeaua Judiciară Europeană are un rol esențial în facilitarea cooperării judiciare între statele membre ale UE și cu state terțe și reprezintă un model pentru alte rețele similare

COMUNICAT DE PRESĂ Ministerul Justiției organizează, în perioada 26-28 iunie 2019, la Palatul Parlamentului, în contextul Președinției României la Consiliului Uniunii Europene, cea de-a 52-a reuniune plenară a Rețelei Judiciare Europene. Pe agenda reuniunii se află teme de interes practic pentru punctele de contact ale acestei rețele judiciare și în general pentru judecători, procurori și […] The post Ana Birchall: Rețeaua Judiciară Europeană are un rol esențial în facilitarea cooperării judiciare între statele membre ale UE și cu state terțe și reprezintă un model pentru alte rețele similare appeared first on Ana Birchall.

» Ziua lucrătorilor din sistemul penitenciar

Am avut plăcerea să iau parte astăzi la evenimentul organizat de Administrația Națională a Penitenciarelor cu ocazia Zilei lucrătorilor din sistemul penitenciar, celebrată oficial la 29 iunie, odată cu sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel. Îmi face o deosebită plăcere să anunț că, de ziua lor, lucrătorii din penitenciare au primit ceea ce meritau de foarte […] The post Ziua lucrătorilor din sistemul penitenciar appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Drapelului Național – 26 iunie

Ziua Drapelului Național, marcată în fiecare an pe 26 iunie, ne aduce în memorie și în suflete istoria, măreția și puterea acestui neam. Tricolorul românesc este simbolul libertății de la 1848, al de unității de la 1859 și o adevărată emblemă a românismului de pretutindeni și a valorilor împărtășite de români în istoria lor zbuciumată, […] The post Ziua Drapelului Național – 26 iunie appeared first on Ana Birchall.

» Mult aşteptata lege privind statutul polițiștilor de penitenciare a fost adoptată în Parlament

Parlamentul a votat, astăzi, 26 iunie 2019, Legea privind statutul polițiștilor de penitenciare, un demers legislativ inițiat și susținut de Guvernul României, prin Ministerul Justiției, ca promisiune asumată de ministrul Ana Birchall în discuțiile purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar. Prin această lege, se armonizează conținutul prevederilor legale cu prevederile Deciziilor Curții Constituționale, și […] The post Mult aşteptata lege privind statutul polițiștilor de penitenciare a fost adoptată în Parlament appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Creșterea volumului comerțului bilateral cu Statele Unite în ultimii ani și interesul reciproc pentru investiții reprezintă un impuls important pentru dezvoltarea în continuare a cooperării economice

COMUNICAT DE PRESĂ Miercuri, 26 iunie 2019, viceprim-ministrul interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice, ministrul justiției, Ana Birchall, a primit vizita delegației Consiliul de afaceri româno-american (AMRO), condusă de către președintele AMRO, Eric Stewart. În cadrul întrevederii, vicepremierul a transmis angajamentul prim-ministrului Viorica Dăncilă și al Guvernului României de consolidare a Parteneriatului Strategic cu SUA, cu […] The post Ana Birchall: Creșterea volumului comerțului bilateral cu Statele Unite în ultimii ani și interesul reciproc pentru investiții reprezintă un impuls important pentru dezvoltarea în continuare a cooperării economice appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Națională a Republicii Croația

Am fost onorată să particip în această seară la recepția oferită de Ambasada Croației la București cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Croația. Cu această ocazie am transmis mesajul de felicitare din partea Guvernului României și a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și am evidențiat dinamica pozitivă a relațiilor româno-croate din ultimii ani în toate domeniile.  […] The post Ziua Națională a Republicii Croația appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Universală a Iei – 24 iunie 2019

În fiecare an, pe 24 iunie, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, este marcată Ziua Universală a Iei, o sărbătoare a culturii și a tradițiilor noastre care evocă poate cel mai bine trăsăturile definitorii ale poporului român: vrednicia, seriozitatea, cinstea, corectitudinea, respectul, măsura, buna-cuviință, credința și unitatea. În ultimii ani, această frumusețe unică a portului tradițional românesc […] The post Ziua Universală a Iei – 24 iunie 2019 appeared first on Ana Birchall.

» Reuniunea ministerială UE-SUA

A început reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul justiție și afaceri interne, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, un eveniment deosebit de important în ultima lună în care România exercită Președinția rotativă a Consiliului UE. În ceea ce privește componenta de justiție, discuțiile vor fi axate pe cooperarea judiciară în spațiul cibernetic, în particular accesul transfrontalier la […] The post Reuniunea ministerială UE-SUA appeared first on Ana Birchall.

» Mulțumesc tuturor participanților la Reuniunea UE-SUA la nivel ministerial în domeniul Justiției și Afacerilor Interne!

The post Mulțumesc tuturor participanților la Reuniunea UE-SUA la nivel ministerial în domeniul Justiției și Afacerilor Interne! appeared first on Ana Birchall.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 144 | utilizatori online 23