Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Miercuri, 01 Aprilie
                   
 
 


» Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă. Dar știi cum se realizează aceste măsurători?

Știrea oficială sună așa: Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România, obținând cel mai mare punctaj total pentru calitatea și performanța rețelei mobile. Aceasta este cea de-a șasea certificare consecutivă oferită companiei Vodafone România ca urmare a măsurătorilor efectuate de către auditorul independent umlaut AG. Eu, cum sunt abonat … Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă. Dar știi cum se realizează aceste măsurători? Read More »

» Top 10 urări de bine românești

Pentru că trăim vremurile pe care le trăim (și altele nu avem deocamdată, oricum o sucim) și pentru că este multă frică, frustrare, enervare și băgați voi ce vă mai vine, am zis că nu ar fi rău să o dăm un pic pe parte pozitivă (dar nu cum zic unii ”sper că sunteți pozitivi”, … Top 10 urări de bine românești Read More »

» Coronavirusul va trece, dar dizabilitatea va rămâne

Dacă ar fi să fac un pic pe avocatul diavolului și să găsesc niște aspecte pozitive ale acestei pandemii (de fapt, ale modurilor în care noi reacționăm la așa ceva), unul din lucrurile pe care le-aș scoate în față ar fi ăsta: în perioadă de criză vezi caracterul unor oameni. Din păcate, în aceste două … Coronavirusul va trece, dar dizabilitatea va rămâne Read More »

» Uite 5 teste ca să îți dai seama dacă ești autentic sau nu

În bula mea de dezvoltare personală mai aspirațională (că am și de asta…) aud din ce în ce mai des că se vorbește, cu îndemnul de rigoare, despre a fi autentic. Doar că, în același timp, simt intens că (aproape) nimeni nu dă definiția acestui termen, adică să înțelegem și noi, ăștia din Vitan (sau … Uite 5 teste ca să îți dai seama dacă ești autentic sau nu Read More »

» Cum l-am făcut tâmpit pe un vice-președinte de corporație

Cam o dată la trei luni, primesc câte un mesaj de la cineva, care îmi zice – în mare – cam așa: ”îți mulțumesc foarte mult pentru că ce mi-ai zis tu în urmă cu ceva vreme mi-a schimbat viața”. Când văd un astfel de mesaj, mi se oprește un pic respirația și (cred că) … Cum l-am făcut tâmpit pe un vice-președinte de corporație Read More »

» De ce tinerii cu Sindrom Down trebuie susținuți să facă sport

Să-ți spun. Până să-i cunosc nu știam prea multe despre ei și mai ales nu înțelegeam de ce au nevoie de încurajări ca să facă sport. Sau ce înseamnă integrare socială prin sport. Pe 21 martie este Ziua Mondială a Sindromului Down și m-am gândit că un articol în care să povestim pe scurt despre … De ce tinerii cu Sindrom Down trebuie susținuți să facă sport Read More »

» Istoria rasei umane este istoria triumfului asupra inferiorității sale

Curajul de a fi fericit (Editura Litera, 2020) este cartea ca un supermarket de ăla chinezesc: printre multe chestii degeaba, se găsesc și niște chestii beton. Adică, dacă vă uitați la fragmentele pe care le-am scos din carte special pentru dumneavoastră (sanchi, știi cum zic…) în articolul de pe blog dn seria #Spicuiesc, o să … Istoria rasei umane este istoria triumfului asupra inferiorității sale Read More »

» Ce pot să facă influencerii (speriați că nu mai prind campanii) în perioada asta

Încă de la începutul acestei perioade de stat acasă, am fost unul dintre cei care am ”propovăduit” să încercăm pe cât posibil să desfășurăm activitățile într-un ritm normal. Adică să încercăm să nu facem o ruptură și mai dură decât pe cea pe care o suferim deja. Aplicat, pe ce fac eu în viață, faptul … Ce pot să facă influencerii (speriați că nu mai prind campanii) în perioada asta Read More »

» Ce gratuități oferă Vodafone clienților până la finalul lui martie

Citește cu atenție cele de mai jos, dacă vrei să știi dacă te afli în una din categoriile care ar putea beneficia de gratuitățile oferite de Vodafone Romania în această perioadă. Și, dacă mai știi pe cineva din familia ta, dintre prietenii, amicii și cunoștințele tale care ar putea să beneficieze de aceste gratuități, dă-le … Ce gratuități oferă Vodafone clienților până la finalul lui martie Read More »

» Câte cărți mi-au apărut în fața ochilor pe internet în 30 de zile

144 de cărți. Atâtea mi-au apărut în fața ochilor ”pe interneți” în ultima lună. Adică o medie de 4,8 cărți pe zi. Bine, ai putea zice ”neeeee, nu ți-ai ales bine perioada, cu criza asta, deci nu se pune”. Și ai avea dreptate. Doar că am ales să îți dau, totuși, această statistică tocmai pentru … Câte cărți mi-au apărut în fața ochilor pe internet în 30 de zile Read More »

» Cum poți să depistezi din timp dacă te paște un burnout

A simțit semnele de burnout doar atunci când a fost prea târziu. Și a lovit- dur. După care a început o muncă teribilă de a ieși din întunecime și de a urca spre lumină.  Antoneta Gales, cunoscuta si sub pseudonimul (asumat) de Tony Mott a trecut prin toate aceste etape. Și a reușit atât de … Cum poți să depistezi din timp dacă te paște un burnout Read More »

» Top 10 obiecte uitate în Uber, în România. Și cum poți să îi recuperezi un obiect uitat

Io am dat titlul Top 10 obiecte uitate în Uber, dar spuma și cireașa și cum mai vreți voi să îi ziceți este, de fapt, faza de mai jos cu chestii absolut de neuitat (din multe puncte de vedere :D), dar pe care #cumva cineva le-a uitat, totuși în Uber. Când vă uitați la chestiile … Top 10 obiecte uitate în Uber, în România. Și cum poți să îi recuperezi un obiect uitat Read More »

» Cum ți se pare Booking-Mania – aplicația mobilă pentru recenzii turistice video?

Pe scurt, este vorba despre o aplicație în care poți să încarci părerea ta video despre o destinație turistică, foe că este hotel, pensiune, resort sau ce mai se cheamă chestii turistice în ziua de azi. Eu m-am uitat un pic prin aplicație și cumva m-ar ajuta să văd astfel de reviewuri înainte de a … Cum ți se pare Booking-Mania – aplicația mobilă pentru recenzii turistice video? Read More »

» Tu știi cum să recunoști sindromul ovarelor polichistice?

Pe Alexandra Maia o știam vag. Așa cum știu multă lume pe internet. Nu mă întâlnisem niciodată cu ea față în față, nu ne cunoșteam personal. Când am lansat întrebarea dacă există oameni care au experimentat anumite probleme psihice și care ar vrea să povestească public despre cum le-au depășit sau, după caz, cum reușesc … Tu știi cum să recunoști sindromul ovarelor polichistice? Read More »

» Uite o fată care s-a simțit grasă și urâtă. Și care acum este luminoasă!

Când am lansat public întrebarea dacă există oameni dispuși să vină să vorbească la Podcastul lui Chinezu despre problemele psihice prin care au trecut (și prin care mai trec unii dintre ei…), una din surprize a fost din partea Andreei Irimia. Cu care mă știam pe linie de blogger, pentru că ea lucrează la 360 … Uite o fată care s-a simțit grasă și urâtă. Și care acum este luminoasă! Read More »

» Dragă doamnă, nu e mai bine să fii inteligentă decât puternică?

Româncele noastre sunt vestite prin putere. Prin puterea de a duce. Mult. Foarte mult. Inclusiv bătăi de la bărbații din viața lor. Inclusiv cuțite în spate. Inclusiv să fie ucise. Așa au fost învățate. Multe dintre ele. Să îndure. Să tacă. Să meargă înainte. Să fie puternice, li se spune. Doar că asta nu este … Dragă doamnă, nu e mai bine să fii inteligentă decât puternică? Read More »

» Depresia de antreprenor…

Sunt antreprenor de peste 20 de ani. Pentru că aceasta este forma care mă ajută să mă simt cel mai bine posibil în viața mea. Că nu știu cum să o zic altfel. Am avut și momente crâncene în activitatea asta. Am avut și nopți nedormite și stres continuu luni întregi. Am avut perioade în … Depresia de antreprenor… Read More »

» Dacă Petronela Rotar a fost la 1.500 de ore de psihoterapie, tu ce scuză ai?

Întreb ce întreb în titlu pentru că trăim într-o țară în care a merge la psiholog este parcă un număr de ăla de deținut tatuat pe frunte. O percepție foarte strâmbă a unui lucru care în altă parte este nu doar normal, ci necesar. A merge la psiholog atunci când experimentezi (ca să o zic … Dacă Petronela Rotar a fost la 1.500 de ore de psihoterapie, tu ce scuză ai? Read More »

» Cristina Bălan a câștigat Vocea României când trecea printr-o perioadă de depresie…

Ți-o zic din prima: a fost cumva ciudat pentru mine să povestesc astfel de chestiuni delicate cu Cristina Bălan. Și zic ciudat pentru că îmi este foarte dragă această fată. Că nu știu cum să o zic altfel :) Așa cum îmi este foarte drag soțul ei, Gabriel (cred că aș putea zice despre el … Cristina Bălan a câștigat Vocea României când trecea printr-o perioadă de depresie… Read More »

» Podcastul lui Chinezu – despre sănătate mintală

Podcastul lui Chinezu este despre sănătate mintală. Simplu spus. Dar atât de complicat să explic, de fapt, despre ce este vorba… Înainte de a mă apuca de munca la podcast, am întrebat public dacă există oameni care au experimentat anumite probleme de acest ordin și care ar fi dispuși să vină să vorbească despre ele … Podcastul lui Chinezu – despre sănătate mintală Read More »

» Un partid e ca o halbă cu bere: degeaba e bună berea dacă există o flegmă în halbă

Să luăm aminte la ce zice parlamentarul (din păcate…) USR (și mai din păcate…) Iulică. Carevasăzică Iulică al nostru a ajuns până la venerabila vârstă de 32 de ani și, din pricini pe care doar niște psihoterapeuți dibaci ni le-ar putea explica, nu este în stare să aibă păreri ferme despre anumite subiecte atât de … Un partid e ca o halbă cu bere: degeaba e bună berea dacă există o flegmă în halbă Read More »

» Tik Tok este aplicația aia pe care stau copiii care or să îți plătească ție pensia

Activez de mai bine de 15 ani în domeniul digital. La modul profesionist, adică nu doar să dau Likes și Share pe Facebook (ceea ce fac, desigur, doar om sunt!). Ca blogger de mai bine de 12 ani și ca asociat în agenția digitală Kooperativa 2.0 de alți aproape 10. Ai putea zice, deci, că … Tik Tok este aplicația aia pe care stau copiii care or să îți plătească ție pensia Read More »

» Credința există în tine atâta vreme cât tu alegi să crezi că ea există

Luis Landero zicea la un moment dat într-o carte, nu mai țin minte în care, așa: ”eu sunt ateu; dar un ateu nepracticant”. Mi-a plăcut atât de tare această zicere încât mi-am asumat-o. În sensul că mi s-a părut că vorbește despre mine, nu altceva :) Pentru că, da, în momentul în care scriu aceste … Credința există în tine atâta vreme cât tu alegi să crezi că ea există Read More »

» Tu ce fel de român ești: care crede că moare în accidente sau din cauza bolilor?

Uneori am impresia că bula mea este ceva special, de aur, aproximativ brici, cu masive accente de beton armat. Și impresia asta mă lovește în special când văd studii de genul ăsta. În sensul că mă uit uluit la cât de tare se pot înșela românii. Care sunt – ca să nu îți stric impresia … Tu ce fel de român ești: care crede că moare în accidente sau din cauza bolilor? Read More »

» #După18FărăWeekend sau cum mi-am schimbat viața de când nu mai vorbesc cu lumea după 18.00 și în weekend

De fiecare dată când cineva mă aude cum zic despre faptul că după ora 18.00 în timpul săptămânii și în tot weekendul nu răspund la telefon, la emailuri, la orice formă de a încerca să mă contacteze cineva se uită cumva ironic la mine. Pe sistem ”da, măh, bine, sigur, îhî”. Până încearcă să facă … #După18FărăWeekend sau cum mi-am schimbat viața de când nu mai vorbesc cu lumea după 18.00 și în weekend Read More »

» În digital nu există public, ci publicuri. Și chiar o singură persoană poate fi mai multe publicuri

Unul din capitolele pe care le abordez în cursurile de social media pe care le susțin este fix ce zic în titlu: nu există public, există publicuri. Și, ca să vorbim cât mai pe înțeles, hai să povestim despre Steaua – Dinamo. Să îți explic. Și Steaua, și Dinamo au suporteri (categorie generală, care însumează … În digital nu există public, ci publicuri. Și chiar o singură persoană poate fi mai multe publicuri Read More »

» Utilizatorii Uber din Iași au cel mai bun rating din țară. Pe locul II sunt clujenii. Iar pe trei…

Interesante concluziile raportului. În special când se face vorbire despre ce se întâmplă la noi pe plaiurile carpato-danubiano-pontice. Căci, nu-i așa, noi suntem cei care răbufnim din când în când pe interneți la adresa driverilor Uber. Și, de cele mai multe ori, avem motive majore să facem asta. Din păcate. Doar că, firește, după ce … Utilizatorii Uber din Iași au cel mai bun rating din țară. Pe locul II sunt clujenii. Iar pe trei… Read More »

» De ce studiile de caz aspiraționale nu sunt bune pentru feng shuiul de business

Probabil cel mai bun curs despre cum să construiești o strategie de social media… Unul din lucrurile care nu îmi plac la multe conferințe la care mă duc (în 90% din cazuri ca speaker sau ca moderator…) este faptul că, din motive pe care practicianul din mine nu le înțelege neam, multă lume simte imperios … De ce studiile de caz aspiraționale nu sunt bune pentru feng shuiul de business Read More »

» Dacă folosești Google Maps, uite 10 trucuri pentru a câștiga timp

Înainte de a citi informațiile de mai jos, n-ar fi rău deloc să îți faci testul ăsta: tu ce notă primești pentru cât de bine folosești Google Maps? Dacă l-ai făcut, poți să citești mai departe. Și să bagi la cap. Pentru că, înainte de orice, Google Maps este o sculă. Al cărui rost în … Dacă folosești Google Maps, uite 10 trucuri pentru a câștiga timp Read More »

» Ce pași ai de urmat dacă există suspiciunea unui caz de malpraxis

Am înființat Asociația Ayan după ce fiul nostru a decedat în luna martie a anului trecut în urma unei răceli. Ayan a primit medicație și tratament neadecvate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, a făcut stop cardio-respirator în ambulanță și a ajuns la Spitalul Marie Curie în comă glasgow de gradul III. Medicii de … Ce pași ai de urmat dacă există suspiciunea unui caz de malpraxis Read More »

» De ce cred că Imperiul Leilor va da o decisivă letargicilor wannaprenori români

Am urmărit deosebit interes și cu maxim sârg primul episod din emisiunea Imperiul Leilor de la PRO TV (pe care îl puteți urmări pe fragmente pe site). Și am făcut asta în primul rând pentru că unii dintre voi știți că mi-am pus, cumva, obrazul când am fost co-moderator al evenimentului de lansare a emisiunii. … De ce cred că Imperiul Leilor va da o decisivă letargicilor wannaprenori români Read More »

» Orice bărbat care nu își asumă implicarea în creșterea copiilor săi este un bărbat cu b mic

Interesant studiul de mai jos din perspectiva fidelității. Diferența dintre cum văd femeile această chestiuni și cum o văd bărbații este teribilă, din punctul meu de vedere (de familist taliban de-a dreptul :D). Dar pe mine altceva mă șochează. Și mă intristează în egală măsură. Faptul că doar 1 din 5 bărbați din România crede … Orice bărbat care nu își asumă implicarea în creșterea copiilor săi este un bărbat cu b mic Read More »

» Dezvoltarea personală fără finalizare e ca dușul îmbrăcat

Dezvoltarea personală este efortul continuu de a nu uita niciodată cine eşti în timp ce te strădui permanent să schimbi asta. Aşa i-am spus eu unui june, care m-a întrebat (pe un ton de ăla semi-exaltat, ştiţi genul) cum aş defini eu dezvoltarea personală. Am văzut că l-am cam blocat şi că rotiţele încercau alene … Dezvoltarea personală fără finalizare e ca dușul îmbrăcat Read More »

» Nu de fake news trebuie să ne fie frică, ci de prostia celor care le citesc

Să fie clar de la început: și eu dau dovadă de prostia pe care o acuz în acest articol. Dar doar din când în când, extrem de rar (spre aproape deloc, chiar). Așa că, atunci când zic de alții că sunt proști că dau click pe tot felul de bălării, mă încadrez și eu în … Nu de fake news trebuie să ne fie frică, ci de prostia celor care le citesc Read More »

» Uite cum poți să îți dai seama dacă ești mai mult român pesimist decât european optimist. Sau invers…

Mie îmi plac foarte mult studiile, analizele, topurile și, mai ales, sondajele și cercetările. Iar motivul pentru care îmi plac atât de mult este unul de necontestat în minte mea: toate aceste sunt ”scule” care mă ajută să lupt cu ceea ce Bobby Duffy zicea că sunt pericolele percepției (faptul că ne înșelăm aproape întotdeauna). … Uite cum poți să îți dai seama dacă ești mai mult român pesimist decât european optimist. Sau invers… Read More »

» Cine este băiatul care a scris cartea ”Deja-vu. 25 de VUNK” în locul lui Cornel Ilie

La o filmare la care am fost recent (mai pățesc de astea, unii chiar mă consideră un fel de vedetușică, din rațiuni care îmi scapă de cele mai multe ori…), m-am întâlnit cu Cornel Ilie. Și i-am zis fix ce vă zic vouă acum: ”Boss, foarte mișto cartea”. ”Deja-vu. 25 de ani de VUNK” se numește … Cine este băiatul care a scris cartea ”Deja-vu. 25 de VUNK” în locul lui Cornel Ilie Read More »

» Test: tu ce notă primești pentru cât de bine folosești Google Maps?

Nebunie mare tehnologia asta pe care o lăsăm din ce în ce mai mult să ne conducă. Nu că ar fi ceva rău, desigur. Pentru că, nu-i așa, ne bucurăm la modul masiv de faptul că tehnologia ne îmbunătățește viața. Doar că este o lege de necontestat faptul că orice tehnologie vine la pachet cu … Test: tu ce notă primești pentru cât de bine folosești Google Maps? Read More »

» Doina Ruști – Homeric

Are un stil stimabila Doina Ruști de te face cumva să mai bagi o fisă cu următoarea ei carte. Par...

» Cum ne prăjim noi copiii cu istoria din manuale

Zilele trecute discutam cu cineva despre diferența dintre manualele din vremea copilăriei mele (am 45 de ani bătuți pe muchie)...

» Tu ești printre cei 85% dintre români care-și amână vizita la medic?

Sănătate! Că e mai bună decât toate. Asta-i vorba românului. Care, ca multe din vorbele mioritice, este din ciclul (vorba...

» Top 10 videobloggeri români

Fac din start o mică precizare: ideea acestui articol a venit de la excelenta inițiativă a celor de la Fundația...

» Evgheni Vodolazkin – Brisbane

Tovarășul scriitor destoinic Evgheni Vodolazkin m-a lovit de m-a durut la extorsiunea degajamentului cu Laur (aveți aici părerea mea despre...
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 147 | utilizatori online 22