Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 06 Iulie
                   
 
 


» Dacă și tu te enervezi când nu găsești locuri de parcare, citește articolul ăsta

De multe ori zic la bere că un studiu antropologic făcut cum trebuie despre români și modul în care își parchează mașinile ar zice foarte multe despre noi ca națiune. În sensul rău, desigur. Căci, nu-i așa, întotdeauna este mai ușor să vezi lucrurile rele din orice. Ca să le vezi pe alea bune trebuie … Dacă și tu te enervezi când nu găsești locuri de parcare, citește articolul ăsta Read More »

» Cum să păstrezi distanța socială pe internet ca să nu te infectezi

Primești un email. De la cineva care pare de încredere. Poate fi inclusiv de la cineva cunoscut. În email este un link. Pe care dai click. Pentru că, nu-i așa, era de la cineva de încredere. Și, gata. Aia e. În fracțiuni de secundă, o grămadă de date personale ți-au fost furate. Primești un mesaj. … Cum să păstrezi distanța socială pe internet ca să nu te infectezi Read More »

» eematico, proiectul care ajută copiii să fie mult mai independenți

În urmă cu ceva vreme, am întrebat pe conturile mele din rețelele sociale despre ce proiect din cadrul programului Factory să scriu aici pe blog. Având în vedere că despre toate din cadrul programului nu am cum să scriu, ar trebui să mă împart în mult mai mulți decât sunt deja, adică unul singur :)) … eematico, proiectul care ajută copiii să fie mult mai independenți Read More »

» Jurnal, zilele 12, 13, 14, 15 din 127

5, 6, 7, 8 iunie Acuma, ce să mai zic eu? Că am ales să scriu despre mai multe zile într-o singură filă de jurnal pentru că așa se întâmplă în mod normal într-un jurnal? Adică se adună câteva zile în care nu prea ai avut ce să zici și le iei la pachet, așa? … Jurnal, zilele 12, 13, 14, 15 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 11 din 127

Joi, 4 iunie Ieri dimineață, pe la 10.00, am fost la un centru de analize. Medicale, nu de altele. Zic ”am fost” în sensul că nu eu aveam nevoie de analize, ci un membru al familiei. Dar, cum nu i-am cerut acordul să zic asta, o las așa, cum că eu am fost. Ca așa-i … Jurnal, ziua 11 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 10 din 127

Miercuri, 3 iunie Unul din lucrurile care îmi plac de mă enervează, care mă fascinează de mă julesc și care mă bucură de mă stresează la ce facem în, cu și la Kooperativa 2.0 este că, vorba bunicii, numai un pic e bine, c-apoi iară-i rău. Mă rog, rău cu adevărat nu este niciodată. Dar … Jurnal, ziua 10 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 9 din 127

Marți, 2 iunie Am visat azi noapte că mi-am lansat propriu post de radio. Online, desigur. Cu expozee personale despre toate și despre nimic. Și cu știri și interviuri. Și cu căcălău de muzică, pardon my French. Chinezu FTW se numea. În vis. Transmisiunea începea dimineața. Nu mai țin minte dacă de la 8.00 sau … Jurnal, ziua 9 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 8 din 127

Luni, 1 iunie Am tras toată ziua de Patri să ieșim un pic din casă. Într-un parc. La aer. Să ne plimbăm. Să facem ceva. ”E Ziua Copilului, iubita”, îi ziceam. ”Hai să o sărbătorim afară din casă”, îi ziceam. Nu a vrut. Avea răspuns la toate. ”Dacă e Ziua Copilului, atunci să îmi luați … Jurnal, ziua 8 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 7 din 127

Duminică, 31 mai Singurul joc pe calculator pe care îl joc de ani de zile este Civilization. CIV, cum îi zic fanii. Al lui Sid Meier. Și când zic ani, zic de peste 20. Primul CIV l-am jucat de pe dischete. Pe un 386. Și am rămas atașat pentru totdeauna de acest joc. Acum, în … Jurnal, ziua 7 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 6 din 127

Sâmbătă, 30 mai Am avut două bucurii astăzi. După mine, bucuriile sunt de două tipuri: bucuria așteptată și bucuria neașteptată. Intensitatea – în sus sau în jos – în ambele cazuri se măsoară la fel. Adică să ne imaginăm un bucurometru. Împărțit în bucuromilimetri. Ambele bucurii se măsoară pe grila aia. Doar că este o … Jurnal, ziua 6 din 127 Read More »

» Cum poți să câștigi un kit care să îți facă mai inteligentă casa

Discuție cu fiica mea. Cea mică. Care mă văzuse că schimb canalele de la televizor cu telecomanda. Și, la cei 8 ani, obișnuit doar cu telefoane și tablete, se uită cu atenție și zice: Tatiiiii, ce tare că poți să faci asta… Ce fac, iubita mea? întreb eu contrariat. Să schimbi clipurile din telecomandă (clipuri, … Cum poți să câștigi un kit care să îți facă mai inteligentă casa Read More »

» Jurnal, ziua 5 din 127

Vineri, 29 mai Cum știi că ți-ai atins limita maximă de competență într-o anumită chestiune? Cum îți dai seama că, indiferent cât de mult mai încerci să studiezi, să afli lucruri, să exersezi tot aia e, tot nu o să mai progresezi? Cum realizezi că a sosit acel moment în care zici ”aia e” și … Jurnal, ziua 5 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 4 din 127

Joi, 28 mai Oamenii sunt de trei categorii. Eu așa cred. Oamenii care fac lucruri, oameni care nu fac lucruri și oameni care se uită la alealalte două categorii. Bine, pe logica unei filosofii – căreia i-am uitat numele – și cei care nu fac nimic tot fac ceva. Pentru că au ales să facă … Jurnal, ziua 4 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 3 din 127

Miercuri, 27 mai Uneori mă trezesc dimineața cu anumite expresii în gând. Așa, ca niște propoziții. Sau fraze, cel mult. Niște texte, pe scurt. Pe unele, mi le amintesc. Pe altele, nu. În dimineața asta, mi-am adus aminte ce am visat. Că io cred că le visez, nu că neapărat mă gândesc la ele. Deși, … Jurnal, ziua 3 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 2 din 127

Marți, 26 mai Mi-a servit cea mică – 8 ani și jumate – lecție de aia de să îmi rămână pe veci în suflet. Nu e prima lecție pe care mi-o dă de mă julește. Și nu o să fie nici ultima. Au copiii un dar extraordinar de a te pune la colțul existenței tale. … Jurnal, ziua 2 din 127 Read More »

» Jurnal, ziua 1 din 127

Luni 25 mai M-am oprit brusc din cititul cărții Darurile imperfecțiunii a lui Brene Brown ca să încep să scriu la jurnalul ăsta. Bine, eu o citesc în varianta în engleză de pe Scribd. Platformă la care am plătit din greșeală – nu vrei să știi… – abonamentul pe lună. Cazul tipic de greșeală făcută … Jurnal, ziua 1 din 127 Read More »

» De ce ne uităm la ce fac alții? Poate pentru că nu ne place ce vedem dacă ne uităm la noi?

Intru direct în subiect. Și întreb. Fix ce zic în titlul. Mă rog, ca să nu repet ca papagalul ce am zis, nuanțez un pic. Și zic: oare nu cumva a ne uita cu un ochi critic la cine suntem noi și la ce facem ne sperie atât de tare încât alegem să ne uităm … De ce ne uităm la ce fac alții? Poate pentru că nu ne place ce vedem dacă ne uităm la noi? Read More »

» Despre permanenta enervare permanentă a vremelnicelor avataruri

Vorbesc zilele trecute cu un amic. Cu care nu mă mai auzisem de muuuulți ani. Mă sună imediat după ce susținusem un webinar despre digital marketing pe Zoom. El era în public, cum ar veni. Io nu știam aia atunci, că doar nu aveam de unde să îi știu pe toți cei care se uitau … Despre permanenta enervare permanentă a vremelnicelor avataruri Read More »

» – Ai auzit de telefoanele refurbished? – Re… ce? – Alea care nu-s nici noi, nici second hand, dar primești 1 an garanție la ele?

Refurbished. Telefoane refurbished. Să ții minte cuvintele astea. Căci despre asta este vorba în acest articol. Mă rog, dacă vrei să pronunți în mintea ta în românește, sună cam așa: rifărbișd. Poți să zici cuvântul ăsta și cu voce tare: rifărbișd. Ca să auzi cum sună. Să te obișnuiești și mai tare cu el. Traducerea … – Ai auzit de telefoanele refurbished? – Re… ce? – Alea care nu-s nici noi, nici second hand, dar primești 1 an garanție la ele? Read More »

» Dragoste în vremea pandemiei: Lupți cu oricine este lângă tine, chiar și cu cel pe care îl iubești

Un guest post scris de cei de la Cortul Terapeutic. Există un virus care ucide!…  Și așa apare FRICA. Este mediatizat foarte mult subiectul iar informațiile sunt contradictorii și controversate… Și așa apare CONFUZIA. Nu mai avem voie să ieșim din casă. E grav!… Și apar toate: LIBERTATEA ÎNGRĂDITĂ, FRICA, NESIGURANȚA, CONFUZIA, PANICA. Vrem nu … Dragoste în vremea pandemiei: Lupți cu oricine este lângă tine, chiar și cu cel pe care îl iubești Read More »

» Mai pot beneficia părinții de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor după data de 15 mai?

Am primit aceste informații de la Alina Tiocan, avocat Iordăchescu & Asociații. Și, pentru că știu că am printre cei care îmi fac onoarea să mă citească și părinți care chiar își pun astfel de întrebări, am zis să public aceste informații. Integral. Așa cum le-am primit. Căci este un domeniu în care nu mă … Mai pot beneficia părinții de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor după data de 15 mai? Read More »

» Top 10 cărți care au fost transformate în filme

Later edit: Așa ceva… Adică eu dau drumul acestui articol și ce văd că îmi trimite Libris? Fix chestia asta: cărți vs filme! Care se întâmplă doar azi! Sunt un mare, mare cititor. Prea mare, zic unii. Prea mic, zic alții. Și ambele categorii cu ironie și, pe alocuri, cu superioritate. Dar eu îmi văd … Top 10 cărți care au fost transformate în filme Read More »

» Mi-am luat suport pentru laptop. Ceea ce ar fi trebuit să fac în urmă cu 10 ani…

Îți zic din start: s-ar putea să nu te intereseze articolul ăsta dacă ai o vârstă undeva pe la 20 și un pic de ani. Dar, dacă ești mai pe experiență cu viața, ca să îi zic așa, cum sunt eu, s-ar putea să te ajute ce zic mai jos. Cam cum m-a ajutat și … Mi-am luat suport pentru laptop. Ceea ce ar fi trebuit să fac în urmă cu 10 ani… Read More »

» Sorin Pletea, psihiatrul care îți spune de ce e bine să mergi la psiholog

”Cel mai greu în meseria mea este să îi văd pe pacienții care trec prin episoade psihotice. Care chiar cred că îi urmărește cineva, care chiar cred că viața le este în pericol”, mi-a spus Sorin Pletea în acest podcast.  Mie mi-e tare drag Sorin. Na, că am spus-o! Și nu doar pentru că este … Sorin Pletea, psihiatrul care îți spune de ce e bine să mergi la psiholog Read More »

» 3 decizii care m-au ajutat să recuperez 90 de minute pe zi din timpul meu

Hai să ne lămurim din start: ai ajuns pe blogul unui tip care face multe în viață. Și vrea să facă și mai multe! Tocmai de aceea am scris acest articol. Sunt tată. Am trei copii fabuloși. Și o doamnă a sufletului meu colosală. Pentru ei vreau să câștig cât mai multe minute din timpul … 3 decizii care m-au ajutat să recuperez 90 de minute pe zi din timpul meu Read More »

» Cum pot face bani de pe internet o trupă sau un cântăreț

Scriu aceste rânduri în vreme de coronavirus. Când, mai mult decât oricând, se aplică ce zic mai jos. În sensul că acum DOAR de pe internet mai poate obține un cântăreț sau o trupă niște beneficii. Dar aș vrea din tot sufletul ca cele de mai jos să nu fie doar niște soluții de vreme … Cum pot face bani de pe internet o trupă sau un cântăreț Read More »

» Cum mi-am dat seama că baia mea a cam ieșit la pensie…

Nevasta mă anunță că intră într-un videocall de cam 1 oră. Cea mică începe video-ora cu doamna învățătoare. Cea mijlocie încă doarme. Și la cum o știu mai doarme lejer încă cel puțin 1 oră. Îl întreb pe WhatsApp pe cel mare – îl găzduim cât stă acasă, în vacanța asta prelungită, la parter – … Cum mi-am dat seama că baia mea a cam ieșit la pensie… Read More »

» Uite cum poți arăta că îți plac cu adevărat artiștii preferați

Dacă ție ți se pare că trăiești vremuri grele, deși în vremurile ”normale” îți era bine, gândește-te cum o duc artiștii. Care nici în vremurile ”normale” nu am putea zice că rupeau norma la dus bine, ca să zic așa. E greu. E foarte greu pentru ei. Singura lor variantă este să performeze pe internet. … Uite cum poți arăta că îți plac cu adevărat artiștii preferați Read More »

» Mare atenție la reinfectarea cu coronavirus!

Da, știu, și eu sunt ca tine. Abia aștept ziua de 15 mai, când să sperăm că statul o să ridice interdicțiile astea în care am trăit până acum. Dar, în același timp, simt și o strângere de stomac. Pentru că, direct spus, faptul că oficial ni se spune că nu mai este așa de … Mare atenție la reinfectarea cu coronavirus! Read More »

» Cum îți poți recupera banii dacă ai fost victima unei fraude la plata cu cardul

Zilele astea sunt pe muncă de documentare. Pentru că îmi apare că aș fi făcut o achiziție de 299 de lei, de care eu nu am îmintesc de nicio culoare. Și nici nu văd exact ce este pentru că e făcută prin Apple. Doar că în istoria achizițiilor de la Apple, nu îmi apare această … Cum îți poți recupera banii dacă ai fost victima unei fraude la plata cu cardul Read More »

» Cât de credincios sau de ateu ești? Uite un simplu test pentru a afla

Scriu zilele astea la o cartea. Îți zic doar titlul: ”Pe îngerul meu îl chema Menghină”. Am trimis până acum trei fragmente scurte din carte celor peste 4.000 de abonați la newsletterul meu (la care te poți și tu abona lejer aici). Reacțiile au fost suprinzător de bune. În sensul că am avut doar vreo … Cât de credincios sau de ateu ești? Uite un simplu test pentru a afla Read More »

» Cum îți afectează afacerea românii întorși în țară care munceau fără forme legale sau sunt membri ai unor grupuri infracționale europene

Încă nu știm cu adevărat care o să fie efectele în profunzime ale crizei pe care o traversăm. Nici măcar nu le bănuim pe multe dintre ele. Suntem ca niște lilieci cărora li s-a stricat sistemul de ecolocație: zburăm din inerție și sperăm să nu lovim ceva să ne frângem aripile. Oricum ceea ce vedem … Cum îți afectează afacerea românii întorși în țară care munceau fără forme legale sau sunt membri ai unor grupuri infracționale europene Read More »

» Sondaj: cine crede că serialul Freud de pe Netlfix este o petardă și cine zice că nu e așa?

Ați văzut serialul Freud de pe Netflix? Dacă nu ați apucat încă să comiteți eroarea să dați play pe așa ceva, nu o faceți. E o petardă maximă. Bine, pe de altă parte, mie nu îmi place să mă uit la filme, așa că nu recomand nici celui mai înfocat dujman al meu să mă … Sondaj: cine crede că serialul Freud de pe Netlfix este o petardă și cine zice că nu e așa? Read More »

» Când nu acceptăm că am făcut ceva greșit, nu ne acceptăm pe noi în viața noastră

Am făcut buba. N-ai cum să fii harnic prin casă și să nu pățești ceva (said no one ever…). Primul meu gând a fost, evident, ”morții lui de coronavirus!”. Dar apoi am stat și m-am gândit (uneori chiar nu doare să faci asta). Și am decis, cu de la mine putere, că am executat greșeala … Când nu acceptăm că am făcut ceva greșit, nu ne acceptăm pe noi în viața noastră Read More »

» Știai că în Google Maps poți planifica activități în grup? Plus încă 9 chestii pe care s-ar putea să nu le știi… :D

Dacă ai ajuns pe acest articol, ai două variante: ori faci testul ăsta ca să vezi cât de bine te pricepi să folosești Google Maps, ori citești în continuare, punându-ți întrebarea ”câte din chestiile de mai jos le știam?”. Și, dacă tot le citești, încearcă să le înțelegi într-un asemenea ”hal” încât să îți aduci … Știai că în Google Maps poți planifica activități în grup? Plus încă 9 chestii pe care s-ar putea să nu le știi… :D Read More »

» Dacă simți vina că nu participi la lupta împotriva coronavirus uite cum poți ajuta: doar punându-ți telefonul la încărcat. Atât!

Dacă ești și tu printre cei care se uită cu mare dag la tot felul de inițiative care contribuie la lupta împotriva coronavirusului și în afara de a le da mai departe altceva nu mai știi cum să ajuți, s-ar putea să te intereseze ce zic aici. Dacă te simți o vină că nu ți-a … Dacă simți vina că nu participi la lupta împotriva coronavirus uite cum poți ajuta: doar punându-ți telefonul la încărcat. Atât! Read More »

» O mai știți pe aia cu ”cele două Românii”? Jumătate din români spun că presa a exagerat criza coronavirus. Cealaltă jumătate zice că nu…

Cred că prima dată când am auzit faza asta cu cele două Românii a fost prin anul 2000, în campania electorală. După aia am tot auzit-o, luată la pilă, adăugită, adnotată și pe alocuri deloc schimbat. Dar ideea tot aia era: România are cetățeni împărțiți în două tabere adeverse rău. Ca Steaua și Dinamo, dacă … O mai știți pe aia cu ”cele două Românii”? Jumătate din români spun că presa a exagerat criza coronavirus. Cealaltă jumătate zice că nu… Read More »

» Doar 34% dintre angajații români s-au adaptat la modul de lucru de acasă, fie parțial (22%), fie în totalitate (12%)

Vorbeam zilele trecute cu o arhitectă despre cum o să se schimbe, după ce trece pandemia, și meseria ei. Se așteaptă, zicea ea, la o reconfigurare majoră de mindset în ceea ce privește spațiile de birouri. Una majoră, cum nu s-a întâmplat prea des în meseria ei, zicea. Se referea la faptul că oamenii din … Doar 34% dintre angajații români s-au adaptat la modul de lucru de acasă, fie parțial (22%), fie în totalitate (12%) Read More »

» Un ciudat efect al pandemiei: românii au mai mult grijă de aspectul fizic cât stau… în casă

Există un proverb chinezesc vechi: dă, Doamne, să nu trăiesc vremuri interesante. Noi, din păcate, am ajuns să trăim niște vremuri nu doar interesante, ci exagerat de interesante. Dar, pentru că nu avem de ales, e musai să le trăim (adică ce să putem face, să refuzăm să existăm?), ideal ar fi să încercăm să … Un ciudat efect al pandemiei: românii au mai mult grijă de aspectul fizic cât stau… în casă Read More »

» Probabil cea mai bună listă cu clipuri educative de pe Youtube

Apropo de faza pe care o văd la unii ”vaaaaai, ce mă plictisesc acasă, nu mai am ce face”, ia uitați-vă la lista de mai jos. Cu chestii pe care să le învățați. Pe care să le băgați la cap. Care o să vă ajute în viață. Calculați câte ore de chestii educative sunt mai … Probabil cea mai bună listă cu clipuri educative de pe Youtube Read More »

» Cum să crești frumos un copil cu autism

Mihai și Teodora Stescu sunt prietenii mei. O spun cu extraordinar de mare dragoste. Pentru că pentru mine acești doi oameni sunt niște eroi. Pentru că sunt părinții lui David. David este un copil minunat. Mă rog, cred că o să înceapă să mă certe dacă îi mai spun copil, că tot a împlinit recent … Cum să crești frumos un copil cu autism Read More »

» Top 10 cărți citite în primele 3 luni ale lui 2020

33 de cărți. Atât am citit în aceste prime trei luni ale atât de nașpetului în perioada asta an 2020. Adică îmi păstrez media trimestrială cu o precizie de metronom chinezesc (pardon my French) în ultimul an și un pic: 35 de cărți la începutul anului trecut, apoi 36 de cărți, apoi apoi 33 de … Top 10 cărți citite în primele 3 luni ale lui 2020 Read More »
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 88 | utilizatori online 32