Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 06 Iulie
                   
 
 


» TeraPlast Recycling, subsidiară a producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, finalizează procesul de absorbţie a societăţii Politub

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti că subsidiara TeraPlast Recycling a finalizat procesul de fuziune prin absorbţie a societăţii Politub.

» Portugalia îşi creşte participaţia din compania aeriană TAP înainte de susţinerea acesteia cu un împrumut

Guvernul portughez a încheiat un acord de a cumpăra participaţia indirectă deţinută de David Neeleman în cadrul TAP ca parte a unui plan de acordare a unui credit de urgenţă pentru salvarea companiei aeriene, relatează Bloomberg

» Şomajul din SUA scade în iunie, dar piaţa muncii nu este aşteptată să se redreseze curând

Rata şomajului din SUA a scăzut la 11,1% în condiţiile în care economia americană a adăugat un număr record de locuri de muncă în iunie, notează CNN.

» Alpha Bank lansează o aplicaţie prin care comercianţii pot înlocui celebrul POS de la casele de marcat cu un POS pe telefonul mobil

Alpha Bank va lansa o aplicaţie prin care comercianţii pot înlocui POS-ul de la casa de marcat cu un POS pe telefonul mobil, soluţia fiind compatibilă cu dispozitivele mobile Android.

» Premieră pentru o bancă centrală din zona euro: banca centrală a Lituaniei lansează o monedă virtuală

Banca centrală a Lituaniei se pregăteşte să emită o monedă digitală, o premieră pentru o bancă centrală din zona euro, relatează Reuters.

» Banca Mondială a promovat România în rândul ţărilor cu venituri mari. Cu un nivel brut de peste 12.535 dolari pe an locuitor, datorită rezultatelor economice din anul 2019, Banca Mondială a promovat România în rândul ţărilor cu venituri mari,

Banca Mondială a promovat în 2020 R­o­mânia în rândul ţărilor cu venituri mari (high income), de peste 12.535 dolari brut pe an, pe cap de locuitor, după ce cu un an înainte plasase economia locală în rândul ţă­rilor cu venituri medii superioare (upper middle income).

» Urmează ZF Bankers 2020 - 14-15 iulie. Care sunt noile politici de creditare ale băncilor în această nouă criză? Care sunt noile directive de risc?

În perioadele de criză, mai ales la începutul acestora, băncile sunt mult mai puţin dispuse să-şi asume noi riscuri de creditare având în vedere incertitudinile macroeconomice şi de business cu care se confruntă companiile.

» Opinie Dan Armeanu, profesor ASE şi vicepreşedinte ASF: Evoluţia în V a pieţelor de capital se poate repeta, având în vedere efectele de runda a doua

Impactul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 asupra economiei mondiale este semnificativ, se va manifesta pe termen lung şi va depinde de intensitatea manifestării pandemiei în perioada următoare.

» După ce că este cea mai săracă zonă din România care duce lipsă de investiţii, regiunea Moldovei pierde acum încă două fabrici: Grupul francez Lactalis închide unităţile din Vatra Dornei (Suceava) şi Floreni (Vaslui), unde se făcea brandul

Gigantul francez Lactalis a decis să închidă fabricile din Floreni (judeţul Vaslui) şi Vatra Dornei (Suceava), aflate în portofoliul firmei Dorna Lactate, precizând că brandul LaDorna va fi produs în continuare în celelalte unităţi ale grupului, respectiv fabrica Albalact din Oiejdea, judeţul Alba şi fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

» Afaceri de la zero. Mihai Lambrino, un designer pasionat de vinuri, a creat împreună cu soţia sa un gastro wine bar sub brandul Vinto în Timişoara şi vrea să francizeze conceptul

Vinto, un gastro wine bar situat stradal în centrul Timişoarei, s-a născut în 1 martie 2017, din curiozitatea şi dorinţa lui Mihai Lambrino şi a soţiei sale de a pune pe piaţă vinuri şi produse culinare pe care ei le-au degustat călătorind în toată lumea.

» Investiţi în România!, proiect ZF şi CEC Bank. Iulian Stanciu, eMAG: Ambasadele României trebuie să susţină şi să ajute companiile româneşti să iasă în afară. IT-ul poate fi un brand de ţară

Ambasadele României trebuie să acţioneze ca ambasadele busine­ssu­lui românesc şi să ofere asistenţă şi suport acolo unde ţara este reprezentată, este de pă­rere Iulian Stanciu, CEO şi acţionar mi­no­ritar al eMag, cel mai mare business de retail online de pe piaţa locală.

» Coronavirus în România: 19 noi decese raportate duminică, bilanțul total a ajuns la 1.750 morți

Numărul total al morților provocate de noul coronavirus a ajuns la 1.750, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

» Patru luni de coronavirus în România: Numărul total de infecții - 28.973 391 noi cazuri raportate

La peste patru luni de la depistarea primului caz de COVID-19 în România, numărul total de infecții a ajuns la 28.973, iar 1.750 dintre persoanele bolnave au decedat.

» MAE: Românul din Creta a fost transferat la hotelul în care va sta pe perioada carantinei

Cetățeanul român confirmat cu COVID-19 în Grecia a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei.

» OPINIA SPECIALISTULUI Ne aflăm într-un moment important pentru construirea unei societăţi mai reziliente şi mai incluzive. Trebuie să acţionăm rapid şi cu determinare

În ultimii 20 de ani, conectivitatea şi serviciile digitale au schimbat imens viaţa oamenilor în bine şi au însoţit companiile în drumul lor către succes, permiţându-le să fie mai eficiente şi mai productive, să crească şi să se dezvolte şi, în final, să rămână competitive.

» PIATA VALUTARA Euro s-a apreciat la 4,8378 lei

Euro a crescut, vineri, cu 0,59 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,8378 lei/euro.

» PIATA MONETARA Dobânda la depozitele overnight a scăzut la 2,23%

BNR a afişat,vineri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a scăzut la 2,23%, faţă de 2,24%, valoarea înregistrată în şedinţa precedentă.

» Creştere uşoară a ratei de dobândă pe 10 ani, în ultima săptămână

Piaţa titlurilor de stat din România a încorporat evoluţiile macro-financiare mondiale şi europene şi ştirile interne în ultima săptămână, observându-se o uşoară creştere a ratei de dobândă la 10 ani, evoluţie în convergenţă cu cele înregistrate în SUA şi Germania determinată de perspectivele de intrare în ciclul economic post-pandemie, arată Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania, într-un raport de analiză.

» CORPUL DE CONTROL AL PREMIERULUI : Dosar penal pentru neregulile de la ANRM

Ilegalităţi, conflicte de interese şi lipsă de interes din partea funcţionarilor în a gestiona eficient resursele naturale ale României, lucru care a dus la pierderea de către stat a miliarde de lei care ar fi trebuit să fie încasate din taxe şi redevenţe, sunt lucrurile constatate de Corpul de control al prim-ministrului la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

» România, promovată de Banca Mondială în categoria ţărilor cu venituri mari

Banca Mondială a promovat România, de la 1 iulie, în categoria ţărilor cu venituri mari, adică peste 12.535 de dolari brut pe an pe cap de locuitor, după încorporarea evoluţiilor din 2019. Practic, venitul pe cap de locuitor a crescut la 12.630 de dolari anul trecut de la 11.290 de dolari în 2018.

» Noi reglementări pentru alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din 2020.

» MINISTRU NEMULTUMIT DE CONTESTATII, LICITATII PROST ORGANIZATE Modernizarea transportului feroviar, împiedicată de contestatari

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, este nemulţumit de modul în care se desfăşoară judecarea contestării procedurilor de achiziţie publică în instanţele din ţara noastră.

» IUNIE FINANCIAR Luna iunie în cifre

* 1 iunie - Intră în vigoare măsuri de relaxare (după restricţiile impuse de pandemie) printre care redeschiderea teraselor cu respectarea anumitor condiţii; permiterea organizării şi desfăşurării competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori; organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor; organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanţă de minimum 2 metri; se ridică restricţiile/interdicţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane; se reia transportul feroviar internaţional de persoane.

» IUNIE FINANCIAR Guvern în alertă, oameni în relaxare, deficit pe creştere

Starea de alertă şi-a pus amprenta atât asupra scenei politice, cât şi asupra activităţii economice desfăşurate în luna iunie.

» O terasa din Mamaia a fost închisă şi amendată cu peste 20.000 de lei

O terasă din staţiunea Mamaia a fost închisă temporar de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa până la remedierea deficienţelor şi amendată cui 20.000 de lei.

» USR acuză Romsilva de taierea intensificata a pădurilor sănătoase

Romsilva a intensificat tăierea pădurilor sănătoase, cu piaţa de lemn prăbuşită şi în condiţiile în care milioane de metri cubi de lemn doborâţi de vânt putrezesc în munţi, măsura putând fi o operaţiune de finanţare a campaniior electorale din acest an, scrie senatorul USR Mihai Goţiu pe Facebook.

» Tepco lansează o fermă verticală uriaşă bazată pe iluminat artificial

Compania japoneză Tokyo Electric Power Company Holdings Inc. (Tepco), operatorul centralei Fukushima, a lansat o fermă verticală interioară în Shizuoka, care poate furniza până la 5 tone de produse pe zi, una dintre cele mai mari astfel de instalaţii din lume, bazându-se exclusiv pe iluminatul artificial.

» Pierdere de 11% a Fondului nipon de Pensii şi Investiţii

Cel mai mare fond de pensii din lume a raportat pierderi record în primele trei luni ale anului, în urma crizei generate de pandemie, scrie Bloomberg, citat de Digi 24. Fondul de Pensii şi Investiţii al Japoniei a pierdut 164,7 miliarde de dolari (17,7 trilioane de yeni), în scădere cu 11%, în trimestrul I al anului 2020. În consecinţă, declinul a redus activele totale ale fondului la aproximativ 1,4 trilioane de dolari.

» 8 judeţe nu au raportat cazuri noi de covid în ultimele 24 de ore

391 noi cazuri de îmbolnăvire şi 19 decese provocate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România - aşa arată cel mai recent bilanţ emis de autorităţi. Totuşi, sunt şi veşti bune: în 8 judeţe nu există persoane infectate noi în ultimele 24 de ore, conform Digi24.

» ONRC: Radierile de firme, în scădere cu peste 71%

Numărul firmelor radiate a scăzut în primele cinci luni din 2020 cu 71,05%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, totalizând 18.103, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

» Taj Mahal - una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne - se redeschdie

Mausoleul Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, se va redeschide începând de luni, vizitatorii fiind obligaţi să poarte măşti şi să respecte distanţarea fizică, transmite News.ro.

» SINDICATUL EUROPOL: IGPR expune poliţistii riscului contactării COVID

Sindicaliştii din Poliţie acuză conducerea IGPR că, 'într-un heirupism de partid', îi expune intenţionat pe poliţişti riscului infectării cu coronavirus, reclamând că sunt trimişi la persoane suspecte de coronavirus aflate în autoizolare, pentru semnarea unui proces-verbal, potrivit News.ro.

» IGFP: Aproximativ 100.000 de persoane au tranzitat graniţele în ultimele 24 de ore

Aproape 100.000 de persoane au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore, autorităţile recomandând utilizarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional pentru evitarea aglomerării unora dintre ele, potrivit Agerpres.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 88 | utilizatori online 27