Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Joi, 13 Decembrie
                   
 
 


» JUSTITIA EUROPEANA: Taxa radio-tv obligatorie din Germania este legală

Structura taxei radio-tv din Germania este compatibilă cu legislaţia UE, a decis, astăzi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, transmite DPA.

» IN 2018: Romsilva estimează un profit de 300 milioane lei

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva estimează că va obţine în acest an o cifră de afaceri de 2,4 miliarde lei.

» ASF: Cinci companii controlează aproape 58% din piaţa asigurărilor

Piaţa asigurărilor din România este caracterizată de un grad mediu spre ridicat de concentrare, în contextul în care cinci companii controlează aproape 58% din piaţă, iar liderul pieţei a devenit City Insurance, cu o cotă de 13,72%, potrivit datelor publicate azi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

» IN ULTIMUL AN Cresc vânzările de SUV-uri cu 21%

Constructorul auto Ford a anunţat, joi, că a înregistrat o creştere de 21% a vânzărilor de SUV-uri în Europa, în primele 11 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 259.200 de unităţi.

» Dăncilă: Economia românească performează în continuare

Economia românească performează în continuare, în trimestrul III al acestui an creşterea economică fiind cu 1,9% mai mare faţă de trimestrul II al anului 2018, a declarat astăzi premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern.

» Valentin Radu, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica

Valentin Radu a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica SA, pentru un mandat de un an, în cadrul şedinţei din data de 12 decembrie 2018

» LA MIJLOCUL SEDINTEI: Lichiditate de 6,65 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 31,01 milioane lei (6,65 milioane euro).

» DANCILA: Fondurile centrelor de asistenţă medico-socială se vor dubla

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că vor fi majorate fondurile necesare funcţionării centrelor de asistenţă medico-socială, fiind vorba de o creştere cu aproximativ 50 la sută, ca urmare a creşterii drepturilor salariale ale personalului şi a majorării cheltuielilor cu medicamente şi materiale sanitare.

» CSEKE ATTILA: UDMR nu susţine ordonanţa pentru modificarea Codurilor penale

UDMR nu susţine modificarea legislaţiei penale prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat astăzi, la RFI, liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

» MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: România beneficiază de sprijinul SUA pentru aderarea la OCDE

România beneficiază de sprijinul fără echivoc al Statelor Unite ale Americii pentru aderarea cât mai rapidă la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit concluziilor întâlnirii de la Washington dintre ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, şi secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross.

» UE susţine Ucraina după incidentul armat din Strâmtoarea Kerci

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) urmează să propună joi ajutarea Ucrainei în regiunile afectate de acţiunile Rusiei la Marea Azov, la aproape trei săptămâni de la un incident armat în Strâmtoarea Kerci, potrivit unui proiect al unui comunicat al Consiliului European de azi şi mâine, conform Reuters.

» Iohannis a trimis la CCR o nouă sesizare

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis astăzi Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii, a informat Administraţia Prezidenţială.

» Cherif Chekatt, presupusul autor al atacului de la Strasbourg

Autorul sângerosului atac în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, marţi seara - în continuare fugar - este un bărbat în vârstă de 29 de ani, radicalizat şi cu un trecut judiciar 'încărcat', relatează AFP.

» MFP: Subscrierea pentru titlurile CENTENAR, prelungită cu o săptămână

Ministerul Finanţelor Publice a decis prelungirea, cu o săptămână, a perioadei de subscriere pentru titlurile de stat CENTENAR, ca urmare a interesului crescut al investitorilor, informează MFP printr-un comunicat remis, astăzi, conform Agerpres.

» Revolut obţine licenţa bancară în Europa

Revolut a obţinut licenţa bancară europeană şi anunţă planurile sale de a oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite şi de a tranzacţiona acţiuni fără comision.

» GIUSEPPE CONTE: Italia a redus ţinta de deficit pe 2019

Italia a redus la 2,04% din PIB ţinta de deficit pentru anul viitor şi se aşteaptă ca noua propunere de buget pentru 2019 să fie acceptată de Comisia Europeană, a anunţat ieri premierul Giuseppe Conte, transmit DPA şi Reuters.

» BERD opreşte investiţiile în cărbune, pentru protecţia mediului

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că va opri finanţarea proiectelor pe bază de cărbune şi a majorităţii proiectelor pe bază de petrol, ca parte a eforturilor globale de protecţie a mediului, transmite Reuters.

» IN PARTIDUL CONSERVATOR: May învinge votul de neîncredere

Premierul britanic Theresa May a câştigat votul de neîncredere în Partidul Conservator cu 200 de voturi pro şi 117 împotriva.

» Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 6,5% ca serie brută, în primele 10 luni din 2018, comparativ cu perioada similară din anul 2017, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, care a avansat, ca serie brută, cu 5,6%, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

» May sprijinită de UE pentru a convinge Parlamentul

Theresa May - care tocmai a scăpat unei moţiuni de cenzură - încearcă să obţină astăzi, la Bruxelles, garanţii cu privire la acordul Brexitului, de la europeni pregătiţi să o 'ajute' să-şi convingă Parlamentul, dar care exclud să renegocieze prevederile divorţului, relatează AFP.

» Revista Presei 13.12.2018

Adevărul * Sondaj: Românii vor într-o proporţie covârşitoare schimbarea Guvernului PSD. Cum stau Iohannis, Dragnea şi Dăncilă la încredere Adevărul notează că aproape 70% dintre români cred că Executivul Dăncilă ar trebui schimbat, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) la comanda PMP şi obţinut de Adevărul. Tot 70% însumează şi procentul românilor care nu au încredere în Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă e aproape de şeful său de partid la capitolul neîncredere. BCS a fost unul dintre puţinele institute sociologice care au prezentat date corecte la alegerile prezidenţiale din 2014.

» CCR s-ar putea pronunţa în legătură cu protocoalele SRI

Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa astăzi privind sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vizând protocoalele încheiate cu SRI, scrie News.ro.

» Uniunea Europeană pregătită să o ajute pe May

Theresa May - care tocmai a scăpat unei moţiuni de cenzură - încearcă să obţină astăzi, la Bruxelles, garanţii cu privire la acordul Brexitului, de la europeni pregătiţi să o 'ajute' să-şi convingă Parlamentul, dar care exclud să renegocieze prevederile divorţului, relatează AFP.

» Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi şi mâine, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles unde se va discuta, în principal, despre viitorul buget al Uniunii Europene. De asemenea, în marja reuniunii Consiliului European, Iohannis va lua parta şi la Summitul Euro în format extins.

» SEDINTA DE GUVERN ASTAZI: Nu se va adopta proiectul de buget pentru 2019

Guvernul se reuneşte în şedinţă astăzi, de la ora 13.00 însă, după cum a spus ministrul Finanţelor, nu va adopta proiectul de buget pentru 2019, deşi mai este puţin până la finalul anului, Eugen Teodorovici a declarat, ieri, că mai trebuie dezbătute mai multe aspecte legate de modul în care vor fi cheltuiţi banii.

» CCR s-ar putea pronunţa în legătură cu protocoalele cu SRI

Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa astăzi privind sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vizând protocoalele încheiate cu SRI, scrie News.ro.

» ICCJ: Membrii noilor completuri de cinci judecători sunt desemnaţi astăzi

Membrii noilor completuri de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) sunt desemnaţi joi, prin tragere la sorţi. Şedinţa este publică şi începe la ora 9.30.

» LA MIJLOCUL SEDINTEI Bursele asiatice erau în creştere

Principalii indici bursieri asiatici erau în apreciere la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

» Un telefon dat de Warren Buffett târziu în noapte a salvat probabil de la dezastru economia americană

În octombrie 2008, în plină criză financiară, CEO-ul Berkshire Hathawat Warren Buffett l-a sunat târziu în noapte pe secretarul trezoreriei de atunci Henry „Hank“ Paulson, având o idee despre cum guvernul ar fi putut repune pe picioare economia, scrie CNBC.

» Industria, care realizează un sfert din PIB, rezistă şocului comercial extern şi creşte la zece luni cu 4%

Producţia industrială a crescut cu 4% în primele zece luni din an, an/an, în vreme ce comenzile noi în industria prelucrătoare au avansat cu 17% în aceeaşi perioadă. În octombrie, faţă de octombrie, trecut comenzile noi în industria prelucrătoare au avansat cu 21,9%, în accelerare faţă de septembrie/septembrie, când creşterea a fost de 9,3%.

» SelfPay a investit într-o aplicaţie mobilă pentru realizarea plăţilor recurente. În 3 luni, aplicaţia a ajuns la 20.000 de instalări

Compania SelfPay (fosta ZebraPay), specializată în furnizarea de soluţii de plată de tip self-service, a investit în dezvoltarea unei aplicaţii mobile pentru realizarea plăţilor recurente, precum plăţile de facturi, aceasta având deja 20.000 de instalări la trei luni de la lansarea în magazinele Google Play şi App Store.

» Mircea Draja, un executiv care a lucrat 20 de ani pentru Coca-Cola, pariază pe un retailer de produse locale şi bio

Mircea Draja, un executiv care şi-a construit cariera în sistemul Coca-Cola, anunţa în 2015 că a decis împreună cu familia să se întoarcă în ţară după 19 ani petrecuţi peste hotare. Tot el spunea că vrea să îşi încerce norocul în antreprenoriat, iar un an mai târziu, în 2016, lansa platforma online pentru Real Foods.

» Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Unu din patru români este plecat să muncească în străinătate. Trebuie să ne gândim cum să educăm mai bine, dar şi cum să nu pierdem acest capital preţios

Provocările demografice, migraţia, deficitul de forţă de muncă, ne obligă să găsim modalităţi de a face tot mai mult, cu resurse umane care trebuie să fie educate, astfel că trebuie să ne gândim cum să educăm mai bine, dar şi cum să nu pierdem acest capital preţios în condiţiile în care unu din patru români apţi de muncă este plecat să muncească în străinătate, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

» Investitorii mari îşi optimizează portofoliile: 2,3% din SIF Oltenia schimbă miercuri acţionarii. Tranzacţii mari şi la Nuclearelectrica şi SIF Moldova

SIF Oltenia (SIF5), societatea care în toamna acestui an a vândut participaţia la cea mai mare bancă din România, a înregistrat miercuri o tranzacţie specială la bursa de la Bucureşti, de 28 milioane de lei, adică un pachet de 13,2 milioane de acţiuni, potrivit datelor BVB.

» Aleksey Kovalenko, noul şef de la Petrotel Lukoil, anunţă investiţii de 101 mil. dolari în rafinărie până în 2021

Bugetul de investiţii în rafinăria Petrotel-Lukoil, a treia cea mai mare unitate de procesare a petrolului din România, se ridică la 101 milioane de dolari până în anul 2021, potrivit noului director general al unităţii Aleksey Kovalenko.

» Axa Trans Construct, o firmă cu afaceri de 8 mil. euro în 2018, construieşte Colosseum Mall din Bucureşti

Printre proiectele companiei se află şi reconstrucţia Magazinului Universal Bucureşti, situat la intersecţia dintre strada Lipscani şi bulevardul I.C. Brătianu.

» Multe semne de întrebare. Băncile din România sunt printre cele mai profitabile din Europa cu o rentabilitate de 16%, dublu faţă de media UE, dar sectorul bancar românesc are cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE

Eficienţa personalului bancar românesc este încă redusă, în condiţiile unui grad de intermediere financiară scăzut, un angajat al băncilor din România gestionând în medie 1,85 mil. euro la sfârşitul lunii septembrie 2018, faţă de 15,7 mil. euro la nivelul Uniunii Europene (UE), reiese din cel mai recent raport asupra stabilităţii financiare realizat de BNR.

» Retailerul olandezo-belgian vrea să cucerească şi Moldova. Mega Image atacă piaţa din Iaşi, instalând un magazin lângă Palatul Culturii şi al doilea în Copou

Lanţul de magazine Mega Image va deschide în Iaşi două magazine, unul lângă Palatul Culturii şi al doilea în zona Copou, ceea ce marchează de fapt intrarea companiei în regiunea Moldovei, deşi retailerul olandezo-belgian este singurul care nu a optat de la început pe o acoperire naţională.

» Piaţa de modă merge după modelul din comerţul alimentar: trei retaileri străini atacă segmentul preţurilor mici

Piaţa locală de modă, evaluată la circa 15 mld. lei anual, a devenit tot mai atrăgătoare pentru jucătorii cu preţuri mici precum Pepco (Polonia), Kik (Germania) şi Miniso (Japonia). Cei doi din urmă au intrat în România în 2018, după ce Pepco deja ajunsese la peste 200 de magazine în toată ţara.

» Olandezii de la Damen vor să dubleze numărul de angajaţi ai şantierului din Mangalia. Grupul a recrutat deja 150 de oameni. „Nu avem în plan să aducem oameni din afara ţării.“

Şantierul naval din Mangalia, cel mai mare constructor de nave, preluat la jumătatea anului de olandezii de la Damen şi rebranduit sub numele de Damen Shipyards Mangalia, a ajuns la 1.800 de angajaţi, după ce a recrutat aproape 150 de oameni.

» Se întâmplă ceva. Şefii giganţilor Orange şi Deutsche Telekom dau un semnal puternic: Vom lucra din ce în ce mai strâns împreună

Grupurile Orange şi Deutsche Telekom, cu afaceri cumu­late de 117 mld. euro în 2017, care domină şi piaţa de comunicaţii din România, vor lucra „din ce în ce mai strâns împreună“ pentru a dezvolta diferite produse şi servicii şi îşi vor alinia acţiunile şi pentru a determina adoptarea unui cadru de reglementare care să favorizeze investiţiile în reţelele 5G, dar şi în servicii, la nivelul Uniunii Europene.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 152 | utilizatori online 22