Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Sambata, 18 Ianuarie
                   
 
 


» FLORIN CITU: Bugetul Capitalei a fost folosit de primarul general în scop electoral

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu lansează sâmbătă pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Valcov, Teodorovici, relatează News.ro.

» DIRECTORUL FMI: Economia globală riscă o reîntoarcere la Marea criză economică

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a avertizat vineri că economia globală riscă o revenire a Marii crize economice, alimentată de inegalităţi sociale şi de instabilitatea sectorului financiar, relatează The Guardian.

» FLORIN CITU: Bugetul PMB, folosit de primarul general în scop electoral

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu lansează sâmbătă pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Valcov, Teodorovici, relatează News.ro.

» Kristalina Georgieva, directorarea FMI, avertizeaza: Riscam o noua mare criza economica

Kristalina Georgieva, directorarea Fondului Monetar International, a avertizat asupra riscurilor unei noi mari crize economice la nivel global, comparabila cu cea de la sfarsitul anilor 20, marcata de inechitate si instabilitate financiara, noteaza...

» Cele cinci SIF-uri închid 2019 cu un profit net de 723 mil. lei, mai mare cu 130%. Pe partea de discount, trei înregistrează scăderi

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), care au plasamente în principal în sectorul financiar, au închis anul 2019 cu un profit net cumulat de 723 milioane de lei, în urcare cu 131% faţă de anul precedent, arată calculele realizate de ZF pe baza fiecărui raport publicat în ultimele zile la bursă. Patru din cele cinci SIF-uri au înregistrat o creştere a profitabilităţii mai mare de 100%.

» Afecţiunile inimii îi trimit pe români cel mai des la farmacie. Peste 140 mil. cutii de medicamente pentru sistemul cardiovascular sunt vândute anual. Valoarea vânzărilor medicamentelor pentru sistemul cardiovascular a ajuns la 2,2 miliarde de lei

Incidenţa mare a bolilor cardiovasculare, cea mai frec­-ven­tă cauză de deces la nivel mondial, inclusiv în România, se vede în vânzările de medicamente pentru afecţiunile inimii, care au trecut de 144 de milioane de cutii într-un an, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

» Secom se apropie de pragul de 20 mil. euro afaceri din distribuţia şi retailul de suplimente alimentare. Lucia Costea, CEO: În 2020, ne aşteptăm la o creştere de două cifre, concomitent cu îmbunătăţirea ratei profitabilităţii companiei

Secom, business controlat de antreprenorii Lucia şi Andrei Costea, specializat în importul şi distribuţia de suplimente alimentare, cu reţeaua proprie de 14 magazine, a înregistrat în primele zece luni din 2019 afaceri de 19 mil. euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor companiei.

» Ce planuri de digitalizare are ING Bank pentru 2020. Alina Iacomi, head of digital, ING: Vrem să retehnologizăm aplicaţia Home’Bank şi să introducem procesul automat, complet online, de deschidere cont

ING Bank va continua să se concentreze în 2020 pe zona de mobile banking, acesta fiind principalul canal de banking al clienţilor, şi va lansa foarte curând procesul automat, complet online, de deschidere de cont, susţine Alina Iacomi, tribe lead digital, head of digital, la ING Bank, a şasea cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală.

» Compania Global Creative One a investit 70.000 euro în dezvoltarea unui magazin online şi crearea unui brand local de haine premium

Global Creative One, companie locală specializată în producţie publicitară, a investit peste 70.000 de euro în crearea unui brand de haine premium numit OWEAR, precum şi în dezvoltarea unui magazin online dedicat, ce a fost lansat la finalul anului trecut.

» Distribuitorul Vitacom Electronics: Estimăm o cifră de afaceri de peste 60 mil. lei pentru 2020. Compania va investi anul acesta în relocarea într-un spaţiu nou, cu depozit mai mare şi echipamente de logistică moderne

Importatorul şi distribuitorul de produse electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca şi-a bugetat pentru anul acesta o cifră de afaceri de peste 60 milioane lei, cu 5-7% mai mare decât în 2019, menţinând astfel businessul într-un ritm constant de creştere. Anul trecut, afacerile Vitacom s-au situat la circa 56 milioane lei, în creştere faţă de 2018.

» Grupul din agrobusiness Şerban din Bacău mizează pe afaceri de 80 mil. euro în 2020, în creştere cu 16%. „În anul agricol 2019-2020, culturile de toamnă sunt într-o stare mai bună comparativ cu situaţia similară din ianuarie anul trecut."

Grupul Şerban din Oneşti, judeţul Bacău, cu activităţi în cultivarea şi comer­ciali­zarea cerealelor şi olea­ginoa­selor, creşterea păsă­rilor, morărit şi panificaţie, pati­serie şi cofetărie şi alimentaţie pu­bli­că, speră la atingerea unei cifre de afaceri de 80 mil. euro în 2020, adică o creştere de 16% faţă de 2019.

» Analiză ZF. Topul celor mai mari aeroporturi din România în 2019: primele cinci aeroporturi din ţară au avut 21 de milioane de pasageri în 2019, plus 6%. Aeroporturile din Bucureşti (Otopeni), Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu generează peste 90%

Cele mai mari cinci aeroporturi din ţară ca trafic de pasageri – Otopeni (Bucureşti), Cluj, Ti­mi­şoara, Iaşi şi Sibiu - au ra­portat în 2019 un număr total de peste 21 de mi­lioa­ne de călători, arată cal­culele ZF pe baza da­te­lor transmise de aero­por­turi. Astfel, traficul de pasageri a conti­nuat să crească, înregis­trând un plus de 6% faţă de anul anterior.

» 170 de companii din industrie vor primi un ajutor de stat pentru costul energiei în valoare totală de 331 mil. euro. Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie: Compensarea costurilor cu certificatele de emisii CO2 este o gură de oxig

Aproximativ 170 de companii industriale ar urma să primească un ajutor de stat pentru energie în valoare totală de 331 mil. euro timp de trei ani. Printre companii se regăsesc produ­cători de oţel, aluminiu sau produse chimice precum Sidex Galaţi, Tenaris Silcotub Zalău, TMK Artrom, Doosan IMGB, Ciech Soda, dar şi producători de îmbrăcăminte sau hârtie şi carton precum Pehart Tec din Dej, Ambro din Suceava, Manifatture Italiane din Craiova sau Shireen Fashion din Timişoara.

» Ungaria îşi extinde politicile tradiţionaliste de impulsionare a natalităţii prin naţionalizarea clinicilor de fertilitate şi recompensarea „mamelor eroine“ pentru a evita depopularea, cauzată, printre altele, de sărăcia de acasă şi de opo

Guvernul naţionalist al Ungariei, unul cu o retorică antiimigraţionistă puternică, a pus stăpânire pe clinicile de fertilitate, pe care le consideră sector strategic, promite scutiri de taxe pe viaţă pentru „mamele eroine“ şi impulsioneză cu alocaţii substanţiale femeile să rămână gravide pentru a inversa declinul demografic al ţării.

» Guvernul Orban l-a pus secretar de stat la Finanţe pe Mihai Mandreş, care a fost pe aceeaşi poziţie şi în guvernele PSD. El a fost coleg la ING cu actualul ministru de finanţe

Guvernul Orban l-a numit in funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor pe Mihai Mandreş, în vârstă de 52 de ani, care a avut această poziţie şi în guvernele anterioare PSD.

» EcoTiny House, un mic business de producţie din Miercurea Ciuc, cu 20 de angajaţi, umple Europa cu căsuţe pe roţi fabricate în România. „În anul agricol 2019-2020, culturile de toamnă sunt într-o stare mai bună comparativ cu situaţia similar

În fabrica de la Miercurea Ciuc au fost produse peste 66 de căsuţe ecologice. Căsuţele EcoTiny au călătorit peste 111.000 de kilometri pentru a ajunge la proprietarii lor.

» Ana Guțu - numită secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

Ana Guțu a fost numită în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban.

» Jocuri politice

Guvernul a decis să-și asume angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi, mișcare ce ar putea tulbura apele politice.

» Vlad Voiculescu și-a lansat candidatura pentru Primăria Capitalei din partea PLUS

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și-a lansat vineri candidatura pentru Primăria Capitalei.

» Un milion de numere au fost portate în 2019; RCS&RDS a atras cei mai mulți clienți ai altor companii

Aproape un milion de numere de telefonie au fost portate anul trecut, iar RCS&RDS a atras cei mai mulți clienți de la alți operatori telecom, potrivit datelor ANCOM.

» Paul Stănescu a renunțat la șefia PSD Olt

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a renunțat joi la șefia organizației din județul Olt, în locu său fiind numit președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu.

» Vela: România va introduce documente electronice de identitate începând din august 2021

Ministerul de Interne va organiza săptămâna viitoare o dezbatere publică pe marginea ordonanței de guvern privind introducerea cărților electronice de identitate, a anunțat vineri Marcel Vela.

» Ambasadorul României la Chișinău: Vom fi foarte atenți cu cine vom lucra în R. Moldova

Proiectele de cooperare dintre România și Republica Moldova vor continua, dar, cel puțin o perioadă, Bucureștiul va fi foarte atent cu cine va lucra în R. Moldova, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

» Poluarea atmosferică generează proteste în mai multe orașe din Balcani

Alerte de smog și poluare atmosferică au fost emise în mai multe orașe din Balcanii de Vest, generând o serie de proteste și apeluri publice prin care rezidenții au cerut autorităților locale să adopte măsuri pe termen lung contra acestor fenomene.

» Nou regulament european privind cooperarea în materie de protecție a consumatorilor

Începând din 17 ianuarie, încep să se aplice noi norme în întreaga UE privind măsurile de cooperare în materie de protecție a consumatorilor.

» Ministrul de interne primește sfaturi de la controversatul Alexandru Cumpănașu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a întâlnit vineri cu controversatul Alexandru Cumpănașu, un abonat la contracte cu ministerul pe care-l conduce și la alte instituții ale statului român.

» Tribunalul Olt constată legalitatea arestului preventiv, în cazul celor doi inculpaţi din Dosarul Caracal

Judecătorii Tribunalului Olt au constatat că sunt legale măsurile privind arestul preventiv al inculpaţilor Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată în dosarul dispariţiei tinerelor Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu şi dispune menţinerea arestului în cazul celor doi. Decizia, pronunţată vineri, nu este definitivă, transmite News.ro.

» ANSVSA: În România a intrat carne de curcan provenind din fermele din Ungaria aflate în zona de restricţie din cauza gripei aviare

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, vineri, că a fost notificată de Comisia Europeană că, din fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Astfel de produse au ajuns la trei depozite din judeţul Bihor, relatează News.ro.

» Donald Trump nominalizează doi guvernatori ai Rezervei federale

Preşedintele american Donald Trump îi nominalizează pe economiştii Judy Shelton şi Christopher Waller să ocupe cele două posturi vacante de guvernatori ai Rezervei federale americane (Fed), a anunţat Casa Albă, relatează Reuters.

» Noul acord comercial între SUA, Mexic şi Canada, adoptat de Senatul american

Senatul american a adoptat cu o majoritate zdrobitoare noul acord comercial de liber-schimb între Statele Unite, Mexic şi Canada, relatează Reuters.

» RALUCA TURCAN: Guvernul PNL preia cu responsabilitate un proiect tergiversat de PSD - construcţia de grădiniţe

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că Guvernul preia 'cu responsabilitate' un proiect tergiversat de PSD - construcţia de grădiniţe - şi se angajează să construiască 180 de astfel de unităţi, în următorii doi ani, relatează News.ro.

» Premierul ucrainean Oleksii Gonciaruk demisionează în urma unor declaraţii denigratoare

Premierul ucrainean Oleksii Gonciaruk şi-a anunţat vineri demisia, în urma divulgării unor declaraţii denigratoare la adresa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, provocând astfel prima criză gravă a tânărului şef de stat, relatează AFP.

» Vladimir Putin, la Conferinţa Internaţională de la Berlin

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să participe duminică la Conferinţa Internaţională privind conflictul din Libia, organizată la Berlin şi menită să consolideze armistiţiul în curs, a anunţat vineri Kremlinul, relatează AFP.

» Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice are un nou preşedinte

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice este Eugen Cojoacă, anunţă vineri instituţia, transmite News.ro.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 89 | utilizatori online 30