Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Marti, 18 Februarie
                   
 
 


» OPINII În ce condiţii beneficiază un importator de taxe vamale preferenţiale sau zero?

Companiile din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea aplica un regim tarifar preferenţial în comerţul bilateral cu încă cinci ţări, în viitorul apropiat. În prezent, UE are încheiate acorduri de liber schimb cu peste o sută de ţări şi teritorii speciale. Anul trecut, au intrat în vigoare acordurile cu Japonia şi Singapore, urmând ca în 2020 să fie ratificate acordurile cu Vietnam şi ţările membre Mercosur, respectiv Argentina, Brazilia, Paraguay şi Uruguay.

» Investiţie UE: 101,2 milioane de euro în proiecte pentru mediu

Preocuparea pentru mediu reprezintă o prioritate pentru actuala conducere a Uniunii Europene. Comisia Europeană a anunţat investiţii de 101,2 milioane de euro în cele mai recente proiecte din cadrul programului LIFE pentru mediu şi politici climatice, informează un comunicat al Executivului comunitar.

» Cocktail Holidays, vânzări de 25 milioane de euro în 2019

* Turcia, Grecia şi Egiptul, destinaţiile vedetă Touroperatorul Cocktail Holidays a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 25 milioane de euro, cu 40% mai mult decât în 2018, iar anul acesta mizează pe o creştere de 45%, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

» MACRO NEWSLETTER 18 Februarie 2020

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat semnificativ creşterea anuală şi în ianuarie 2020, până la 4,4%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 6,7%, de la 6,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,9%, de la 2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%. (Sursa: GUS)

» SE RETRAGE DE PE PIETELE NEPROFITABILE General Motors îşi închide uzinele din Australia şi Noua Zeelandă

* Fabrica din Thailanda, vândută către Great Wall Motor General Motors Co. (GM), cel mai mare constructor de autoturisme din SUA, îşi închide uzinele din Australia şi Noua Zeelandă, conform Reuters, care adaugă că grupul îşi vinde totodată operaţiunile din Thailanda, în cadrul unui program de restructurare a afacerilor sale globale, care va costa 1,1 miliarde de dolari.

» Când alegerile locale nu mai sunt locale

Se pregătesc să o facă din nou. Mă refer la actualii politicieni. Acum vorbesc despre alegeri anticipate undeva la sfârşitul lunii iunie. Eu mă cam îndoiesc că parlamentarii îşi vor vota... îşi vor tăia de două ori craca de sub picioarele cu care stau pe salarii uriaşe. Problema este intenţia unora de a organiza alegeri generale odată cu cele locale.

» IN TIMP CE GERMANIA ABANDONEAZA TOTAL ACEST TIP DE ENERGIE Undă verde pentru exploatarea primei centrale nucleare din lumea arabă

Emiratele Arabe Unite (EAU) au dat undă verde punerii în exploatare a centralei lor nucleare din Barakah, prima din lumea arabă, a anunţat ieri reprezentantul permanent al acestei ţări la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), informează AFP, conform Agerpres.

» PRESIUNI ASUPRA SECTIEI DE PROCURORI DIN CADRUL CSM Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, reclamată la Comisia Europeană

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) acuză Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) că exercită presiuni asupra membrilor săi şi anunţă că va reclama această situaţie Comisiei Europene.

» Bani pentru dezvoltarea mediului rural

Trebuie stopată risipa banilor publici în mediul rural a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, eveniment care a avut loc, ieri, în Bucureşti.

» CNIPMMR: Microîntreprinderile, în pericol din cauza unui proiect legislativ privind salariul minim

Introducerea unor coeficienţi de ierarhizare a salariului minim va conduce la stabilirea a 11 categorii de salariu minim, ceea ce contravine prevederilor constituţionale, a afirmat, ieri, Florin Jianu, preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Întreprinderi and #172;lor Private Mici şi Mijlocii din ţara noastră (CNIPMMR). Domnia sa a mai spus că demersul Parlamentului referitor la coeficienţii de ierarhizare reprezintă o încălcare a atribuţiilor Gu and #172;vernului, puterea executivă fiind aceea, care stabileşte prin hotărâre nivelul salariului minim.

» Zona euro pregăteşte terenul pentru mai multe stimulente fiscale

Miniştrii de Finanţe din zona euro urmau să discute, ieri, un document în care se solicită mai multe politici fis­cale favorabile creşterii economice, o mişcare ce ar putea determina Germania să cheltuiască mai mult pe fondul îngrijorărilor referitoare la încetinirea economiei, transmite Reuters, conform Agerpres.

» Japonia, ameninţată de recesiune

Japonia, a treia economie mondială, ar putea intra în recesiune, după ce s-a contractat în ritm anual cu 6,3% în trimestrul patru din 2019, în urma majorării taxei pe consum şi a cererii globale slabe, transmit Kyodo şi BBC, potrivit Agerpres.

» Creştere accelerată pe piaţa spaţiilor industriale din vestul şi nord-vestul ţării

Piaţa spaţiilor industriale din zona de vest şi nord-vest a ţării înregistrează o creştere accelerată, după ce, în decurs de doar patru ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piaţă ca mărime după Bucureşti, şi este aşteptat să depăşească 700.000 mp în acest an, arată datele CBRE.

» Cupa Davis: China nu mai ajunge la meciul de la Piatra Neamţ

Echipa de Cupa Davis a Chinei nu poate ajunge în ţara noastră pentru întâlnirea de Cupa Davis din play-off-ul Grupei Mondiale I, care ar trebui să se dispute pe 6-7 martie la Piatra Neamţ, din cauza epidemiei de coronavirus.

» Alstom negociază preluarea Bombardier Transport, pentru 7 miliarde de euro

Grupul francez Alstom, producătorul trenurilor de mare viteză TGV, a confirmat că poartă discuţii cu privire la o posibilă achiziţionare a activităţilor din domeniul feroviar ale grupului canadian Bombardier, o tranzacţie de 7 miliarde de dolari pentru a forma un grup cu o mărime suficientă pentru a putea concura cu producătorii chinezi din domeniul feroviar, potrivit Reuters.

» EURO 2020: un milion de bilete online

Pentru cele 51 de meciuri ale EURO 2020 care se vor disputa în 12 oraşe europene, UEFA va distribui în premieră peste un milion de bilete mobile prin intermediul telefoanelor suporterilor.

» Salariul minim european, o măsură cu două tăişuri

Propunerea instituţiilor europene de introducere a noţiunii de salariu minim la nivel european, venit care să reprezinte 60% din valoarea salariului mediu este privită cu reticenţă de reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

» ANALIZA Exod, peste 10.000 de tineri au părăsit ţara într-un singur an

Peste 10.000 de tineri cu vârste între 15 şi 34 de ani au plecat definitiv din ţara noastră în cursul anului 2018, cei mai mulţi din Bucureşti, dar şi din judeţele Iaşi, Timiş, Bacău şi Galaţi, reiese din rezultatele unei analize realizată de INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate. Cercetarea arată că în grupul tinerilor care au părăsit ţara nu au fost luate în calcul deplasările sezoniere pentru studii, muncă etc., ci doar emigranţii definitivi cu vârsta între 15 şi 34 de ani.

» PROIECT COMUN CNIPMMR-GOOGLE Antreprenorii, şcoliţi pentru activităţile de export

Companiile mici şi mijlocii din 23 de judeţe din ţara noastră pot participa la un program lansat la 1 februarie 2020 prin care angajaţii lor pot dobândi competenţe pentru desfăşurarea activităţilor de export.

» All-Star Game a stat sub semnul lui Kobe Bryant

Echipa LeBron a câştigat, la Chicago, All-Star Game NBA, impunându-se cu scorul de 157-155 în faţa echipei Giannis. Miza a fost victoria, dar şi omagiul adus lui Kobe Bryant, precum şi suma de 300.000 de dolari oferită de NBA unei asociaţii caritabile aleasă de echipa învingătoare. MVP al meciului a fost ales Kawhi Leonard (Team LeBron), care a reuşit 30 de puncte în doar 20 de minute.

» Coronavirusul limitează participarea la maratonul de la Tokyo

Organizatorii maratonului de la Tokyo, programat pe 1 martie, au decis ca la start să se alinieze doar sportivii de elită, pentru a evita riscul propagării coronavirusului în Japonia, unde numărul cazurilor continuă să crească. La maratonul de la Tokyo erau aşteptaţi circa 38.000 de participanţi, dar în urma deciziei organizatorilor, puţin peste 200 de atleţi de elită vor putea lua parte la eveniment. Un purtător de cuvânt al guvernului nipon a conformat luarea unor măsuri sporite de protecţie, dar nu a confirmat sau dezminţit informaţia vehiculată de media japoneză.

» IN ULTIMII CINCI ANI Piaţa noastră imobiliară a atras peste 20 de investitori internaţionali

Piaţa imobiliară locală a atras, în ultimii cinci ani, peste 20 de investitori noi din toate colţurile lumii, cei mai activi dintre aceştia realizând achiziţii cu o valoare cumulată de circa 1,5 miliarde euro, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman and Wakefield Echinox.

» SALVAMONT: 1700 de acţiuni de salvare şi prim ajutor în ianuarie

Distracţia la munte se poate sfârşi tragic dacă nu sunt respectate anumite reguli. Cel mai bine ştiu acest lucru salvamontiştii, care au fost solicitaţi să intervină la aproximativ 1.700 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor pe parcursul lunii ianuarie, fiind salvate 1.716 persoane. Cifrele au fost oferite de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România şi Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, Sabin Cornoiu.

» VIRGIL POPESCU: BERD doreşte să participe la prelistarea la bursă a Hidroelectrica

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) doreşte să participe la o prelistare la bursă a companiei Hidroelectrica, cu un procent de 5% sau 10%, a declarat ieri ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

» BURSELE LUMII Optimism pe pieţele de acţiuni din Europa

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, după ce China a luat noi măsuri de stimulare a economiei, în contextul epidemiei de coronavirus.

» Liderii statelor UE vor condiţiona accesul la banii europeni de respectarea statului de drept

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene vor condiţiona accesul la finanţare în bugetul UE pentru 2021-2027 de respectarea statului de drept, potrivit unui proiect de document pregătit pentru summitul care va avea loc joi la Bruxelles, informează Reuters, conform Agerpres.

» IN URMA DIMINUARII CAPITALULUI SOCIAL SIF Moldova a depăşit pragul de 5%, deţinere la SIF Transilvania

SIF Moldova (SIF2) a depăşit limita deţinerii de 5%, în capitalul SIF Transilvania (SIF3), după ce, în data de 11 februarie a acestui an, societatea de investiţii financiare din Braşov şi-a diminuat capitalul social cu 21,84 milioa­ne de acţiuni, reiese din două rapoarte la SIF3 remise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» PIATA VALUTARA Euro s-a apreciat la 4,7748 lei

Euro a urcat, ieri, cu 0,54 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,7748 lei/euro.

» SONDAJ REUTERS: Dobânzile negative ale BCE nu fac rău economiei, dar nu stimulează inflaţia

Politica dobânzilor negative derulată de Banca Centrală Europeană (BCE) nu dăunează economiei zonei euro, dar nu va reuşi să aducă inflaţia la ţinta băncii centrale, conform unui sondaj realizat de Reuters în rândul economiştilor.

» PIATA MONETARA Dobânda la depozitele overnight a scăzut la 2,59%

BNR a afişat,ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a scăzut la 2,59%, de la 2,73%, valoare înregistrată în şedinţa precedentă.

» AUDIERILE, MOMENT DE RAFUIRE POLITICA Neînvestirea, obiectivul Cabinetului Orban 2

Miniştrii desemnaţi de premierul Ludovic Orban cad pe capete în faţa comisiilor reunite ale Parlamentului. Patru dintre miniştrii Cabinetului Orban 2 au fost audiaţi, ieri, în comisiile de specialitate, iar din patru, doar unul a fost avizat pozitiv: Nicolae Ciucă, cel care este ministru interimar al Apărării Naţionale. Florin Cîţu, Cos­tel Alexe şi Marcel Vela au primit aviz negativ pentru reocuparea portofoliilor de la Finanţe, Mediu şi Interne.

» DOSAR PE MARGINEA DECLARATIILOR OFICIALILOR ANPC DESPRE CONTROALELE CREDITELOR IN CHF Împrumutaţii intervin în procesul deschis de Marius Dunca împotriva Mihaelei Lazea

* Fostul şef ANPC îi solicită Mihaelei Lazea daune de 200.000 de lei, în urma unor declaraţii ale acesteia potrivit cărora 'controalele la creditele în franci elveţieni au fost făcute de ochii lumii' Asociaţia de consumatori CREDERE a depus o cerere de intervenţie în dosarul deschis în instanţă de fostul pre­şedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Con­sumatorilor (ANPC) Marius Dunca împotriva Mihaelei Lazea, şef Serviciu Produse şi Servicii Financiare din cadrul ANPC.

» DUPA MASURILE LUATE DE CHINA IN CONTEXTUL EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS Indicele european STOXX 600 atinge un nou maxim istoric

* David Madden, CMC Markets: 'Există percepţia că autorităţile chineze vor interveni din nou, dacă situaţia se agravează, ceea ce poate explica rezilienţa pieţelor de acţiuni' Indicele paneuropean STOXX 600 a atins, ieri, un maxim istoric de 432,48 de puncte, într-un context de creştere generală a pieţelor de acţiuni, investitorii fiind încurajaţi de angajamentele Chinei de a sprijini a doua cea mai mare economie a lumii în lupta cu epidemia coronavirusului, reiese dintr-un articol publicat de Bloomberg, avansul fiind dat, îndeosebi, de titlurile producătorilor de automobile şi de acţiunile din sectorul telecomunicaţiilor.

» România şi Italia - un nou proiect de înfrăţire

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a primit, astăzi, o delegaţie din Italia din care au făcut parte George Claudiu Stănăşel, vicepreşedintele Consiliului Local Prato, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului şi patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato şi Ştefan Stănăsel, preşedintele Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia (CNCRI), conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

» CEC Bank lansează Contul de Economii în lei dedicat clienţilor persoane juridice

CEC Bank, lansează contul de economii în lei pentru clienţii persoane juridice, prin intermediul căruia aceştia au posibilitatea de a face oricând depuneri cu dobânzi bonificate sau retrageri, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

» Condiţiile de transport feroviar - verificate de ANPC

În perioada 06-07 februarie 2020, Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, la nivel naţional, o serie de acţiuni de control care au vizat condiţiile de transport pe căile ferate, precum şi serviciile de alimentaţie oferite consumatorilor în zona gărilor, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

» PNL Iaşi acuză PSD de interese ascunse la aeroport

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, îi acuză pe şefii PSD ai judeţului că au 'interese ascunse' la aeroportul din Iaşi, motivând că în consiliul judeţean au fost votate două proiecte privind aeroportul Iaşi, care 'se bat cap în cap'.

» Raportul comisiilor pe Legea dării în plată - publicat de Senat

Raportul comisiilor senatoriale pe legea dării în plată a fost publicat pe site-ul Senatului, în forma în care va merge în plen.

» OPINIE DELOITTE: Condiţiile în care un importator beneficiează de taxe vamale preferenţiale sau zero

Companiile din Uniunea Europeană, inclusiv România, vor putea aplica un regim tarifar preferenţial în comerţul bilateral cu încă cinci ţări în viitorul apropiat, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

» IN ULTIMII CINCI ANI: Investitorii străini au realizat achiziţii de circa 1,5 miliarde de euro

Piaţa imobiliară locală a atras, în ultimii cinci ani, peste 20 de investitori noi din toate colţurile lumii, cei mai activi dintre aceştia realizând achiziţii cu o valoare cumulată de circa 1,5 miliarde de euro, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman and Wakefield Echinox.

» Florin Cîţu, aviz negativ în Comisiile Parlamentare

* ACTUALIZARE - Florin Cîţu, ministrul propus pentru Finanţe, a primit aviz de respingere din partea comisiilor reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, după o audiere de aproape trei ore şi presarată cu multe discuţii tensionate şi ironii. Au fost 18 voturi pentru şi 18 împotrivă. --- * ACTUALIZARE - Florin Cîţu: Am ales un ritm gradual de reducere a deficitului pentru a trece de la o politică fiscală prociclică la una anticiclică. E un plan credibil. Referitor la cheltuieli, nu e nimic suplimentar, e legislaţia în vigoare. Ce am putut am oprit: am îngheţat indemnizaţiile, veniturile demnitarilor, dar Parlamentul ne subminează.'

» LA MIJLOCUL SEDINTEI, Lichiditate de 2,09 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 9,97 milioane lei (2,09 milioane de euro).
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 148 | utilizatori online 43