Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 16 Iulie
                   
 
 


» REVISTA PRESEI 16.07.2018

* ADEVARUL * Ultima şansă prin care Parlamentul poate aplica cerinţele Comisiei de la Veneţia Singura dintre cele trei legi ale Justiţiei care, teoretic, ar mai putea fi îndreptată de Parlament după criticile dure ale Comisiei de la Veneţia este cea care stabileşte procedura de numire a procurorilor-şefi, o miză extrem de importantă în contextul demiterii Laurei Codruţa Kovesi. Iată care sunt scenariile prin care sfaturile Comisiei de la Veneţia să fie, cât de cât, aplicate. În caz contrar, România riscă un raport MCV defavorabil.

» Romgaz urcă cu peste 4%

Acţiunile producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz (SNG) au marcat un avans de 4,34%, în raport cu moneda unică europeană, în intervalul 5 - 12 iulie, urcând, astfel, pe prima poziţie în clasamentul celor mai rentabile acţiuni din componenţa indicelui BET, în perioada avută în vedere.

» Trump mi-a spus să dau în judecată UE

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat ieri pentru BBC că preşedintele american Donald Trump i-a spus că ar trebui să dea în judecată Uniunea Europeană în loc să negocieze. Preşedintele american a declarat la conferinţa comună de presă susţină vineri la Londra că i-a făcut o sugestie Theresei May, pe care ea a găsit-o prea 'brutală', relatează News.ro.

» Eugen Tomac (PMP) cere demisia ministrului Culturii

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, solicită demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu, pe motiv că 'majoritatea toxică PSD-ALDE a îngropat definitiv şi irevocabil Centenarul'. Acesta se arată deranjat de faptul că evenimentele legate de Centenar sunt lipsite de transparenţă, iar criteriile de selecţia a acestora nu au fost niciodată făcute publice, relatează News.ro.

» Numărul civililor ucişi din Afganistan a crescut

Numărul civililor ucişi în războiul din Afganistan a atins un record în prima jumătate a anului 2018, a transmis Organizaţia Naţiunilor Unite. Au fost înregistrate 1.692 de decese, iar principalele cauze au fost atacurile militanţilor şi cele sinucigaşe cu bombă, informează BBC.

» Va cumpăra autovehicule de la Renault România

Ministerul Afacerilor Interne a atribuit Renault Commercial Roumanie acorduri cadru de furnizare de autovehicule în valoare de 28,93 milioane lei (6,21 milioane euro), fără TVA, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

» Mii de oameni au protestat

Mii de oameni au protestat pe străzile din Edinburgh, dar şi în apropierea staţiunii de golf unde Donald Trump îşi petrece weekendul. Liderul american se află în Turnberry, pe coasta Ayrshire, unde ieri a participat la o partidă de golf, relateză News.ro.

» Cursuri internaţionale pentru tinerii diplomaţi

Tineri diplomaţi din 50 de ţări au participat, ieri, la deschiderea and #39;Cursurilor Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi and #39;, eveniment aflat la cea de-a XXV-a ediţie şi care, potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Dan Neculăescu, reprezintă 'perpetuarea tradiţiei de cinstire a memoriei marelui diplomat'.

» România şi Franţa, parteneri în domeniul aeronautic

România şi Franţa sunt parteneri de cursă lungă în domeniul aeronautic, compania Airbus fiind implicată în România de peste 40 ani, iar dorinţa de a deschide o linie de producţie pentru elicopterul H215M la Braşov reprezintă un angajament pentru viitor, a declarat Serge Durand, şeful Airbus în România, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

» CCR să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia

USR solicită Curţii Constituţionale să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru că sunt în joc democraţia şi viitorul României, transmite News.ro. În opinia USR, 'CCR se află în faţa unui test al adevărului'. 'Îşi va respecta această instituţie misiunea şi va lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia sau va continua să asculte ordinele PSD-ALDE de a submina independenţa magistraţilor prin susţinerea modificărilor nocive ale legilor justiţiei?', întreabă USR.

» Preşedintele Eritreei vizitează Etiopia

Preşedintele Eritreei, Isaias Afwerki, vizitează Etiopia pentru prima dată de la începutul războiului de la graniţa celor două state, în 1998. Vizita de trei zile are ca scop consolidarea relaţiilor şi are loc la puţin timp după ce ambele ţări au decis că 'starea de război' este încheiată, transmite News.ro.

» România şi Franţa vor contribui la relansarea UE

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, ieri, la recepţia de la Ambasada Franţei de ziua naţională a acestei ţări, afirmând că, doar unindu-ne forţele în spiritul fraternităţii noastre istorice, România şi Franţa vor contribui ca două ancore de stabilitate, la un capăt şi celălalt al Uniunii Europene, la reuşita relansării proiectului unei Uniuni mai puternice, relatează News.ro.

» Fitch a confirmat ratingurile de credite din Bucureşti

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti la and #39; and #39;BBB minus and #39; and #39;, perspectiva asociată fiind stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

» Corina Creţu în vizită la Beijing

Comisarul european pentru politica regională Corina Creţu va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză, în perioada 16 - 19 iulie 2018, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

» Revocarea procurorilor-şefi în atenţia Comisiei de la Veneţia

Comisia de la Veneţia a emis, ieri, o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiţiei din România, formulând o serie de recomandări, între care menţinerea rolului preşedintelui României şi al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunţarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor şefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluţiile procurorilor, relatează News.ro.

» Greve noi la hipermarketurile Real din Germania

Sindicatul Verdi a ameninţat că va cere celor 34.000 de angajaţi de la lanţul german de hipermarketuri Real, parte a companiei Metro, să demareze noi greve pentru a protesta faţă de un acord salarial care potrivit sindicatului ar duce la o reducere cu 23% a remuneraţiei pentru noii angajaţi, relatează Agerpres.

» Poziţia Comisiei de la Veneţia este una corectă

Deputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP, a declarat că poziţia Comisiei de la Veneţia cu privire la cele trei proiecte de modificare a legilor justiţiei din România este una corectă, bazată pe o 'evaluare temeinică din teren', adăugând că mecanismul de numire a procurorilor şefi trebuie regândit astfel încât aceştia să-şi poată desfăşura activitatea fără niciun fel de ingerinţe din partea politicului.

» Fuziunea între Alstom şi Siemens anchetată de UE

Comisia Europeană, gardianul concurenţei în Europa, a demarat ieri o anchetă aprofundată asupra proiectului de fuziune între constructorii feroviari Alstom şi Siemens, informează AFP.

» Protest de mii de persoane la Londra

Un balon gigant care îl portretizează pe preşedintele american Donald Trump ca pe un bebeluş în scutece a zburat astăzi deasupra Londrei în timpul unor proteste în care au fost implicate zeci de mii de persoane, relatează News.ro.

» Allianz va prezenta o nouă strategie de business

Grupul german de asigurări Allianz, prezent şi pe piaţa din România, intenţionează să îşi simplifice gama de produse şi în acest sens va prezenta o nouă strategie de business în luna noiembrie, a declarat astăzi directorul general Oliver Baet într-un interviu acordat cotidianului german Handelsblatt, transmite Agerpres.

» Aplicaţie informatică pentru depunerea online a Declaraţiei Unice

ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa declunica.anaf.ro, pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, se spune într-un comunicat al instituţiei.

» Donald Trump aduce haosul în Marea Britanie

Preşedintele american Donald Trump a asistat, astăzi, împreună cu premierul britanic Theresa May, la un exerciţiu militar la Academia Militară Regală de la Sandhurst, relatează News.ro.

» Înzestrarea Armatei cu baterii de artilerie

Suntem pregătiţi să introducem în şedinţa de Guvern de marţi proiectul privind înzestrarea Armatei cu baterii de artilerie de coastă. Totodată, aşteptăm primul lot de 3.300 de camioane multifuncţionale, din cele aproape 13.000

» Lichiditate de 2.04 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 9.54 milioane lei (2.04 milioane de euro).

» Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, acţiunea depusă de Gabriel Oprea prin care acesta solicita anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i s-a retras titlul de doctor în drept.

» Va distribui dividende pentru Şantierul Naval Orşova

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 16.07.2018 - 16.07.2021, distribuie dividende pentru acţionarii Şantierul Naval Orşova S.A. (simbol SNO). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2017, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,16 lei, conform comunicatului remis redacţiei.

» Euro a fost cotat la 4,6589 lei

* Dolarul a câştigat 1,62 bani în faţa monedei naţionale * Francul a ajuns la 3,9900 lei

» USR cere deschiderea parcării pasajului Basarab

USR Bucureşti cere deschiderea parcării de sub Pasajul Basarab, în condiţiile în care este finalizată de cinci ani, precum şi sancţionarea celor răspunzători de acest blocaj, relatează Agerpres.

» Greva piloţilor Ryanair din Irlanda

Piloţii Ryanair din Irlanda au anunţat încă două greve de 24 de ore, sporind presiunile asupra celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, în vederea împiedicării unei mişcări de protest la nivel european, relatează Agerpres.

» Reuters: Excedentul comercial chinez a crescut

Excedentul înregistrat de China în relaţiile comerciale cu SUA, cu exporturi ce au atins un ritm solid de creştere, este un rezultat care ar putea inflama şi mai mult tensiunile între primele două economii ale lumii, transmite Reuters.

» Vânzările BMW au urcat la un nivel record

Vânzările producătorului german de maşini de lux BMW AG au urcat la un nivel record în iunie, ceea ce reduce decalajul care îl separă de rivala Mercedes-Benz, transmite DPA.

» ROBOR la şase luni a crescut la 3,47%

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat 3,35%, valoare înregistrată în şedinţa anterioară, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

» MFP a semnat la Bruxelles Carta Vamală Europeană

Ministrul Finanţelor Publice, dl Eugen Teodorovici, a participat joi, 12 iulie a.c., la Bruxelles, la evenimentul organizat cu ocazia celebrării celor 50 de ani de Uniune Vamală, conform comunicatului remis redacţiei.

» Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele cinci luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 1,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,4%, informează vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

» REVISTA PRESEI 13.07.2018

* ADEVARUL *Războiul lui Dragnea cu Iohannis atinge culmile disperării Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un nou atac dur la adresa preşedintelui Iohannis şi a liderilor PNL, fără să aducă nicio dovadă. Şeful statului a răspuns ironic.

» BRD - liderul rentabilităţilor din BET

Cu un salt de 3,5%, faţă de moneda europeană, acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) reprezintă cel mai rentabil emitent, pentru intervalul 4 - 11 iulie, din cadrul indicelui BET, ce cuprinde cele mai tranzacţionate treisprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia celor cinci SIF-uri.

» Noi investiţii derulate în portul Constanţa

CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a semnat contractele pentru realizarea proiectului de investiţie 'Implementarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari (Dana 80)' şi a emis ordinele de începere a lucrărilor, după cum a declarat Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al companiei, într-o conferinţă de presă de prezentare a stadiului proiectelor de investiţii, din fonduri proprii, fonduri de la buget şi fonduri europene, derulate de compania constănţeană.

» Grupul Enel înregistrează un milion de clienţi rezidenţiali

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, liderii pieţei de furnizare de energie electrică din România, au anunţat astăzi că au atins un million de clienţi rezidenţiali pe piaţa concurenţială de electricitate, relatează News.ro.

» Oferta de vânzare pentru acţiunile Alro, prelungită

* Preţul maxim de subscriere a fost scăzut la 4 lei/titlu, iar preţul minim este de 3,5 lei/unitate Perioada de subscriere pentru oferta prin care Vimetco şi Conef au scos la vânzare un număr maxim de 383,79 milioane de titluri Alro (ALR), reprezentând 53,77% din capitalul social al combinatului din Slatina, s-a prelungit, cu trei zile lucrătoare, până pe data de 19 iulie 2018, informează emitentul, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» Stimulente pentru absolvenţii care au obţinut media 10

Guvernul a decis, în şedinţa de astăzi, acordarea unor stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi de câte 3.000 de lei pentru cei care au avut media 10 la examenul de bacalaureat, relatează Agerpres.

» Sesizarea preşedintelui Iohannis, respinsă din nou de CCR

Curtea Constituţională a respins astăzi ultima sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Legea a fost respinsă trei ori de Parlament în forma trimisă de şeful statului la reexaminare şi a fost contestată la CCR atât de către Klaus Iohannis, cât şi de PNL şi USR, sesizările acestora fiind respinse, transmite News.ro.

» Lichiditate de 1.77 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 8.27 milioane lei (1.77 milioane de euro).
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 99 | utilizatori online 41