Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Marti, 22 Ianuarie
                   
 
 


» Bursa românească se aliază cu operatorul pieţei de energie electrică pentru implementarea serviciilor de contraparte centrală

„Abordarea pe care BVB şi OPCOM o propun este ca, pe lângă tranzacţiile desfăşurate pe pieţele administrate de BVB pentru acţiuni, obligaţiuni, derivate financiare, proiectul CCP să ofere chiar din prima etapă a lansării sale servicii de compensare pentru tranzacţii desfăşurate în piaţa energiei.“

» Bursa de la Bucureşti are cele mai ieftine acţiuni bancare din regiune. Deocamdată

Bursa românească are cele mai ieftine acţiuni bancare din rândul burselor din re­giune în contextul în care rezultatele finan­ciare îmbunătăţite pe 2018 şi prăbuşirea cota­ţiilor din ultima pe­rioadă de timp au trimis Banca Transil­vania şi BRD la multipli de piaţă cu mult sub cei ai unor instituţii de credit mai tranzacţionate precum Raif­fei­sen International, Erste Bank, OTP Bank.

» Patronatul IMM-urilor: Şase din 10 antreprenori cred că suprataxarea băncilor va scumpi creditarea pentru firmele mici şi mijlocii

Peste 60% dintre antreprenorii mici şi mijlocii din România spun că suprataxarea băncilor prin aşa-numita „taxă pe lăcomie“ ar putea îngreuna accesul microîntreprinderilor la creditul bancar, care va deveni mai dificil şi mai costisitor, arată rezultatele unui sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

» Sorin Pâslaru, ZF: Oare s-ar mai ajunge la astfel de crize în energie dacă Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CE Oltenia şi Electrica ar fuziona într-un trust naţional de energie?

În următorii 10 ani, cu ajutorul gazului din Marea Neagră România ar trebui să fie un „furnizor de securitate energetică“ pentru regiune şi chiar pentru Uniunea Europeană.

» Valer Blidar caută încă 200 de oameni pentru fabrica din Arad pentru că are noi comenzi

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, unul din cei mai mari jucători de material rulant, spune că pentru următorii doi ani con­trac­tele câştigate îi vor asigura încărcarea în fabrica din Arad.

» Antreprenori locali. Producătorul de materiale de construcţii Celco face investiţii de 4,5 mil. euro în producţie

Producătorul de materiale de construcţii Celco din Constanţa, deţinut de verii Ion şi Niculae Duşu, investeşte 4,5 milioane de euro în procesul de producţie a celor trei tipuri de materiale pe care le realizează compania - BCA, adezivi şi var.

» Americanii de la Visteon caută 400 de softişti la Timişoara

Visteon Corporation, companie americană de automotive specializată pe proiectarea şi producţia de componente electronice de bord, a închiriat 5.000 mp în clădrea de birouri Isho, din Timişoara, şi deschide un nou centru de dezvoltare, care va ajunge până în 2020 la o echipă de 400 de profesionişti specializaţi în software, tehnologie şi automotive.

» Impactul OUG 114 se va resimţi şi în piaţa de IT pentru că băncile îşi vor reduce investiţiile

Taxa pe activele bancare, introdusă pe neaşteptate la finele anului trecut de gu­vernul Dăncilă, a determinat băn­cile să blocheze proiectele de investiţii în IT pentru a-şi evalua bugetul pe 2019 în noile condiţii de piaţă, a declarat Alina Georgescu, country manager al compa­niei de consultanţă IDC Ro­mânia, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

» Finanţe personale. Bursa de la Bucureşti are cele mai ieftine acţiuni bancare din regiune

Bursa românească are cele mai ieftine acţiuni bancare din rândul burselor din regiune în contextul în care rezultatele financiare îmbunătăţite pe 2018 şi prăbuşirea cotaţiilor din ultima perioadă de timp au trimis Banca Transilvania şi BRD la multipli de piaţă cu mult sub cei ai unor instituţii de credit mai tranzacţionate, precum Raiffeisen International, Erste Bank, OTP Bank.

» Trecem graniţa: MedLife investeşte 5 milioane de euro în Ungaria

MedLife (simbol bursier M), cel mai mare jucător din piaţa de servicii medicale private din România, va face primul pas în afara graniţelor şi este în discuţii avansate pentru achiziţia unei companii din domeniul medical din Ungaria, o investiţie de circa 5 mil. euro, spune Mihai Marcu, preşedinte executiv şi cel mai mare acţionar persoană fizică al companiei.

» Harta elevilor care învaţă în şcoli profesionale şi duale: Aproape 85.000 de elevi se pregătesc să devină meseriaşi. Cei mai mulţi învaţă în Iaşi, Bacău şi Suceava

În România învaţă aproximativ 85.000 de elevi într-o formă de învăţământ profesional sau dual, iar cei mai mulţi viitori meseriaşi se formează în nord-estul ţării, arată datele furnizate de Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT).

» ZF Live. Alina Georgescu, country manager al IDC România: Piaţa locală a serviciilor IT este estimată la 600 mil. dolari pentru 2018, în creştere cu 3%

Piaţa locală de servicii IT a înregistrat în 2018 o creştere de peste 3%, ajungând la o valoare estimată de 600 de milioane de dolari, potrivit estimărilor reali­zate de compania de consultanţă şi analiză International Data Corporation (IDC).

» Contractele câştigate îi asigură activitatea în fabrică. Valer Blidar, Astra Vagoane Călători: De luna viitoare fabrica va funcţiona la capacitate maximă

Antreprenorul caută încă 200 de oameni pentru fabrica din Arad după ce a câştigat contracte pentru a livra tramvaie la Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi.

» Afacerile Arctic vor merge spre 1 mld. euro după ce turcii încep în 2019 producţia de maşini de spălat

Producătorul de electrocasnice Arctic, controlat de grupul turc Arcelik, va porni în acest an pro­ducţia de maşini de spălat în noua fabrică a companiei din localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

» Un semnal de alarmă: FMI reduce drastic prognoza de creştere economică pentru economiile emergente şi în curs de dezvoltare din Europa. Ce ar putea însemna pentru România

La ultimul raport, FMI a estimat pentru România o creştere economică de 3,4% în 2019, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza anterioară.

» Sorin Vişoianu, River Development: Avem în dezvoltare proiecte de 95 mil. euro. Pentru clădirea de birouri The Light 1 suntem în negocieri pentru 35-40% din suprafaţă

River Development a dezvoltat până acum Sema Parc, un complex de birouri şi spaţii industriale aflat pe platforma Semănătoarea de pe Splaiul Independenţei din Bucureşti.

» Cursul valutar îşi continuă creşterea şi depăşeşte pragul de 4,7 lei pentru 1 euro

Leul a pierdut aproape 1% în faţa euro în trei săptămâni din 2019.

» Arctic finalizează investiţia de 100 mil. euro în fabrica de maşini de spălat şi va produce 1,1 milioane de unităţi în 2019

♦ Noua unitate de producţie este amplasată în localitatea Ulmi, în judeţul Dâmboviţa ♦ La Găeşti, Arctic produce în prezent doar frigidere şi congelatoare, iar 80% merg la export.

» MedLife vrea să facă primul pas în afara graniţelor României. Mihai Marcu, şeful companiei: „O tranzacţie în Ungaria, de 4-5 mil. euro, chiar în T1 2019“

♦ MedLife (M), parte din structura indicelui principal BET, are o capitalizare de 607 mil. lei ♦ De la începutul anului acţiunile s-au majorat cu 2,2% faţă de minusul de 2,5% al indicelui principal.

» Metrorex: Vom demara licitaţia pentru atribuirea contractului după răspunsul Comisiei Europene cu privire la bugetul alocat proiectului

„În această perioadă se implementează observaţiile ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice - n.red.) asupra docu­men­taţiei de atribuire a contractului de pro­iectare şi execuţie lucrări de structură, iar după obţinerea răspunsului din partea Co­misiei Europene cu privire la bugetul alocat proiectului din fonduri europene neram­bursabile, vor fi îndeplinite condiţiile pentru demararea procedurii de licitaţie pentru atri­buirea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de structură“, a răspuns Dumitru Şodolescu, director general al Metrorex, la întrebarea în ce stadiu se află proiectul şi ce paşi au mai fost demaraţi. Oficialii nu au precizat despre ce observaţii este vorba.

» Preţul locuinţelor în România a crescut cu 5,7% în T3 2018: în 2019 vom vedea o stabilizare

Preţul locuinţelor din România a crescut în trimestrul al treilea din 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent cu 5,7%, arată cele mai recente date ale Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

» Investitorul irakian Kahled Tomah, care are magazinul şi hotelurile SIR din Bucureşti, face un complex cu 220 de apartamente la Timpuri Noi

Grupul Sir, care a dezvoltat în Bu­cureşti un complex comercial, patru ho­teluri şi cinci proiecte de locuinţe, inves­teşte acum în Roka Residence, cel mai amplu ansamblu rezidenţial al dezvol­ta­torului.

» Topul celor mai vândute branduri de napolitane: Joe, Alka şi Naty, brandurile româneşti care domină vânzările pe o piaţă de 270 mil. lei

JOE, brand românesc produs la Timişoara de gigantul elveţian Nestlé, este cel mai vândut brand de napolitane în retail, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor, care ia în calcul doar vânzările în valoare.

» Grupul Sanovil din Bistriţa, afaceri de 6 mil. euro în 2018. Gavrilaş Mureşan, acţionar al spitalului: Am crescut salariile medicilor cu 30% după majorările de la stat

Medicul Gavrilaş Mureşan, care a înfiinţat grupul Sanovil în Bistriţa, spune că piaţa privată de sănătate a fost afectată de creşterile substanţiale din ultimii ani ale salariilor medicilor din sistemul public.

» Băncile şi BNR au scăpat de o mare problemă: Numărul creditelor în franci elveţieni a scăzut cu două treimi în trei ani

BNR a publicat o statistică legată de evoluţia nu­mă­rului de credite în franci elveţieni, un subiect ex­trem de durerors pentru clienţii din România, care în anii anteriori au fost afec­taţi de creşterea cursu­lui de schimb leu/franc elveţian.

» Asigurătorii locali au vândut în străinătate poliţe în valoare de 91 mil. lei în primele nouă luni din 2018

Companiile locale de asigurări au vândut în străinătate poliţe în valoare de 91 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

» Senatorul Daniel Zamfir acuză băncile şi BNR că manipulează ROBOR

Senatorul ALDE Daniel Zamfir acuză băncilă că manipuleză ROBOR-ul, indicatorul de referinţă cel mai folosit în contractele de credit, şi că BNR ştie de acest lucru şi nu face nimic.

» Antreprenori locali. Fraţii Santa, care au preluat fabrica de medicamente Europharm din Braşov: Am pornit producţia şi vindem totul la export

Fraţii Attila Santa şi Nandor Santa (farmacist), care au preluat la finalul lui 2017 fabrica de medicamente Europharm din Braşov, închisă în decembrie 2015 de britanicii de la GlaxoSmithKline (GSK), au dat drumul la producţie şi vând către companii farmaceutice din UE, dar şi către clienţi din spaţiul extracomunitar.

» Industria României, tot mai dependentă de multinaţionale

Companiile străine din industria prelucrătoare generează peste 60% din valoarea adăugată produsă de acest sector.

» Joe, cel mai vândut brand de napolitane, devine produs de import

JOE, brand românesc produs la Timişoara de gigantul elveţian Nestlé, este cel mai vândut brand de napolitane în retail, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor, care ia în calcul doar vânzările în valoare.

» Retailerul Profi, afaceri de 1,3 mld. euro în 2018, plus 25%: Avem un buget de investiţii de 100 mil. pentru 2019, vrem să deschidem peste 200 de magazine

Reţeaua de ma­gazine Profi, con­tro­lată de fon­dul de in­vestiţii Mid Eu­ropa Partners, a terminat anul trecut cu peste 900 de ma­ga­zine du­pă ce a deschis doar în 2018 circa 230 de uni­tăţi noi.

» Finanţe personale. Guvernul PSD extrage 2 miliarde de lei din BET prin OUG 114

Ordonanţa 114, care introduce mai multe taxe asupra băncilor şi companiilor din energie, telecomunicaţii şi pariuri, va extrage 2 miliarde de lei din prima ligă bursieră, respectiv cele 15 companii care compun indicele BET.

» OUG 114 înjumătăţeşte profiturile marilor companii listate: guvernul PSD extrage 2 miliarde de lei de la prima ligă bursieră

Din cele 15 companii din structura indicelui principal BET al bursei româneşti, 10 intră în mod direct sub incidenţa Ordonanţei 114 a guvernului Dăncilă şi figurează cu taxe de 2 miliarde de lei, în unele cazuri fiind vorba de anularea a peste jumătate din profitul realizat în primele nouă luni din 2018, potrivit calculelor Tradeville furnizate la solicitarea ZF.

» Antreprenori locali: Fraţii Santa care au preluat fabrica de medicamente Europharm din Braşov au pornit producţia şi vând totul la export

Fabrica operează acum sub numele de Santa Pharm şi produce medicamente cu prescripţie medicală pentru export. „Lucrăm în prezent la 25% din capacitatea fabricii.“

» Interviu Daniel Cîrstea, Profi: Avem un buget de 100 mil. euro pentru 2019 şi vrem să deschidem peste 200 de magazine

Reţeaua de magazine Profi, controlată de fon­-dul de investiţii Mid Eu­ropa Partners, a terminat anul trecut cu peste 900 de ma­ga­zine după ce a deschis doar în 2018 circa 230 de unităţi noi.

» Fără precedent, poziţie comună a bancherilor faţă de taxa bancară. Marile bănci averizează guvernul că prin taxa bancară aduce criza economică în România. Bancherii aşteaptă să discute cu ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici

Într-o poziţie fără precedent, băncile din România, prin liderii lor, au aver­tizat guvernul că ordonanţa 114, care intro­du­ce taxa bancară, va aduce criza eco­no­mică în România şi va determina scă­derea investiţiilor şi a încrederii în viitor.

» Economia României, dependentă de multinaţionale. Companiile străine din industria prelucrătoare generează peste 60% din valoarea adăugată adusă de acest sector

Multinaţionalele prezente în Ro­mânia au generat aproa­pe 44% din valoarea adău­gată brută din econo­mie în 2016 (cel mai recent an pentru care există date), contribuţia fiind re­lativ similară cu cea din anul 2014 (-0,6% în 2016 faţă de anul 2014), potrivit unei analize reali­zate de prof. dr. Cezar Mereuţă, cerce­tător asociat al Centrului de Macro­modelare Economică al Academiei Române şi membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

» Un mare semnal de alarmă. România a ajuns dependentă în proporţie de 20% de importurile de energie: Când ajungi să cumperi mult, vei fi sigur jucat la preţ

Unu din cinci consumatori de energie era alimentat la finalul săptă­mânii trecute cu electri­citate importată. În absenţa ori­cărei probleme legate de creş­terea cererii, pentru Ro­mânia era pur şi simplu mai ieftin să aducă energie de peste gra­niţe decât să o producă aici. Oa­menii din piaţă atrag însă atenţia că depen­denţa de energie vine mereu cu costuri mari, poate nu vizibile pe termen scurt, dar certe pe termen lung.

» Bancherii ies la atac împreună şi avertizează: taxa bancară cheamă criza economică, determinând scăderea investiţiilor şi a încrederii

Liderii celor mai mari bănci din sistem, afiliaţi la Aso­cia­ţia Română a Băncilor (ARB) şi la Consiliul Pa­tro­natelor Bancare din Româ­nia (CPBR) s-au adunat vineri într-o con­ferinţă de presă pentru a com­bate pe aceeaşi voce introducerea taxei pe acti­ve­le băncilor, care are un im­pact estimat la circa 1 mld. euro pe an.

» Poliţiştii au reţinut, în 24 de ore, 500 de permise şi au aplicat aproape 8.000 de amenzi

Poliţiştii au reţinut, în ultimele 24 de ore, peste 500 de permise de circulaţie şi au retras 138 de certificate de înmatriculare, informează IGPR, care mai precizează că au fost constatate 700 de infracţiuni şi au fost aplicate aproape 8.000 de amenzi în valoare totală de 2.500.000 lei.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 138 | utilizatori online 25