Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Sambata, 21 Octombrie
                   
 
 


» VIDEO Rusia predă Serbiei şase avioane de vânătoare de tip MiG-29

Rusia a predat în mod oficial Serbiei şase avioane de vânătoare de tip MiG-29, vineri, în cadrul unei livrări de armament suscepribile să sporească tensiunile în Balcani, o regiune care continuă să se resimtă după sângeroasele războaiele din anii '90, declanşate de destrămarea fostei Iugoslavii, relatează The Associated Press.

» Micul „tezaur“ confiscat de ţarul Rusiei imediat după obţinerea independenţei de stat a României

În anul 1877, în timpul războiului ruso-turc, Ţarul Rusiei, Alexandru al II-lea, a vizitat frontul. Acesta a avut parte de primiri triumfale.

» Analiză. Kremlinul şi, surprinzător, Donald Trump apelează la o strategie marxistă în divizarea societăţii americane

Scopul principal al imixtiunii Kremlinului în alegerile din Statele Unite a fost inflamarea tensiunilor sociale, o strategie similară cu cea a lui Donald Trump, scrie Cass Sunstein, cunoscut autor în filosofia politică şi în domeniul jurisprudenţei, fost oficial în administraţia Obama, într-un editorial pentru Bloomberg.

» Dezbatere: Şi-a depăşit sau nu Curtea Constituţională limitele de drept în cazul Dodon-Sturza?

Este sau nu decizia Curţii Constituţionale privind numirea ministrului Apărării de către preşedintele Parlamentului sau de către premier în albia constituţionalităţii? Opiniile sunt contradictorii şi au fost exprimate în timpul mai multor emisiuni TV de vineri seară.

» S-a desemnat câştigătorul proiectului de construire a Podului suspendat Brăila–Jijila. Va fi unul din primele cinci astfel de construcţii din Europa

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câştigătorul pentru construcţia Podului suspendat de la Brăila la Jijila, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani. Valoarea lucrării este de 1.995.932.260,25 lei, fără TVA.

» Becali, nemulţumit că judecătorii nu-i eliberează pe Victor Becali şi pe Borcea:„Dumnezeu dă blesteme. Judecătorii vor să cadă blestemele pe capul copiilor lor?”

Cristi Borcea şi Victor Becali sunt singurii doi oameni implicaţi în dosarul „Transferurilor” care încă se află după graţii. Evoluţia situaţiei îl nemulţumeşte peste măsură pe Gigi Becali, finanţatorul FCSB-ului comentând în stilul caracteristic evenimentele.

» Leancă: Republica Moldova merge pregătită la şedinţa Comitetului interparlamentar cu UE

Săptămâna viitoare, la Strasbourg, Franţa, va avea loc şedinţa Comitetului interparlamentar Republica Moldova-UE. Vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă, a declarat vineri seara, 20 octombrie, după o şedinţă a Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, că a fost stablită o agendă care vizează problemele-cheie din Republica Moldova, mersul reformelor şi problemele relaţiilor bilaterale dintre Chişinău şi UE, transmite IPN.

» Toamna îşi intră în drepturi. Vremea se răceşte din cauza unui front atmosferic

Vremea se răceşte începând de duminică, 22 octombrie. Maximele vor varia între 12 şi 17 grade Celsius, iar pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile scad şi mai pronunţat. Sinopticianul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Natalia Sârbu, a declarat pentru IPN că răcirea este din cauza traversării unui front atmosferic rece, în spatele căruia pătrunde o masă de aer rece.

» Zoo Braşov, deschisă luni, de Ziua leopardului zăpezii

Grădina Zoologică va fi deschisă luni special pentru a-i sărbătorii pe cei doi leoparzi ai zăpezii. Vor fi organizate mai multe ateliere de creaţie pentru copii.

» Lazăr, explicaţii pentru achitările DNA: „Au apărut unele decizii ale CCR, au apărut şi nişte modificări legislative, pe la instanţe s-au dat soluţii de achitare”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, că DNA este încadrată cu procurori "de elită", care desfăşoară activităţi mai dificile decât procurorii de la alte structuri, fiind astfel de înţeles că au mai multe achitări

» Restricţii de circulaţie timp de două zile pe strada Uzinelor

Din cauza unor lucrări de asfaltare pentru amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia Uzinelor-Lunca Bâcului-Industrială, în zilele de sâmbătă şi duminică, 21 şi 22 octombrie, între orele 8.00 - 23.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe strada Uzinelor de la intersecţia cu Voluntarilor şi pe strada Lunca Bâcului de la strada Varniţa.

» Deputatul USR Cristina Iurişniţi trage un semnal de alarmă: Avem nevoie de Educaţie pentru Sănătate în şcoli

Deputatul USR, Cristina Iurişniţi, a demarat o campanie pentru introducerea materiei „Educaţie pentru Sănătate“ (inclusiv Educaţie Sexuală) în toate şcolile din România.

» Încă o fiică a preotului care mergea să se închine la moaştele Sfintei Parascheva a decedat. Numărul persoanelor moarte în teribilul accident a ajuns la şase

Anastasia Gavril, în vârstă de 10 ani, fiica preotului Petru Gavril din Lămăşeni, grav rănită în accidentul de sâmbata trecută din localitatea suceveană Cornu Luncii, a încetat din viaţă în această după – amiază, la Spitalul Judeţean Suceava.

» După şase teste, muntele ce găzduieşte exploziile nucleare nord-coreene ar putea fi distrus

Testele nucleare are Coreei de Nord au devenit atât de puternice încât au alterat structura geologică a muntelui. Mai mulţi analişti consideră că Muntele Mantap, cu o înălţime de peste 2200m sub care Phenianul detonează bombele nucleare, suferă de un „sindrom de epuizare geologică”.

» Cod galben de ceaţă în 19 judeţe

Un număr de 19 judeţe se află sâmbătă dimineaţă sub cod galben de ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

» Manifestaţie de susţinere a legalizării parteneriatelor civile, organizată sâmbătă, în Piaţa Universităţii

Sute de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Capitală, la o manifestaţie de susţinere a legalizării parteneriatelor civile. Organizatorii vor oficia, simbolic, parteneriate pentru cuplurile interesate, care vor primi un certificat.

» Captură impresionantă de marfă contrafăcută în Portul Constanţa Sud Agigea

Sute de mii de pachete de ţigări şi peste 20.000 de farfurii ceramice contrafăcute au fost confiscate de poliţiştii Gărzii de Coastă în Portul Constanţa Sud Agigea. Valoarea bunurilor, dacă ajungeau pe piaţă, ar fi depăşit 7.500.000 de lei.

» Consultare publică: Introducerea unei probe sportive obligatorii la BAC şi creşterea numărului de ore de sport în fiecare ciclu de învăţământ

Introducerea unei probe sportive obligatorii la BAC şi creşterea numărului de ore de sport în fiecare ciclu de învăţământ constituie temele unei consultări publice la nivel naţional organizate, luni, de secretarul Comisiei pentru Învăţământ a Camerei, deputatul PSD Mihaela Huncă.

» Violator în serie, lăsat în libertate, a încercat să-şi abuzeze sexual propria mamă. Poliţiştii nu reuşesc să-l găsească

Un violator în serie, eliberat din puşcărie în urmă cu trei săptămâni,a lovit din nou. De această dată, Petru Hera Cristea a încercat să-şi violeze propria mamă.

» Somnul trădează starea de sănătate. Când este indicată polisomnografia

Odihna, cea mai plăcută, relaxantă şi regeneratoare activitate, cel puţin pentru unii, poate scoate la iveală posibile afecţiuni neurodegenerative, unori chiar înainte de manifestarea altor simptome, atrag atenţia medici somnologi.

» Cum arăta litoralul pe vremea când statul te trimitea la mare. Anii în care concediul era un drept, nu un lux

Înfiinţate de regimul comunist, staţiunile de la Marea Neagră au fost concepute pentru a oferi un turism organizat oamenilor muncii, apoi şi cetăţenilor străini care ne vizitau ţara, o oază de preţuri mici pentru ei.

» Cum se realizează un site, cât costă un domeniu şi serviciul de găzduire

Afacerile de succes nu pot exista, în prezent, fără un site de internet. Piaţa foarte diversă din acest punct de vedere face ca un site să fie relativ uşor de realizat, iar costurile nu sunt foarte ridicate.

» Lucruri mai puţin ştiute despre ciori, considerate „cele mai inteligente păsări din lume“

Ciorile sunt prezentate drept unele dintre cele mai sociabile păsări, deşi prezenţa lor în număr tot mai mare în aglomerările urbane deranjează frecvent.

» Cum faci lipii ca ale bunicii. Cea mai uşoară reţetă pentru un aperitiv delicios

O reţetă simplă de lipii, aşa cum se făceau pe vremea bunicii, uşor de preparat şi deosebit de gustoase pot fi descoperite şi astăzi în bucătăria gospodinelor din Moldova. Cu ingrediente simple, aşa cum erau gătite odinioară la ţară, lipiile sunt un deliciu.

» Cele mai bune bancuri cu italieni. Ce îi spune Ion lui „il capo di tutti capi“ la o conferinţă a mafioţilor

Pe internet circulă mai multe glume pe seama italienilor. Iată mai jos o selecţie a celor mai amuzante bancuri pe această temă.

» Care au fost adevăratele motive ale cruciadelor.  De ce s-au luptat „cavalerii crucii“ cu musulmanii

Cruciadele au fost mult timp promovate ca războaie sfinte îndreptate împotriva necredincioşilor şi pentru recuperarea locurilor sfinte ale creştinătăţii. Istoricii arată că în realitate cruciadele au fost în special războaie de cucerire, de pradă şi mai ales de încercare de prozelitism religios al papalităţii în Orientul Apropiat.

» După şase teste, muntele ce găzduieşte exploziile nucleare nord-coreene ar putea fi sfârşit

Testele nucleare are Coreei de Nord au devenit atât de puternice încât au alterat structura geologică a muntelui. Mai mulţi analişti consideră că Muntele Mantap, cu o înălţime de peste 2200m sub care Phenianul detonează bombele nucleare, suferă de un „sindrom de epuizare geologică”.

» 8 lucruri inedite despre drumurile romanilor. Care erau regulile după care se ghidau inginerii antici

Sistemul de infrastructură a romanilor fascinează şi astăzi. Atenţia la detalii, dar şi adaptabilitatea în funcţie de zonele unde erau acestea amenajate ne duce cu gândul că această chestiune era mult studiată şi analizată.

» Analiză. Kremliul şi, surprinzător, Donald Trump apelează la o strategie marxistă în divizarea societăţii americane

Scopul principal al imixtiunii Kremlinului în alegerile din Statele Unite a fost inflamarea tensiunilor sociale, o strategie similară cu cea a lui Donald Trump, scrie Cass Sunstein, cunoscut autor în filosofia politică şi în domeniul jurisprudenţei, fost oficial în administraţia Obama, într-un editorial pentru Bloomberg.

» VIDEO Hotelul unde toţi angajaţii sunt roboţi. La recepţie dai peste un robot-dinozaur care ştie engleză

De doi ani funcţionează în Japonia un hotel ai cărui angajaţi sunt roboţi. La recepţie, oaspeţii sunt primiţi de un robot cu chip şi corp de om, dar şi de un recepţioner mai puţin obişnuit: un dinozaur cu gheare generoase care vorbeşte engleza. Un alt fapt interesant la acest hotel e că nu ai nevoie de cheie ca să intri în cameră deoarece o scanare a feţei rezolvă problema.

» Trei moduri de preparare a străvechii mâncări româneşti „Cighiri în prapur”

Preparatul este specific văii Prutului, însă se regăseşte şi în centrul Moldovei, în Bucovina, în Basarabia şi în Dobrogea, fiind „revendicat” şi de bucătăria rusă, şi de cea bulgărească.

» De ce bătrânii au anumite convingeri greu de depăşit: explicaţia psihologului

În general, după pensionare, uneori chiar mai devreme, oamenii se consideră bătrâni. Dincolo de transformările fizice inerente, pentru că repetă din ce în ce mai des că se simt bătrâni, mintea începe să se adapteze acestei convigeri, chiar dacă trupul încă e în putere. Intră într-un cerc vicios care accelerează practic îmbătrânirea naturală.

» Reţetă de weekend: ciolane la cuptor, garnisite cu varză şi cartofi natur

Ciolanul la cuptor poate fi delicatesa oricărei mese festive, atunci când este gătit cum trebuie şi este parfumat de ingredientele potrivite.

» Mic „tezaur“ confiscat de ţarul Rusiei imediat după obţinerea independenţei de stat a României

În anul 1877, în timpul războiului ruso-turc, Ţarul Rusiei, Alexandru al II-lea, a vizitat frontul. Acesta a avut parte de primiri triumfale.

» Bitcoin atinge un nivel record, depăşind pragul de 6,000$

Bitcoin a ajuns la o valoare record vineri, depăşind pragul de 6,000 de dolari, şi atingând o capitalizare totală de peste 100 de miliarde de dolari, în contextul în care investitorii continuă să privească cu optimism această monedă virtuală, ce există în cantităţi limitate şi care a deschis calea mai multor astfel de monezi.

» Efectul Toader: vraişte în minister, haos în justiţie, debandadă în penitenciare, risc ridicat pentru cetăţeni

Comunităţile şi cetăţenii noştri trăiesc mai periculos. În urma unei legi susţinute de Tudorel Toader, mii de deţinuţi, între care tâlhari, violatori sau criminali, sunt liberi să se amestece pe străzi printre femei, copii şi bătrâni. Pornită (poate!) dintr-o intenţie bună, incompetenţa cu care ministrul Toader a gestionat aplicare ei, a transformat legea într-o ameninţare certă la siguranţa publică.

» Directorul CIA acuzat că distorsionează concluziile comunităţii de informaţii cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

Directorul CIA, Mike Pompeo, a declarat joi că agenţiile de informaţii ale Statelor Unite au determinat că implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut nu au schimbat rezultatul acestor alegeri, o declaraţie ce distorsionează concluziile comunităţii de informaţii, relatează cotidianul Washington Post.

» FOTO Incendiu lângă Pata Rât: 32 de persoane au rămas fără adăpost după ce au ars mai multe barăci

Pompierii clujeni au intervenit, vineri seara, la un incendiu pe strada Cantonului, în apropiere de groapa de gunoi a oraşului, Pata Rât. Au luat foc circa 20  barăci improvizate şi 32 de persoane au rămas fără locuinţe. Din primele informaţii rezultă că incendiul ar fi provocat de unul dintre locatari, care a făcut un foc pentru a se încălzi.

» WaPo: Directorul CIA distorsionează concluziile comunităţii de informaţii cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

Directorul CIA, Mike Pompeo, a declarat joi că agenţiile de informaţii ale Statelor Unite au determinat că implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut nu au schimbat rezultatul acestor alegeri, o declaraţie ce distorsionează concluziile comunităţii de informaţii, relatează cotidianul Washington Post.

» Numai doi din zece români ar accepta în familie sau în cercul de prieteni pe cineva de altă etnie. Romii, „oile negre“ din ochii românilor

Doar doi din 10 români ar accepta să aibă în familie sau printre prieteni persoane de altă etnie, arată un sondaj de opinie realizat la comanda Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ privind percepţia Holocaustului din România şi a relaţiilor interetnice.

» 24 de oferte, pentru primul tronson al Autostrăzii de Centură Bucureşti, o şosea de 51 de kilometri, cu o valoare de peste 2,6 miliarde de lei

Un număr de 24 de oferte au fost depuse pentru proiectarea şi execuţia primului tronson al Autostrăzii de Centură Bucureşti, cu o valoare însumată de peste 2, 6 miliarde de lei, fără TVA, şi cu o lungime de 51 de kilometri. Tronsonul a fost împărţit în trei loturi, la fiecare durata contractelor fiind de 102 luni.

» #MeToo, între morală şi politică

Este campania #MeToo doar un mod de a denunţa abuzurilE bărbaţilor aflaţi în poziţie de putere? Sau e vorba de o schimbare de percepţie asupra sexualităţii?
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 355 | utilizatori online 26