Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 30 Martie
                   
 
 


» Ordonanţa Militară 4: Preţurile la energie, gaze, salubritate, combustibili şi încălzire sunt plafonate. Relaxare a regulilor pentru persoane peste 65 de ani

Preţurile la energie şi salubritate au fost plafonate, iar persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela, care a anunţat duminică noi măsuri „dure” în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că este greu momentul prin care trecem. Aceasta este a patra ordonanţă militară de la instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

» VIDEO Marcel Vela: Preţurile la energie, gaze, salubritate, combustibili şi încălzire sunt plafonate. Relaxare a regulilor pentru persoane peste 65 de ani

Preţurile la energie şi salubritate au fost plafonate, iar persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela, care a anunţat duminică noi măsuri „dure” în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că este greu momentul prin care trecem. Aceasta este a patra ordonanţă militară de la instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

» Peste 100 de persoane, prinse în flagrant în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de sâmbătă, peste 11.000 de poliţişti au fost la datorie, fiind sprijiniţi de 3.268 de poliţişti locali, de jandarmi şi efective ale M.Ap.N.

» Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit din cauza coronavirusului

Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului, a anunţat serviciul său de presă pentru AFP.

» Apel pentru un reputat profesor din Constanţa, grav bolnav. Foştii săi elevi: „Are mare nevoie de noi“

Mai mulţi foşti elevi ai unui profesor din Constanţa fac un apel către comunitate să salveze viaţa dascălului lor. Reputatul fizician Laurenţiu Butuceanu are nevoie de sânge, fiind în stare gravă.

» Sfaturi pentru minte, trup şi suflet pe timp de pandemie. „Stând în casă, vom fi tentaţi să dăm târcoale frigiderului“

Carantina impune regândirea stilului de viaţă avut „în libertate“. „Adevărul“ a discutat cu trei specialişti în „starea de bine“ a individului, care au împărtăşit câteva idei pentru a ne păstra sănătatea în timpuri de pandemie.

» Academia de Studii Economice din Bucureşti se implică în lupta anti-Covid-19. Cum ajută instituţia autorităţile statului

Academia de Studii Economice din Bucureşti se implică social în lupta împotriva COVID 19. Consiliul de Administraţie a adoptat şi transpus deja în practică un prim pachet de decizii în acest demers de solidaritate socială.

» Coronavirus. Peste 100 persoane venite din străinătate au intrat zilnic în judeţ, în ultimele cinci zile. Autorităţile caută noi spaţii de carantină

Deşi numărul locurilor de carantinare a depăşit 300, autorităţile judeţene caută în continuare variante şi le reamintesc edililor locali că este şi responsabilitatea lor.

» Gravidă venită din Germania, despre condiţiile grele de carantină: „I-am spus că sunt însărcinată şi mi-e foame. De milă mi-a dat porţia lui“

Ştefana Mocean a ajuns în urmă cu două zile în Cluj-Napoca, după un drum cu maşina din Germania care a durat 28 de ore. Tânăra, care a aflat de curând că e gravidă, s-a întors acasă, deoarece contractul de muncă i-a expirat în 1 martie. A intrat în carantină într-un spital din oraş şi se plânge de condiţii: „Vreau acces la doctor. Vreau acces la analize. Şi cel putin la o baie decentă”.

» Un cuplu de sud-africani a alergat pe balcon 42,2 kilometri, distanţa unui maraton

Un cuplu de sud-africani a alergat 42,2 kilometri, distanţa unui maraton, pe balconul apartamentului său din Dubai, relatează AFP.

» Cum se ţine sub control hormonul stresului, cel care te împiedică să slăbeşti chiar şi când ţii dietă

Dacă urmaţi o dietă sănătoasă şi faceţi exerciţii fizice regulat, dar tot nu reuşiţi să slăbiţi, un factor determinant ar putea fi excesul de cortizol în sânge.

» Răsturnare de situaţie: fără pensie specială şi imunitate pentru Avocatul Poporului

Deputaţii au făcut primul pas pentru eliminarea prevederilor privind imunitatea specială şi indemnizaţia la nivelul unui judecător de Curte Supremă pentru Avocatul Poporului. Mai mult, şi alte prevederi controversate din proiectul lui Florin Iordache au fost scoase din iniţiativa legislativă.

» VIDEO Explorator român, dispus să facă antrenament de călire mentală pentru cei care se simt copleşiţi de izolare: „Discutăm despre orice, sunt aici“

Un explorator îşi oferă umărul şi experienţa în izolare pentru a sta de vorbă cu cei care suportă greu regimul de carantină. Dr. Răzvan Popescu-Mirceni, doctor în biologie marină şi fondatorul Oceanic Club, este renumit pentru expediţiile sale, unde a avut de înfruntat privaţiuni pe care le-a dezvăluit publicului prin transmisii pe Facebook.

» Un nou lot de echipamente de protecţie a ajuns în Mehedinţi

În judeţul Mehedinţi au ajuns noi materiale de protecţie pentru personalul din prima linie. Acestea sunt destinate pompierilor, personalului de la Serviciului de Ambulanţă Judeţean Mehedinţi, de la Direcţia de Sănătate Publică, precum şi cadrelor medicale din Spitalul municipal Orşova şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

» Alte 32 de cazuri de COVID-19, confirmate în R. Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 263

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova este în continuare în creştere. Premierul Ion Chicu a anunţat că pe parcursul zilei de duminică, 29 martie, au fost confirmate alte 32 cazuri de infectare cu coronavirus, din 246 probe procesate. Un caz este de import, iar alte 31 sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 263.

» Ministrul de finanţe al landului german Hessa s-a sinucis, copleşit de îngrijorare cu privire la efectele pandemiei asupra economiei

Thomas Schaefer, ministrul de finanţe al landului german Hessa, s-a sinucis, după ce a devenit profind îngrijorat de efectele pandemiei de coronavirus asupra economiei, a anunţat, duminică, liderul regiunii, Volker Bouffier, potrivit AFP.

» Boloş: Echipamente medicale şi de protecţie medicală vor fi decontate din fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a explicat ca vor fi decontate din fonduri europene echipamente medicale sau de protecţie medicală, într-un plafon de 350 milioane de euro.

» Un consilier local din Iaşi cere reducerea cu 50% a salariilor managerilor tuturor instituţiilor din subordinea Primăriei

Consilierul PNL Iaşi Răzvan Timofciuc solicită reducerea cu 50 la sută a salariilor directorilor din societăţile subordonate primăriei Iaşi: ”Au venituri indecente, în timp ce angajaţii sunt trimişi în şomaj tehnic”.

» Peste 170 de persoane sancţionate pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3

Sunt în continuare mehedinţeni care sunt sancţionaţi de poliţie pentru că nu respectă restricţiile impuse în această perioadă, astfel că amenzile depăşesc în ultimele 24 de ore suma de 400.000 de lei.

» Ce fac europenii pentru a-şi menţine o bună stare de spirit în izolare la domiciliu

În condiţiile în care sute de milioane de europeni se află în izolare la domiciliu pentru a limita răspândirea noului coronavirus, oamenii caută soluţii cât mai inventive pentru a-şi petrece timpul între patru pereţi, încercând astfel să se distreze pe cât posibil, psihologii avertizând deja asupra riscurilor pe care le are experienţa prin care trecem asupra mentalului nostru, scrie The Guardian.

» Două femei condamnate pentru ultraj, după ce au atacat un echipaj de jandarmi: „Aruncau cu scaune, ligheane, farfurii şi sticle”

Două femei din Bârlad, judeţul Vaslui, au fost condamnate la câte un an de închisoare după ce au atacat un echipaj de jandarmi prezent la aplanarea un scandal. Femeile au distrus maşina  jandarmilor după ce au aruncat în aceasta cu tot ce le cădea în mână.

» La Moldexpo va fi construit un spital improvizat pentru persoanele infectate cu COVID-19

Teritoriul Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” S.A., din Chişinău, se va transforma într-un spital improvizat, cu o capacitate de 700 de locuri, unde vor fi internaţi pacienţii care vor fi trataţi de COVID-19. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care a dat asigurări că spitalul va fi gata cel târziu până pe 2 aprilie.

» Doi pacienţi şi o doctoriţă de la Spitalul municipal Hunedoara au fost infectaţi cu coronavirus

Un medic de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului municipal din Hunedoara şi doi pacienţi au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

» Peste 100 de preoţi din R. Moldova vor fi sancţionaţi, după ce au organizat slujbe în biserici în plină pandemie de COVID-19

Premierul Ion Chicu a anunţat că din cele 1.441 de biserici din Republica Moldova peste 100 de biserici au ignorat ordinul autorităţilor duminică, 29 martie, de a nu desfăşura slujbe religioase, decât online, în aer liber cu păstrarea distanţei sau cu participarea a cel mult trei credincioşi. În acest send, prim-ministrul a comunicat că preoţii respectivi vor fi sancţionaţi conform legislaţiei.

» Ordonanţa Militară 4: Preţurile la energie, salubritate şi încălzire sunt plafonate. Relaxare a regulilor pentru persoane peste 65 de ani

Preţurile la energie şi salubritate au fost plafonate, iar persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela, care a anunţat duminică noi măsuri „dure” în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că este greu momentul prin care trecem. Aceasta este a patra ordonanţă militară de la instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

» Încă doi morţi de coronavirus. Bilanţul deceselor ajunge la 42

O femeie de 75 de ani şi un bărbat de 82 de ani, ambii din judeţul Hunedoara, ridică bilanţul deceselor cauzate de Covid-19, în România, la 42, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.  Niciunul dintre cei doi nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

» SUA au raportat primul deces la un bebeluş de un an infectat cu coronavirus

Autorităţile sanitare din statul american Illinois au anunţat primul deces cunoscut în SUA în cazul unui bebeluş în vârstă de un an infectat cu coronavirus, relatează The Guardian.

» Doi pacienţi care au murit în spitalul din Hunedoara aveau şi coronavirus. Erau vârstnici cu boli grave

Doi pacienţi care au murit în spitalul municipiul din Hunedoara aveau şi coronavirus. Erau vârstnici cu boli grave.

» VIDEO Versiune de carantină a unui celebru cântec armânesc: „Un COVIDU creaşti la firida mea“

O nouă piesă pentru carantină a fost creată pentru a ne aduce un zâmbet în vremuri de carantină. Melodia circulă deja în mediul online.

» Inconştienţa a doi bărbaţi: au organizat şi filmat o slujbă religioasă în plină epidemie de coronavirus

Zeci de persoane au participat la o slujbă religioasă în comuna gălăţeană Munteni, acţiunea fiind transmisă pe o reţea de socializare. Poliţiştii s-au autosesizat şi l-au amendat zdravăn pe organizator şi cel care a postat imaginile, iar acum îi caută pe participanţi.

» In memoriam Ştefan Sileanu

Nu l-am mai văzut de mult. Trăia retras în atelierul lui de pictor pasionat de uneltele pe care cât timp i-a ocupat viaţa scena i-au lipsit atât de mult.

» Italia. 756 de decese din cauza coronavirus în ultimele 24 de ore. Totalul este de 10.779 de morţi

Duminică, în Italia, a crescut bilanţul victimelor de Covid-19: în ultimele 24 de ore au murit 756 de persoane, totalul ajungând la 10.779, potrivit datelor furnizate de Protecţia Civilă, scrie La Repubblica.

» VIDEO Ce mai fac românii în carantină: bărbat plimbat în lesă într-un oraş din judeţul Gorj

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Bumbeşti Jiu, a fost filmat în timp ce plimba în lesă, pe o străduţă din localitate, un bărbat de 45 de ani.

» Testarea „la grămadă” a bucureştenilor: planul Firea - Streinu-Cercel

Peste 10.000 de bucureşteni ar urma a fi testaţi „la mijlocul” acestei săptămâni de noul coronavirus, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Este vorba despre un proiect susţinut de Primărie în colaborare cu Institutul „Matei Balş” şi INS. Ministrul Sănătăţii s-a arătat sceptic cu privire la acest proiect şi a spus că instituţia pe care o conduce nu îşi va asuma nici costurile, nici rezultatele acestui proiect de testare

» Cum se prepară pâinea din 3 ingrediente recomandată de celebrul bucătar Jamie Oliver

Jamie Oliver, celebrul chef britanic, dezvăluie reţeta de pâine din 3 ingrediente. Pe bază de apă, dojdie şi făină, aceasta are un nivel de dificultate redus.

» Româncă moartă într-un spital din Paris  din cauza gripei mexicane A H1N1. Drama familiei rămase în România

O femeie de 42 de ani, din Roman, judeţul Neamţ, a murit zilele trecute la Spitalul Pitie-Salpetriere, din Paris, familia neputând să o aducă în ţară.

» Ce a păţit Cristian Pomohaci după ce a postat pe Facebook o înregistrare cu el şi un grup de tineri. „Avem toleranţă zero!“

Cristian Pomohaci a fost amendat pentru că a încălcat măsurile de carantină, adunând un grup de tineri pe care i-a scos la cântat.

» Pregătiri de coronavirus în Sălaj. Dotări de peste 100.000 de lei pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19

În cadrul Secţiei Boli Infecţioase a fost amenajat în modul de Terapie Intensivă, cu şase paturi, pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.

» Scrisoare deschisă a jurnaliştilor către autorităţi pentru comunicarea corectă pe timp de carantină: „Vrem transparenţă, nu informaţii trunchiate“

Jurnaliştii constănţeni au făcut o scrisoare deschisă adresată autorităţilor centrale şi judeţene, prin care cer transparenţă în oferirea datelor despre pandemia COVID-19, fără a dezvălui identitatea pacienţilor.

» VIDEO A început producţia primelor măşti în România. Ministrul Economiei: Cu toate „motoarele“ turate mergem înainte

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunţat că duminică a început producţia primelor măşti de producţie în România, iar în două săptămâni vom ajunge la producţia a jumătate de milion de bucăţi pe zi.

» Clujeancă amendată chiar dacă avea declaraţia pe proprie răspundere. Replică de jandarm: „Asta se învaţă în clasa a 7-a”

O clujeancă a povestit cum a fost amendată de un jandarm pe motiv că declaraţia pe propria răspundere pe care o avea asupra ei „nu e bună”. Aceasta în ciuda faptului că era o versiune a Ministerului Afacerilor Interne descărcată de pe internet, susţine femeia. Găsiţi mai jos ultimul model de declaraţie.

» Filipine: Opt persoane au murit după ce un avion de evacuare medicală a explodat

Opt persoane au murit la Manila, duminică, după ce un avion de evacuare medicală a explodat la decolare, relatează Reuters.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 126 | utilizatori online 40