Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Duminica, 23 Aprilie
                   
 
 


» Avalanşă în Retezat: şapte oameni au fost surprinşi de căderile de zăpadă, iar doi copii au murit

Doi copii au murit în Masivul Retezat în urma unei avalanşe produse sâmbătă după-amiază în zona Lacului Bucura. Aceştia se aflau într-un gup de şapte persoane surpinse de avalanşă. Printre victime se află şi alipinsta Dor Geta Popescu, potrivit Salvamont Hunedoara.

» VIDEO Ilie Năstase, reacţie grobiană. Scandalurile care l-au lăsat fără acreditare la Fed Cup

La 70 de ani, fostul jucător de tenis se comportă precum un puşti teribilist aflat la pubertate! De când au început acţiunile legate de meciul România - Marea Britanie la Fed Cup, „Nasty“ a fost penibil.

» SERIAL Boieri mari, Episodul 15: Floreştii, rudele de sânge ale lui Dracula. Ioan Emanoil Florescu, creatorul Armatei Române

Floreştii sunt neam mare şi vechi, de boieri pământeni. Atât de vechi încât se înrudesc cu Basarabii, cu Mihai Viteazu, cu Vlad Ţepeş şi cu numeroase alte mari familii nobiliare din întreg spaţiul românesc. Sânge din sângele lui Dracula s-a înfierbântat şi la Paşopt, când în casa Florescu s-a plănuit Revoluţia şi marele Bălcescu s-a îndrăgostit de Luxiţa. Acestea sunt poveştile care completează spaţiile goale în tabloul istoriei mari.

» FOTO Povestea maiorului artilerist care face meditaţii la matematică pe gratis, în cazarmă, cu copiii colegilor săi

Pasiune Maiorul de artilerie Emil Călin (47 de ani), de la Brigada 8 LAROM Focşani, este pasionat de matematică. El oferă gratuit meditaţii la această disciplină copiilor camarazilor din unitate, aşa că după orele de instrucţie trece la catedră.

» INTERVIU Gheorghe Visu, actor: „Am fost botezat de două ori: şi de părinţi, şi de bunici“

Actorul Gheorghe Visu (65 de ani) a povestit cum, în vremea comunismului, părinţii n-au scos niciun cuvânt despre botezul lui în prezenţa rudelor, ceea ce a dus la repetarea ritualului creştin. A vorbit şi despre rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul anilor, printre care şi cel din lungmetrajul „Câini“, în urma căruia a obţinut două premii pentru cel mai bun actor, la Festivalul de Film de la Sarajevo şi la Gala Gopo de anul acesta.

» FOTO Tecuciul, ca după bombardament: stâlpi căzuţi peste case şi copaci prăbuşiţi peste maşini

Oraşul oferea ieri o privelişte de groază, după ce timp de două zile ninsoarea şi vântul au făcut legea în zonă. Locuitorii Tecuciului au fost lăsaţi să se descurce singuri, reacţia autorităţilor locale lipsind cu desăvârşire.

» METEO Vremea se încălzeşte astăzi până la +11 grade. Ce temperaturi se vor înregistra duminică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă pentru ziua de sâmbătă, 22 aprilie, temperaturi de până la +11 grade Celsius ziua şi minime de -4 grade noaptea. În acelaşi timp, se menţine avertizarea Cod galben de îngheţuri la suprafaţa solului, pe întreg teritoriul ţării.

» Efectele ninsorilor din ultimele zile: Peste 400 de localităţi nu au în continuare curent electric

Accesul din circa 30 de localităţi spre centrele raionale, dar şi pe o porţiune din drumul R26 Ucrainca – frontiera cu Ucraina mai rămâne închis, iar peste 400 de localităţi sunt parţial sau total deconectate de la curentul electric. În cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, sâmbătă, s-a anunţat că celula de criză mai rămâne funcţională, transmite IPN.

» De ajutorul poliţiştilor au avut nevoie peste 1.500 de persoane

Peste 1500 de oameni au fost ajutaţi de poliţişti în ultimele două zile, fiind deblocaţi din zăpadă. Poliţiştii au intervenit în peste 900 de cazuri de urgenţă şi circa 200 de cazuri de deszăpezire a curţilor de locuit, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei.

» IGSU: Este nevoie de creşterea numărului de sirene, România are nevoie de un sistem integrat de avertizare şi alarmare a populaţiei

România are nevoie de un sistem integrat de avertizare şi alarmare a populaţiei, care să permită în timp scurt acţionarea unui număr mare de sirene, fiind nevoie de creşterea numărului de echipamente, astfel încât gradul de acoperire al teritoriului reieşit din studiile de audibilitate să crească semnificativ au conchis reprezentanţii IGSU în urma exerciţiului naţional de protecţie civilă - PROCIV 2017.

» Mii de brăileni nu au încă energie electrică. Ninsorile din ultimele zile au afectat puternic reţeaua de electricitate

13 localităţi din judeţul Brăila nu aveau dimineaţă energie electrică, 20 de echipe de la Electrica fiind în teren pentru a remedia avariile.

» Fabulos! Marian Drăgulescu câştigă un nou titlu european după 10 ani şi depăşeşte recordul Nadiei Comăneci

Marian Drăgulescu a obţinut medalia de aur în finală la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca. El are acum 10 titluri continentale în palmares şi a doborât astfel recordul deţinut de Nadia Comăneci, chiar în prezenţa multiplei campioane.

» Trei segmente de drum, încă blocate în judeţul Galaţi. Se acţionează cu buldoexcavatoare şi vole pentru restabilirea circulaţiei

Se circulă în condiţii destul de dificile pe multe drumuri judeţene, dar grav este că s-a intrat în a treia zi de când mii de gălăţeni au rămas pe întuneric.

» Tăriceanu: Mă doare trădarea lui Daniel Constantin, dar este un episod încheiat

Corpreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, de la tribuna congresului formaţiunii, că îl "doare" faptul că fostul său partener din conducerea partidului, Daniel Constantin, se află printre cei care atacă din interior ALDE şi că ”trădarea” acestuia reprezintă un episod trist, dar încheiat.

» Ilie Năstase, un ţigan rasist!?

Năstase declara în 2012 că este ţigan. Recent, a comis o declaraţie rasistă împotriva jucătoarei de tenis Serena Williams.

» Avalanşă mortală în Retezat: şapte oameni au fost surprinşi de căderile de zăpadă, iar doi copii au murit. Alpinista Dor Geta Popescu este printre victime

Doi copii au murit în Masivul Retezat în urma unei avalanşe produse sâmbătă după-amiază în zona Lacului Bucura. Aceştia se aflau într-un gup de şapte persoane surpinse de avalanşă. Printre victime se află şi alipinsta Dor Geta Popescu, potrivit Salvamont Hunedoara.

» Din nou despre problema maghiară

Politica e o relaţie de forţă şi pe acest teren românii şi-au spus cuvântul, dar cultura are virtutea că reordonează lucrurile după criterii imponderabile.

» Telefonul mobil, o picătură chinezească pentru creier. Neurochirurg: „Cum se încălzeşte telefonul, aşa se încălzeşte şi creierul“

Foarte util în zilele noastre şi ajuns un obiect indispensabil, telefonul mobil poate avea efecte devastatoare asupra sănătăţii. Păstrarea în exces a telefonului mobil la ureche afectează nervul auditiv, dar şi creierul, atrage atenţia renumitul neurochirurg, profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea.

» A lăsat sutana pentru a păzi graniţa României. „Eu cred că pe Dumnezeu poţi să-l slujeşti în toate domeniile“

Preotul Vasile Pîntea, după ce a slujit şapte ani la o biserică de la marginea Severinului, a ales să se facă poliţist de frontieră.

» Festivalul care transformă Cetatea Alba Iulia în „teatru“ de lupte între daci şi romani

Peste 300 de reenactori  îşi vor da întâlnire în Cetatea Alba Carolina la Festivalul Roman Apulum. Evenimentul este considerat cel mai mare festival de reconstituire istorică din România.

» Iadul prizonierilor sovietici din lagărul Văii Jiului: „Ocnaşi condamnaţi fără drept de a murmura, păreau fiinţe îndobitocite ce arătau o durere mută”

Mărturii rare despre calvarul prizonierilor sovietici din lagărele Văii Jiului, în vremea celui De-al Doilea Război Mondial, au fost păstrate la Arhive. Una dintre cele mai înfiorătoare datează din iarna anului 1942 şi spune povestea sutelor de prizonieri aduşi în Petroşani, pentru a lucra în minele de cărbune.

» Finisaj Pavel Brăila la Eastwards Prospectus, cu un performance de zile mari

Prima expoziţie personală de amploare din Bucureşti a artistului basarabean Pavel Brăila, de la galeria Eastwards Prospectus (str. Plantelor, nr. 50) se încheie, sâmbătă la ora 20, cu un performance special conceput de artist pentru această ocazie. Unul dintre artiştii care participă la prestigiosul eveniment internaţional de artă contemporană documenta 14, Pavel Brăila se întoarce pentru acest performance ce va marca finalul solo show-ului său.

» Spectacol de teatru inedit despre dramele din taberele de instrucţie NATO. „Artă cu cartofi prăjiţi” o poveste cu angoase, conflicte şi eroi

”Cartofi prăjiţi cu orice”, este un spectacol total inedit, o incursiune în lumea dură a taberelor de antrenament NATO şi a celor trimişi să moară pe front. O poveste despre trauma depersonalizării din care nu lipsesc antrenamentele şi uniformele reale, armele, ofiţerii brutalui şi dormitoarele cazarmelor.

» Ilie Năstase, un ghiolban: căpitanul-nejucător al României s-a întrecut pe sine în prostie. Imagini dezgustătoare

La 70 de ani, fostul jucător de tenis se comportă precum un puşti teribilist aflat la pubertate! De când au început acţiunile legate de meciul România - Marea Britanie la Fed Cup, „Nasty“ a fost penibil.

» Jaf la un amanet din Bucureşti. Vânzătorul, ameninţat cu arma

O casă de amanet din Sectorul 3 al Capitalei a fost jefuită, sâmbătă lîn jurul orei 15.00, fiind furate câteva bijuterii.

» Alexander Arguelles, fost student al lui Ioan Petru Culianu: „E foarte posibil ca profesorul să fi fost ucis de un membru  al unei bande din Chicago“

Pe 21 mai 1991, Ioan Petru Culianu era împuşcat într-o toaletă a Universităţii din Chicago. Crima a rămas neelucidată până azi. „Weekend Adevărul“ l-a intervievat pe unul dintre ultimii oameni cu care Culianu a stat de vorbă înainte de a fi ucis. Alexander Arguelles a fost studentul său şi rememorează ultimele clipe petrecute cu profesorul său preferat, despre care spune că e foarte probabil să fi fost ucis „la întâmplare“ de un gangster.

» Eleva din România admisă la cinci universităţi de prestigiu din lume

Andreea Szöcs, elevă la Colegiul Naţional „Moise Nicoară“ din Arad, a fost adminsă la cinci universităţi de prestigiu din lume, datorită rezultatelor excelente pe care le-a avut la şcoală.

» Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia

Ne-am, obişnuit ca patologiile cardiovasculare să afecteze, în principal, populaţia peste 50 de ani. Ele sunt întâlnite tot mai frecvent la persoane abia trecute de 30 de ani. Potrivit OMS, în următorii 10 ani, afecţiunile cardiovasculare vor fi cauza de deces pentru 23 de milioane de oameni. Frapaţi de scăderea continuă a vârstei pacienţilor, medicii au dezvoltat un tipar al vieţii tinerilor care influenţează apariţia acestor afecţiuni.

» România, făcută de râs de Ilie Năstase: titlu dur în presa britanică, după cele întâmplate la Mamaia

Căpitanul-nejucător al României a „reuşit“ să păteze sportul-alb, recunoscut pentru eleganţă, prin comportamentul său sub orice critică. Ecourile evenimentelor de sâmbătă fac acum înconjurul lumii.

» Alegeri Franţa. Ce propun candidaţii în privinţa combaterii terorismului

Discuţiile pe tema combaterii terorismului au dominat ultima zi a campaniei prezidenţiale din Franţa, după ce un poliţist a fost împuşcat mortal, iar alţi doi au fost răniţit pe bulevardul Champs- Élysées din Paris.

» Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României la Eurovision 2017, cântă la ceremonia de închidere a Campionatelor Europene de gimnastică artistică

Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României la Eurovision 2017, cântă, duminică, în cadrul ceremoniei de închidere a Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj.

» Der Spiegel: Serviciile de informaţii externe ale Germaniei au spionat ani de-a rândul activitatea Interpol

Agenţii Serviciului de Informaţii Federal (BND) au spionat timp de ani de zile organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie Interpol, precum şi birourile de legătură ale organizaţiei din zeci de ţări, printre care se numără Austria, Statele Unite şi Grecia, potrivit unei investigaţii Der Spiegel, transmite Reuters.

» Sorana Cârstea explică de ce e normal să fii înjurat de spectatori: „Eu am fost făcută ţigancă, dar nu m-am plâns“

Partida România - Marea Britanie a făcut întreruptă, atunci când duelul Cârstea - Konta ajunsese la setul doi. Asta deoarece adversara Soranei a izbucnit în plâns, după ce a fost jignită, în mod repetat, de cei prezenţi în tribune.

» Mircea Hava rămâne preşedintele PNL Alba. Taberele din partid şi-au împărţit frăţeşte funcţiile

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL Alba. Pentru prima dată după mulţi ani Hava a avut un contracandidat în persoana fostului preşedinte al organziaţiei de tineret, Rareş Buglea.

» Dezgustate de Ilie Năstase: „Nu se poate controla. Nu aşa vorbeşti cu o femeie, cu o fiinţă umană“. Britanicii fac plângere

Johanna Konta (7 WTA) şi Anne Keothavong (33 de ani), antrenoarea echipei britanice, l-au pus la zid pe fostul lider mondial pentru comportamentul său grobian.

» SERIAL Boieri mari: Floreştii, rudele de sânge ale lui Dracula. Ioan Emanoil Florescu, creatorul Armatei Române

Floreştii sunt neam mare şi vechi, de boieri pământeni. Atât de vechi încât se înrudesc cu Basarabii, cu Mihai Viteazu, cu Vlad Ţepeş şi cu numeroase alte mari familii nobiliare din întreg spaţiul românesc.

» Documente inedite despre răscoala din 1907. Cum s-au pregătit capii Bisericii Ortodoxe din Dobrogea să preîntâmpine răzmeriţa

În 1907, ţăranii din Dobrogea nu au luat parte la ultima mare răscoală a Europei, în vechiul teritoriu românesc scăpat de sub dominaţie otomană fiind aplicată reforma agrară. Cu toate acestea, capii Bisericii şi-au luat măsuri pentru a înnăbuşi în faşă orice mişcare de revoltă, deşi nu aceasta era menirea lor. Pentru că pe acest tărâm era linişte, ostaşii au fost trimişi să reprime revolta ţăranilor din Oltenia.

» FOTO Povestea maiorului artilerist care face meditaţii la matemetică pe gratis, în cazarmă, cu copiii colegilor săi

Pasiune Maiorul de artilerie Emil Călin (47 de ani), de la Brigada 8 LAROM Focşani, este pasionat de matematică. El oferă gratuit meditaţii la această disciplină copiilor camarazilor din unitate, aşa că după orele de instrucţie trece la catedră.

» Cine va lua locul lui Ilie Năstase pe banca României la Fed Cup

Locul lui Ilie Năstase va fi luat prin rotaţie la Fed Cup Mamaia by BNP Paribas de jucătoarele din lotul feminin al României. La fiecare meci, una dintre jucătoare va avea dreptul să fie prezentă pe banca echipei, pentru a suplini lipsa căpitanului nejucător al României.

» Incident la bordul unui avion American Airlines: membru al echipajului suspendat, după ce a lovit o mamă cu un cărucior şi a provocat un călător la bătaie

Compania aeriană American Airlines a suspendat un angajat şi a emis un comunicat în care şi-a cerut scuze, în urma unei altercaţii la bordul unuia dintre avioanele sale, în care a fost implicat un membru al echipajului, câţiva pasageri şi un copil mic.

» Porumboiu: Rizea minte cu neruşinare. Am discutat cu Ghiţă, dar nu s-a pus problema vreunei negocieri privind cazarea la Vaslui

Proprietarul hotelului din Vaslui unde a stat Cristian Rizea în campania electorală din toamnă, Adrian Porumboiu, susţine că fostul deputat ”minte cu neruşinare” atunci când afirmă că Sebastian Ghiţă ar fi negociat cu el cazarea în unitatea hotelieră.

» Liderii PSD, absenţi de la Congresul ALDE. Tăriceanu: Au un program foarte, foarte încărcat

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, referitor la absenţa PSD de la lucrările Congresului, că social-democraţii au un program „foarte, foarte încărcat”, care este marcat de angajamentele pe care şi le-au asumat în programul de guvernare, iar absenţa acestora nu trebuie interpretată într-un alt fel.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 238 | utilizatori online 16